op dit moment 21626 wensen vervuld 1647 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
1316_Sonja_102.jpg

7 mei 2024

Varen met Vaarwens

Na het slechte nieuws dat er geen mogelijkheid was voor herstel, kwam de vraag wat zou u nog een keer willen doen. Gelijk antwoorden mijn moeder een bootreis, naar Haarlem. Ik werd de volgende dag gelijk gebeld dat alles was geregeld voor 11 mei, helaas ging het slechter en moest de wens maar voren worden gehaald. Uiteindelijk was dit geen probleem en konden we gister 4 mei met een boot, wat kunnen ze toch snel schakelen om wensen uit te laten komen.4 mei om half tien is mijn moeder opgehaald met de ambulance wens , haar vriend Eduard en Remy mochten mee in de Ambulance. We reden hier achter aan ikzelf ,schoondochter en kleindochter.In Amsterdam lag de boot Vaarwens al helemaal klaar, we worden met open armen ontvangen door Frouk en Anita. Beide zeer ervaren op het water wat later bleek, de eerste vraag aan mijn moeder. Waar wilt u naar toe? Ze wou nog heel graag naar haar eerste woning toe die aan het Spaarne in Haarlem ligt. Frouk zei al gelijk ik hoop dat we dit voor elkaar kunnen krijgen want er zullen veel bruggen open moeten. Na bellen was het haar gelukt, we konden op naar Haarlem. Veel herinneringen kwamen onderweg naar boven bij mijn moeder, broer die in het water was gevallen, schaatsen op het Spaarne terwijl deze nog niet geheel bevroren was en uiteraard het einddoel Spaarne nummer 45 Rood. Hier is rustig de tijd genomen zodat ze kon vertellen wie waar sliep en kwamen nog meer verhalen naar boven.Het was een ontzettend mooie en emotionele boottocht. Haar cirkel is nu rond .Wij willen iedereen van de Ambulance Wens en Vaarwens harstikke bedanken voor alle goede zorg van gister en oprechte belangstelling.Het is echt een onbezorgde dag voor patiënt en iedereen die mee mag.


Nog éénmaal langs nr 45 rood…

Het is donderdagmiddag als er een aanvraag binnen komt voor een spoedwens op zaterdag en meteen zijn de schippers Anita en Frouk graag bereid deze vaarwens te varen.
Sonja, geboren 1947 in Batavia op Java, zal onze gaste zijn. Zij zal komen met de ambulance van de Stichting Ambulance Wens. Haar partner Eduard en Sonja’s neef Remy rijden ook mee en in de “volgauto” zitten zoon Arifin, zijn Vrouw Melissa hun dochter Arissa.
 
Beide schippers zijn al vroeg aan boord en maken het schip klaar voor deze vaardag. Net als we tegen elkaar zeggen dat zo de telefoon wel zal gaan, dat ze over tien minuutjes bij ons zullen zijn, rijdt een brancard met verpleegkundige Alexander en ambu chauffeur Paul over de steiger. We vliegen naar buiten om onze gasten te verwelkomen en maken vast een eerste herinneringsfoto voor de boot.
Als iedereen zit en een bakje koffie, thee of anderszins te drinken heeft en een heerlijk soesje erbij, wil Frouk aan een welkomstwoordje beginnen en begint met de vraag of Sonja een wens heeft waar we naartoe zullen varen. Alle opties zijn mogelijk, het is rustig weer met een zonnetje.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens