op dit moment 18452 wensen vervuld 1324 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

Over ons

Directeur:

 • Kees Veldboer jr

Kantoormedewerkers:

 • Jessica Nieuwenhuizen
 • Ineke Veldboer  
 • Caroline van Nobelen(oproepkracht)

Bestuur:

 • Voorzitter: Derk van der Zee
 • Penningmeester: Hans van Ruijven
 • Algemeen bestuurslid: Eric Spreij
 • Algemeen bestuurslid: Sanne de Laat

 Vrijwilligers:

 • Met ons werken er nog 270 (medische)vrijwilligers mee, zonder deze mensen zouden wij het niet kunnen.


Hoofdkantoor:
Abel Tasmanstraat 79
3165 AM Rotterdam-Albrandswaard
Tel: 085-4444288

E-mail: info@ambulancewens.nl

Waar staat Stichting Ambulance Wens voor?

 • Wij waren de eerste in Nederland die gratis wensen vervullen voor terminale, immobiele patiënten;
 • Hiervoor zijn wij 7 dagen per week bereikbaar;
 • Ook op zon- en feestdagen;
 • De wensen zijn gratis;
 • De locaties van de wensen lopen uiteen; heel Nederland door, maar ook naar het buitenland. Wij kijken graag wat er mogelijk is.
 • Op onze website en social media wordt dagelijks bekend gemaakt welke wensen wij die dag gaan uitvoeren;
 • We zijn transparant over het aantal wensen dat wij uitvoeren en ons financiële beleid. Deze informatie is te vinden op onze website: www.ambulancewens.nl ;
 • Er bestaat ook een andere organisatie, “wensambulance”. We merken dat er nog wel eens verwarring ontstaat. Bij twijfel kunt u ons altijd bellen.( 085-4444288)
 • We staan altijd open voor samenwerking met andere partijen.
  Let op: er zijn andere organisaties die aanbieden om wensen te vervullen. Zorg dat de afspraken en voorwaarden duidelijk voor u zijn. Twijfelt u? Vraag het ons!

Wat doen wij

Wat doen wij

Wij zijn Stichting Ambulance Wens. De naam komt voort uit het idee om de laatste wens van terminale patiënten te vervullen met vrijwilligers en een eigen ambulance.

 

 

 

 

 

 

We hebben Stichting Ambulance Wens opgezet(26-2-2007) als aanvulling op de verzorging van immobiele terminale patiënten. Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekort schieten. De stichting is dus opgezet om mensen te helpen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer.


Een gebeurtenis tijdens het werk van Kees Veldboer, ambulance chauffeur (en tevens oprichter van Stichting Ambulance Wens), werd de aanleiding voor de oprichting van Stichting Ambulance Wens.

Kees Veldboer maakte in Rotterdam tijdens een ambulancerit de laatste wens mogelijk van de inmiddels overleden, voormalig zeeman, dhr. Stefanutto. Deze patiënt wilde zo graag nog één keer op een schip varen, aldus geschiedde. Een uitgebreid verslag van dit verhaal kunt u lezen onder het kopje “onze verhalen”.

Andere voorbeelden van wat we voor mensen met een levensbedreigende ziekte en een korte levensverwachting zou kunnen betekenen, zijn bijvoorbeeld een bezoek aan het strand, een bezoek aan een naaste die zelf ook niet meer mobiel is, het bezoek aan een bepaalde plaats waar de patiënt bijzondere herinneringen aan heeft, etc. Eenvoudige zaken.

Maar ook meer uitgebreide wensen zijn mogelijk om te realiseren. Hierbij valt te denken aan het maken van een boottocht, bezoek aan een concert, attractie etc. Vanzelfsprekend gebeurt dat alles onder begeleiding van professioneel ambulancepersoneel en een ambulance met comfortabele brancard.

Onze missie

De missie van Stichting Ambulance Wens is om iedere terminale bedlegerige patiënt die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Door het meemaken van deze gebeurtenis kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen.

Echter omdat er maar één wens de laatste kan zijn en we die graag aan iedere patiënt gunnen helpen we iedere patiënt maar één keer!

Dat is wat wij willen bereiken. Levenskwaliteit toevoegen aan die laatste periode, zodat een klein deel van de ellende even opzij gezet kan worden.

Dependances

Stichting Ambulance Wens helpt gratis mensen in heel Nederland en werkt met vrijwilligers vanuit heel Nederland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Zuid-Holland daarnaast hebben we in bijna alle provincies een dependance, zie hieronder de dependances;

Brabant

Drenthe

Friesland

Groningen

Gelderland

Noord-Holland

Utrecht

Zeeland

Zuid-Holland

We zijn bereikbaar via één centraal telefoonnummer, 085-4444288, en u kunt een wens aanvragen via http://www.ambulancewens.nl/wensenformulier

Lezingen

Stichting Ambulance Wens verzorgt ook gratis lezingen door heel Nederland. Tijdens de lezingen geven we uitleg over de manier hoe de stichting is ontstaan en wat de diverse mogelijkheden zijn tijdens de laatste wens.

De lezingen kunnen overdag maar ook in de avonduren verzorgd worden, heeft u interesse mail dan naar info@ambulancewens.nl

Wagenpark

Wagenpark

Stichting Ambulance Wens heeft zes Mercedes Vito's en één Mercedes sprinter. Deze ambulances zijn zo ontworpen dat de patiënt vanuit de ambulance gewoon naar buiten kan kijken door geblindeerde ramen. Daarnaast is er een elektrische brancard aanwezig met een speciale matras waardoor de patiënt heel comfortabel vervoerd wordt.

Facebook-inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacy-instellingen.

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens