op dit moment 10400 wensen vervuld 610 mooie verhalen
Donaties: NL61 RABO 0112 9246 11

Promo film Ecuador

19 februari 2018

Hier een promo film van onze collega's in Fundación Ambulancia Deseo Ecuador.

https://www.facebook.com/StichtingAmbulancewens/videos/1987725994589963/

Vorige week hebben we hen een bezoek gebracht en men kan daar alle hulp gebruiken.

Nederlandse consul in Guayaquil

Nederlandse consul in Guayaquil

13 februari 2018

Zojuist een prettig en goed gesprek gehad met Egbert Spaans, de Nederlandse consul in Guayaquil, hij gaat de stichting in Ecuador enorm helpen.

Geweldig bedankt Egbert!

Ecuador "El Universo" krant

Ecuador "El Universo" krant

10 februari 2018

Vanmorgen stonden we in de krant in Ecuador.

Hopelijk gaan ze nu massaal achter deze stichting staan hier in Ecuador!

TeleAmazonas Ecuador

Vrijdag ochtend in de tv studio (http://www.teleamazonas.com/)

9 februari 2018

Ecuador

Ecuador Ecuador Ecuador

9 februari 2018

Vanavond een mooie onderscheiding ontvangen in Ecuador (The Point Guayaquil) voor de steun aan hun stichting.

Ik wens Maria Ines en al haar vrijwilligers enorm veel succes in Ecuador.

Heidi (49) heeft nog een paar weken te leven en ging nog één keer met haar familie op vakantie

Heidi (49) heeft nog een paar weken te leven en ging nog één keer met haar familie op vakantie

27 januari 2018

http://www.omroepbrabant.nl/?news/274171732/Heidi+(49)+heeft+nog+een+paar+weken+te+leven+en+ging+nog+%C3%A9%C3%A9n+keer+met+haar+familie+op+vakantie.aspx

Texelaar schrijft boek over het nog onbekende Post Intensive Care Syndroom

Texelaar schrijft boek over het nog onbekende Post Intensive Care Syndroom

 3-2-2018

Laatste wens

Het boek heeft een dubbel doel. De opbrengst gaat naar Stichting Ambulance Wens, die ervoor zorgt dat ernstig zieke mensen er nog één keer samen met hun geliefden op uit kunnen. ,,In dit geval is het specifiek bedoeld om de laatste wens te vervullen van Texelaars of mensen die nog één keer naar Texel willen’’, verduidelijkt de auteur. Daarnaast wil hij bekendheid geven aan het een jaar geleden ontdekte Post Intensive Care Syndroom, zodat patiënten en hulpverleners het kunnen herkennen en ermee leren omgaan.

In augustus 2015 kreeg Gerard Vélu acute trombose. Het was het begin van twee jaar dokteren en een verblijf van vijf maanden in ziekenhuizen in Den Helder, Amsterdam en Alkmaar. Zeven weken bracht hij daar door op intensivecare-afdelingen.


https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/texelaar-schrijft-boek-over-het-nog-onbekende-post-intensive-care-syndroom

Mooi film over een vervulde wens naar Ajax :

Mooi film over een vervulde wens naar Ajax

27 december 2017

https://www.youtube.com/watch?v=5cTFAT8opLk

Laatste kerst samen

Laatste kerst samen

25 december 2017

https://www.rtlnieuws.nl/cookiewet?html5=true&referrer=https%3A%2F%2Fwww.rtlnieuws.nl%2Fnederland%2Flaatste-kerst-samen-torbjorn-80-en-ellen-77-per-ambulance-naar-familie-gebracht

 

Toen de familie Nyheim uit Spijkenisse te horen kreeg dat hun ernstig zieke vader en opa Torbjørn (80) niet meer beter zou worden, wilden ze er alles aan doen om nog een laatste keer samen kerstavond te vieren. Dankzij Stichting Ambulance Wens is dat gelukt. "Het was een avond met een lach en een traan."

Voor de zussen Anne (49) en Torill (54) stond de wereld even stil toen artsen hun vertelden dat hun vader Torbjørn niet meer beter zou worden. Hij heeft lymfeklierkanker en ligt in het ziekenhuis.

Toen bleek dat ook hun moeder Ellen op 21 december geopereerd moest worden aan haar knie, leek het onmogelijk om dit jaar samen met de hele familie kerst te vieren. 

Niet met de auto

"Ze waren allebei zo ziek dat ze niet met de auto zouden kunnen komen", vertelt Anne aan RTL Nieuws. De familie heeft Noorse roots, en het is een belangrijke traditie om op kerstavond bij iemand thuis samen te komen.

"Gelukkig vertelde één van de verpleegkundigen over de Stichting Ambulance Wens. Die hebben we verteld dat we nog heel graag een keer samen kerstavond wilden vieren, en zij konden ons uiteindelijk helpen."

Lach en traan

De stichting bracht Torbjørn en Ellen naar het huis van hun kleinzoon. Een 'heel bijzonder moment', vertelt Anne: "Normaal gesproken is kerst vooral heel gezellig, maar nu je weet dat het de laatste keer is dat je met de hele familie bij elkaar bent, is het toch een beetje dubbel. Het was heel mooi dat we toch samen konden zijn, maar we hebben de avond beleefd met een lach en een traan."

Na kerst zal het niet lang meer duren voordat Torbjørn van het ziekenhuis wordt overgeplaatst naar een hospice. De rest van de kerstdagen proberen Anna en Torill dan ook zo veel mogelijk tijd met hun vader door te brengen. 

Laatste wens

"We kunnen er niet met alle gezinnen tegelijk naartoe, dat is te druk", vertelt Anne. "Daarom gaat vandaag mijn zus met haar gezin op bezoek, en op Tweede Kerstdag kom ik met mijn gezin langs."

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Ook vandaag komen ze weer in actie. Op Twitter schrijven ze dat ze vandaag zes andere mensen zullen helpen bij het vervullen van hun laatste wens.

Nog één keer naar zijn collega's in het mijnmuseum

Nog één keer naar zijn collega's in het mijnmuseum

6 december 2017

Deze meneer kon gisteren nog één keer naar zijn collega's in het mijnmuseum in Limburg, ook te zien gisteren op SBS6          http://www.hartvannederland.nl/nieuws/2017/laatste-wens-voor-doodzieke-oud-mijnwerker/. Vandaag mogen we weer twee andere immobiele terminale patiënten helpen met hun laatste wens. Wens 1 is voor de meneer(1946) uit Beuningen hij komt na een paar dagen bij zijn dochter in Frankrijk weer terug naar huis. Wens 2 is voor de mevrouw(1945) uit Susteren zij gaat na een nachtje in ons vakantiehuis in Beekbergen weer terug naar huis.

Stichting Samen varen

Stichting Samen varen

28 november 2017

Vandaag een goed gesprek gehad met Ada van de Stichting Samen varen, http://www.samen-varen.nl/,

en besloten om elkaar te ondersteunen waar mogelijk.

Gewoon lekker samen mensen helpen!

Duitse Wünschwagen 3 jarig bestaan

 Duitse Wünschwagen 3 jarig bestaan  Duitse Wünschwagen 3 jarig bestaan

25 november 2017

Vanavond op bezoek bij onze collega's van de Duitse Wünschwagen ter ere van hun 3jarig bestaan. Mooie samenwerking met prachtige collega's.

https://wuenschewagen.com/2017/12/01/franz-muentefering-haelt-beruehrende-rede-auf-der-weihnachtsgala-des-wuenschewagens/

Ein wunderschöner Abend im LIGHTHOUSE Essen mit hochkarätigen Gästen wie Franz Müntefering und ASB-Vertretern aus ganz Deutschland, unserer tollen Moderatorin Sabine Heinrich und stimmungsvollen Showacts.

Mooi interview met een van onze vrijwilligers

Mooi interview met een van onze vrijwilligers

7 november 2017 http://www.ronddelinge.nl/zoveel-mogelijk-laatste-wensen-v…/

10.000 ste wens RTV Rijnmond

10.000 ste wens RTV Rijnmond

Theo Jansen met kleindochter Nina

http://www.rijnmond.nl/nieuws/161458/10-000ste-Ambulance-Wens-Theo-wilde-nog-een-keer-varen

Hotel aan Zee Noordwijk-Radar

Hotel aan Zee Noordwijk-Radar

24 oktober 2017

Krijgen we zomaar een warme douche:

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/douche/detail/hotel-aan-zee-noordwijk/

Reportage Stichting Ambulance Wens

https://youtu.be/p4b7p2fDca8

Zoals u van ons eerder de reportage over Handhaving kon zien, vonden wij het tijd om eens een andere kant van hulpverlening aan het licht te stellen. Normaliter brengen wij alleen het laatste 112-nieuws van de dag, nu laten wij een geheel andere kant van de hulpverlening zien. Wij gingen op maandag 24 augustus 2015 op pad met twee vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens naar de Efteling alwaar wij de wens van Nelleke in vervulling lieten gaan.

Hoe is Stichting Ambulance Wens ontstaan

Stichting Ambulance Wens is ontstaan toen Kees Veldboer tijdens zijn werk als ambulancechauffeur een ritje moest maken om een terminaal zieke patiënt over te brengen naar een andere verzorgingsplaats. De voormalige zeeman gaf aan toch nog eens één keer in zijn leven op een schip te mogen zijn. Kees kreeg toen de aanleiding om alles op alles te zetten en de man toch nog eens te laten varen. Na een paar telefoontjes was het geregeld en de man mocht nog een keer op een schip vertoeven.

Kees Veldboer kwam daarna op het idee om een stichting te beginnen die ervoor zorgt dat niet mobiele terminaal zieke patiënten hun laatste wens in vervulling te laten gaan. In beginsel gebruikte hij de ambulances van zijn werkgever. Inmiddels heeft de stichting eigen voertuigen tot zijn beschikking.

Vrijwilligers

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. De stichting beschikt over zes eigen ambulances waarmee zij de laatste wensen van patiënten in vervulling kunnen laten gaan. Zonder deze vrijwilligers kan de stichting niet bestaan.

Donateurs

Stichting Ambulance Wens is afhankelijk van donateurs en partners. De stichting is een non-profit organisatie die het moet hebben van degenen die een donatie over hebben voor de stichting. Zo worden zij onder andere door de Roparun gesteund. De stichting betaald alle kosten die gemaakt worden om de laatste wens van de patiënt in vervulling te laten gaan. Zoals zij zouden vertellen alle kleine beetjes helpen. Of u nu een bedrag van €100,- over heeft of een bedrag van €10,-. De stichting ontvangt alle giften met open armen zodat, zij zoveel mogelijk wensen in vervulling kunnen laten gaan.

Ons verhaal

Op maandag 24 augustus 2015 belden wij omstreeks half negen aan bij het kantoor van Stichting Ambulance Wens in Poortugaal. Aldaar werd ons medegedeeld dat wij met de ernstig zieke Nelleke en haar familie op pad zouden gaan. Nelleke had aangegeven nog 1 keer naar de Efteling te willen samen met haar man, kinderen, klein- kinderen en zus om met elkaar te genieten van deze dag. Met dit in het achterhoofd ging haar man op zoek en vond zo de Stichting Ambulance Wens.

Nelleke is sinds mei 2015 ernstig ziek en heeft naar alle waarschijnlijkheid niet lang meer te leven. Nelleke heeft longkanker met uitzaaiingen waardoor zij mogelijk binnenkort niet meer zal kunnen functioneren en uiteindelijk zal komen te overlijden…

 

Omstreeks negen uur gingen wij samen met Jan en Kees (niet de oprichter) op weg naar Gameren. Aldaar werden de vrijwilligers opgewacht door de familie van de 62-jarige Nelleke. Nelleke kreeg als eerste de mascotte overhandigd door de medewerkers van Stichting Ambulance Wens, genaamd Mario. Hiermee was het spreekwoordelijke ijs meteen gebroken. Na een kort gesprek gingen we dan echt op pad.

Nadat Nelleke op een brancard werd gelegd en de ambulance was ingereden waren we klaar voor vertrek richting de Efteling. Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen en kregen we een gids mee. Zo kreeg Nelleke samen met haar man, kinderen, kleinkinderen en zus de dag van haar leven.

Als eerste werd er koers gezet naar de Fata Morgana. Nelleke werd professioneel in het bootje geholpen en ging samen met haar familie de attractie in. Aan het eind van de rit was duidelijk te zien dat ze er ontzettend van had genoten.

Daarna werd koers gezet richting het sprookjesbos en werd er onder andere een heerlijk frietje gegeten. De kinderen en kleinkinderen gingen in diverse achtbanen , waaronder de Baron en hadden samen de dag van hun leven.

Tot slot gingen we nog mee naar de Pagode waar we uitkeken over het hele park. Toen Nelleke 2 maanden ervoor in het ziekenhuis lag en samen met haar dochter elke keer de Pagode boven de bomen uit zag komen had ze aan haar dochter gevraagd…. zal ik daar ooit nog in gaan? Meteen beloofde haar dochter dat dat nog zou gaan gebeuren. Zonder Stichting Ambulance Wens had haar dochter deze belofte nooit kunnen nakomen

 

…Nelleke is helaas niet veel later overleden…

 

Zieke Piet Kops voor de laatste keer naar Amsterdam: 'Het is prachtig'

13 september 2017

http://www.at5.nl/artikelen/173017/zieke-piet-kops-voor-de-laatste-keer-naar-amsterdam-het-is-prachtig

HARRY SLINGER

14 september 2017

Wens met Harry Slinger

PANORAMA

PANORAMA

11 september 2017

Mooi artikel in Panorama: http://panorama.nl/blog/op-stap-met-stichting-ambulancewens

ANOUK

ANOUK

9 september 2017

Deze mevrouw kon gisteren toch naar het optreden van Anouk

RIGA

RIGA

25 augustus 2017

Vandaag in Riga op het internationale forum van de Samaritan over Stichting Ambulance Wens mogen spreken. Vanmiddag een vergadering in Riga met de internationale Ambulance Wensen.

Colombia lezing

Colombia lezing

31 augustus 2017

"Solo soy un holandés común y corriente que hace lo que más le gusta y mi pasatiempo es ayudar a otros". Así se describe Kees Veldboer, quien será uno de los encargados de llevar a todos los participantes de esta edición del #TEDxUdelRosario al #MásAcá el próximo miércoles 30 de Agosto. ¡No te lo pierdas!

"ik ben gewoon een gewone nederlander die doet wat hij het meest vindt en mijn hobby is om anderen te helpen". zo beschrijft kees veldboer, die een van de verantwoordelijken zal zijn voor het brengen van alle deelnemers van deze editie van #tedxudelrosario naar #massaca

https://www.funeralzone.co.uk/blog/last-dying-wish

 

12 Juli 2017

https://www.funeralzone.co.uk/blog/last-dying-wish

Benefietavond voor de Stichting Ambulance Wens bij de Voornruiters

Benefietavond voor de Stichting Ambulance Wens bij de Voornruiters Benefietavond voor de Stichting Ambulance Wens bij de Voornruiters

http://rtvstichtsevecht.nl/artikel/52294720/benefietavond-voor-de-stichting-ambulance-wens-bij-de-voornruiters-regionieuws

26 juli 2017

Vanmiddag mochten wij een mooie cheque in ontvangst nemen van de familie Groenendijk. Zij hebben naar aanleiding van een wens die wij hebben vervuld voor meneer Groenendijk, een benefietavond georganiseerd m.m.v. De Voorn Ruiters De Meern. Heel hartelijk bedankt voor dit geweldige bedrag van 13.855,07 euro waar wij weer heel veel andere mensen mee kunnen en mogen helpen.

Klein wonder: Bart is na smak van acht meter tóch op de Coolsingel

Klein wonder: Bart is na smak van acht meter tóch op de Coolsingel Klein wonder: Bart is na smak van acht meter tóch op de Coolsingel

Klein wonder: Bart is na smak van acht meter tóch op de Coolsingel

http://www.ad.nl/…/klein-wonder-bart-kan-na-smak-van-acht-…/

https://www.facebook.com/thijs.geuze.9/videos/1331255156971106/

DEN BOSCH - Het hele seizoen was Bart van Eerd (29) in De Kuip te vinden. Hij leefde zó naar het kampioenschap van Feyenoord toe. Maar een val van acht meter hoogte gooide anderhalve week geleden het leven van de Bosschenaar overhoop. Dat hij maandag toch op de Coolsingel te vinden is, mag gerust een wonder heten.

De dakdekker brak zijn heup, bekken, stuitje, schaambeen en pols. Zijn oogkas is op twee plaatsen gebroken en zijn ribben zijn gekneusd. Tien hechtingen in zijn gezicht maken het beeld nog erger. En dan komt Van Eerd er nog goed van af. ,,Ik mag best van geluk spreken.''

Na het ongeluk van woensdag 3 mei was hij twee dagen van de wereld. Toen hij vrijdag bij kennis kwam, was één van de eerste dingen waar hij aan dacht het kampioenschap. ,,Ik had kaarten, een hotel. Alles was geregeld'', zegt de pechvogel over de kampioenswedstrijd tegen Excelsior. Uiteraard ging het feest niet door. Hij moest de wedstrijd gedwongen achter een ziekenhuistelevisie bekijken. 

Dirk Kuyt

Het nieuws van zijn val is ook binnen de Feyenoord-selectie doorgedrongen. Niemand minder dan Dirk Kuyt zelf stak hem afgelopen week al een hart onder de riem. ,,Ik heb gehoord wat er met je gebeurd is. Echt kloten allemaal. Maar het belangrijkste is dat je weer volledig herstelt van alles. Dus heel veel sterkte daarmee.'' Namens alle spelers biedt hij hem nog een cadeautje aan. 

 

Streekblad Zoetermeer en de Postilon

Streekblad Zoetermeer en de Postilon

Anton Bood traint voor Fietstocht Ambulancewens in Amsterdam

Telegraaf

 Telegraaf

7 april 2017

Vandaag een mooi artikel in de Telegraaf over ons jubileum concert van afgelopen maandag in Carré.

Massa Mallet avond in de Beizenwei Te Opheusden

Massa Mallet avond in de Beizenwei Te Opheusden

9 april 2017

Gisteren avond was de Massa Mallet avond in de Beizenwei Te Opheusden en de organisatie had Stichting Ambulance Wens daar als goede doel aan verbonden. De vrijwilligers mochten een geweldige cheque van maar liefst 4.000 euro in ontvangst nemen. Iedereen enorm bedankt voor dit prachtige bedrag!

Carré shownieuws

Carré shownieuws

Bedankt artiesten voor jullie geweldige inzet in Carré:

http://www.show.nl/rubrieken/sterren/2017/emotionele-avond-voor-artiesten-tijdens-bijzonder-benefietconcert/

 

Een emotionele avond voor artiesten als Marlayne Sahupala, Karin Bloemen, Tineke Schouten, Marga Bult, Thomas Berge en Willeke Alberti. Tijdens het benefietconcert van Stichting Ambulance Wens treden zij op om mensen met een levensbedreigende ziekte een prachtige avond te geven.

https://www.mvmproducties.nl/single-post/2017/04/03/Stichting-Ambulance-Wens-Benefiet-Concert

Tijd voor MAX

10 februari 2017, 17:10 · NPO 1 in Tijd voor MAX mag ik samen met Marlayne Sahupala praten over ons feest in Carré.

http://www.omroepmax.nl/tijd-voor-max/uitzending/tv/tijd-voor-max-vrijdag-10-februari-2017/

De laatste wens van de ongeneeslijk zieke Ronald (40) gaat in vervulling

16 december 2016

Weer een mooie film verslag van een vervulde wens;

https://vrouw.nl/video/reportages/39580/de-laatste-wens-van-de-ongeneeslijk-zieke-ronald-40-gaat-in-vervulling

Hoogeveense Roelina Koster-Blokzijl gaat met Stichting Ambulance Wens naar Thialf

13 december 2016

Weer een mooie artikel over een door ons vervulde wens;

https://www.hoogeveenschecourant.nl/nieuws/hoogeveen/473465/hoogeveense-roelina-koster-blokzijl-gaat-met-wensambulance-naar-thialf.html

Laatste wens: Nog een keertje naar Scheveningen

16 november 2016

http://www.ad.nl/utrecht/laatste-wens-nog-een-keertje-naar-scheveningen~ac05f82a/

De eerste Engelse wens mochten we vandaag mee helpen vervullen!!

De eerste Engelse wens mochten we vandaag mee helpen vervullen!! De eerste Engelse wens mochten we vandaag mee helpen vervullen!! De eerste Engelse wens mochten we vandaag mee helpen vervullen!! De eerste Engelse wens mochten we vandaag mee helpen vervullen!! De eerste Engelse wens mochten we vandaag mee helpen vervullen!! De eerste Engelse wens mochten we vandaag mee helpen vervullen!!

14 november 2016

Vandaag een artikel in de Engelse krant over de eerste Engelse wens die we gisteren mochten vervullen.

http://www.yorkpress.co.uk/news/14885301.Tina_gets_her_last_wish_thanks_to_Foundation/?ref=wa

VROUW TELEGRAAF Laatste wens zieke Tosca in vervulling

VROUW TELEGRAAF Laatste wens zieke Tosca in vervulling VROUW TELEGRAAF Laatste wens zieke Tosca in vervulling

27 oktober 2016

Tosca is nu bijna twee jaar ziek. Ze heeft borstkanker met uitzaaiingen in de longen en leeft waarschijnlijk nog maximaal drie maanden. Haar enige kind, Tessa van 17, gaat op zichzelf wonen. Tosca kan Tessa's appartementje helaas niet meer op eigen kracht bezoeken. Gelukkig laat Stichting Ambulance Wens die wens in vervulling gaan.

https://vrouw.nl/video/reportages/37934/laatste-wens-zieke-tosca-in-vervulling

Terminaal zieke Marco laatste keer vol gas door Tarzanbocht

Terminaal zieke Marco laatste keer vol gas door Tarzanbocht

http://www.ad.nl/rotterdam/terminaal-zieke-marco-laatste-keer-vol-gas-door-tarzanbocht~ae50d1d9/

Snoeihard door de Tarzanbocht. Dat was lange tijd de laatste wens van de terminaal zieke Marco Scheffers (46).

Gisteren was het zo ver. Twee vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens helpen Marco Scheffers terug op de brancard.

Alleen zijn door ziekte dun geworden benen werken nog niet mee. De Barendrechter lacht, ondanks zijn hersentumoren.

,,Wat is dit schitterend!" vindt hij. ,,Het liefst van alles had ik vandaag in een Porsche Panamera gereden, maar ik wist niet dat een Renault Clio ook zó hard ging." 170 km/u De Barendrechtse racefanaat zat in zijn leven op de tribune bij Formule 1-races in China, Engeland, België en Hongarije. En hij zit elke Grand Prix klaar voor de televisie met zijn vrienden. Maar gisteren raasde hij zelf met 'een gangetje' van ruim 170 kilometer per uur door de bochten. ,,Het is prachtig om Marco zo te zien genieten", zegt zijn vrouw Claire, die zich vooraf lichte zorgen maakte over de gezondheid van haar man op de baan. Eenmaal in Zandvoort ebt dat gevoel bij haar weg. ,,Wat is nou het ergste dat kan gebeuren? Hoofdpijn heeft hij toch al..." Hoewel andere auto's met meer dan 200 kilometer per uur over de baan racen, wordt er voor de veiligheid van Marco iets langzamer gereden. Toch kijkt zijn 7-jarige zoon Lucas zijn ogen uit. Zwaaiend met een zwart-wit geblokte finishvlag juicht hij zijn vader hartstochtelijk toe. ,,Ik vind het echt heel knap van hem, ik durf dat echt niet." Broodje kroket Als Marco weer rustig onder zijn deken in de ambulance ligt, hoort hij dat ook zijn tweede wens in vervulling gaat. Direct na het verlaten van het Circuit Park Zandvoort rijdt de ambulance linksaf om op het strand een broodje kroket te halen. Met mosterd, Marco's lievelingsgerecht.

Stichting Ambulance Wens Nederland

Om landelijk nog meer bekendheid en bereikbaar te zijn heeft Stichting Ambulance Wens vanaf nu en nieuw landelijk telefoonnummer en hebben we dependances zie;

http://www.ambulancewens.nl/overons

Stichting Ambulance Wens helpt gratis mensen in heel Nederland en werkt met vrijwilligers vanuit heel Nederland.                                                                                                                                                                                                                              Ons hoofdkantoor is gevestigd in Zuid-Holland daarnaast hebben we in bijna alle provincies een dependance, zie hieronder de dependances;

http://www.ambulancewens.nl/brabant/brabant

http://www.ambulancewens.nl/drenthe/drenthe

http://www.ambulancewens.nl/friesland/friesland

http://www.ambulancewens.nl/groningen/groningen

http://www.ambulancewens.nl/noord-holland/noord-holland

http://www.ambulancewens.nl/utrecht/utrecht

http://www.ambulancewens.nl/zeeland/zeeland

http://www.ambulancewens.nl/zuid-holland/zuid-holland

We zijn bereikbaar via één centraal telefoonnummer, 085-4444288, en u kunt een wens aanvragen via

http://www.ambulancewens.nl/wensenformulier

Vriendin Magazine

Vriendin Magazine Vriendin Magazine

15 september 2016

Deze week een mooi artikel over onze stichting in het weekblad Vriendin, tevens ook op hun site;

http://m.vriendin.nl/voor-jou/uit-het-blad/12737/stichting-ambulance-wens-vervult-de-laatste-wens-van-lenie

Libelle

Libelle

donderdag 15 september 2016

Mooi stukje vandaag in de Libelle

NPO RADIO 1

maandag 22 augustus 2016, 21:00 uur

Stichting Ambulance Wens heeft al 8000 wensen uit laten komen

Voor de laatste keer naar een voetbalwedstrijd van je favoriete club, of nog een keer naar je geliefde vakantiebestemming. De Stichting Ambulance Wens laat dit soort wensen voor terminale patiënten uitkomen. Inmiddels zijn dat er nu al meer dan 8000. Kees Veldboer is de oprichter en vertelt over al die wensen.

http://www.nporadio1.nl/langs-de-lijn-en-omstreken/onderwerpen/371536-stichting-ambulance-wens-heeft-al-8000-wensen-uit-laten-komen

AD

AD

13 augustus 2016

http://www.ad.nl/dossier-rotterdam/kees-heeft-duizenden-wensen-vervuld-van-terminale-patienten~ab311122/

Een Rotterdamse ambulance-chauffeur zette tien jaar geleden zijn wagen stil om een doodzieke zeeman te laten genieten van een laatste blik op de haven. Inmiddels heeft Kees Veldboer (56) bijna 8000 wensen vervuld van terminale patiënten.

Albrandswaarder van de Week

Kees Veldboer:

Albrandswaarder van de Week

21 juli 2016

http://hoogvlietalbrandswaard.debotlek.nl/nieuws/kees-veldboer-albrandswaarder-van-de-week-1.6204755

AD 6 augustus

Mooi artikel weer in het AD:

http://www.ad.nl/rotterdam/stichting-ambulance-wens-is-wereldberoemd~a84ecb9c/

De Stichting Ambulance Wens oogst lof in het buitenland. Deze week bracht een Russische filmploeg een documentaire uit over de Rotterdamse stichting, die wensen vervult van terminale patiënten. Twee maanden geleden kwam een Amerikaanse reportage online.

Russische documentaire

Russische documentaire

3 Augustus 2016

Ook de Russen hebben een mooie documentaire gemaakt over Stichting Ambulance Wens.

 

https://rtd.rt.com/films/last-wishes/#

Oudste inwoner van Nederland viert 111e verjaardag

Oudste inwoner van Nederland viert 111e verjaardag

De oudste inwoner van Nederland, Geertje Kuijntjes uit Gorinchem, is dinsdag 111 jaar oud geworden. Ze viert haar verjaardag onder meer met een uitstapje naar de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse, aanstaande vrijdag.

Kuijntjes, sinds vorig jaar de oudste Nederlander, deed zelf veertig keer mee aan het grote wandelevenement. De laatste keer dat ze meeliep was ze 88.

Locoburgemeester Eva Dansen bezocht de vrouw om haar te feliciteren.

Geertje Kuijntjes is nog altijd heel helder van geest. Tot haar pensioen naaide ze kostuums. Zes jaar geleden woonde ze nog zelfstandig, maar omdat ze lichamelijk achteruit ging, lukte dat niet meer.

Volgens de gemeente Gorinchem kijkt de 111-jarige dame erg uit naar haar bezoek aan Nijmegen, dat mogelijk is gemaakt door de Stichting Ambulancewens.

 

http://www.rijnmond.nl/nieuws/144282/Oudste-inwoner-van-Nederland-viert-111e-verjaardag

http://www.ad.nl/dossier-rivierenland/gorcumse-is-met-111-jaar-oudste-van-nederland~a726781d/

07 juli 2016 Roodshow Late Night Jan-Willem Roodbeen

http://www.nporadio2.nl/gemist/audio/8766/prijs-voor-stichting-ambulance-wens

HART VAN NEDERLAND

HART VAN NEDERLAND

5 Juli 2016 SBS 6 22.30

Kees van St. Ambulancewens beloond voor fantastisch werk

5 juli  2016

Normaal gesproken is Kees Veldboer alle dagen druk met het in vervulling brengen van wensen van anderen. Met zijn Stichting Ambulancewens zorgt hij dat mensen die terminaal ziek hun droom kunnen laten uitkomen. Maar gisteren stond hij even zelf in het middelpunt van de belangstelling.

In Londen kreeg hij de Outlook Inspirations-award. Uit 50 gegadigden was het Kees die de jury het meest inspireerde.

http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2016/kees-van-st-ambulancewens-beloond-voor-fantastisch-werk/

HART VAN NEDERLAND

BBC OUTLOOK interview Kees

BBC OUTLOOK interview Kees

5 juli 2016

https://www.facebook.com/bbcnews/videos/10153726939252217/

BBC OUTLOOK

BBC OUTLOOK

4 juli 2016

Vandaag in Londen heeft onze oprichter Kees Veldboer een prachtige award in ontvangst mogen nemen, Het programma BBC Outlook bestond 50 jaar en ter ere daarvan was er een feestelijk uitzending waarin de drie meest inspirerende mensen van de afgelopen 50 jaar een award in ontvangst mochten nemen, een van hen was Kees.

https://www.facebook.com/BBCOutlook/

http://www.bbc.co.uk/programmes/articles/2DTkJQ2xrCp0VKYk04tyzN/outlook-inspirations-2016

 

A historic day for Outlook. Our 50th birthday and the announcement of the Outlook Inspirations 2016.

27 juni 2016

Mooie documentaire van de Amerikanen over onze stichting:

http://www.byutv.org/watch/c43b9521-21ac-445f-8c85-670b62473d38/turning-point-ambulance-wish-foundation

Engelse folder 2016

Engelse folder 2016 Engelse folder 2016

Equador

Equador Equador

15 juni 2016

Na Israël, België, Duitsland, Zweden, Zwitserland en Engeland vanaf nu ook Stichting Ambulance Wens in Ecuador, welk land volgt?

Heel mooi om te zien dat iets wat in Nederland is bedacht nu zijn weg vind over de hele wereld!

En Ecuador: Fundacion Ultimo Deseo.

http://www.okchicas.com/inspiracion/enfermos-etapa-terminal-cumpliendo-ultimos-deseos/

Tuesday 21st of June BBC Enquiry

7 juni 2016

Zo leuk, een uitnodiging van de BBC om naar Londen te komen voor een interview!

BBC Enquiry

Hi Kees, Thank you so much for taking the time to speak to me just then. I thoroughly enjoyed hearing about your charity and the work you are doing, I really think it’s such a brilliant thing you are doing.

I really hope we can arrange to come out and film with you in the future. It was great speaking to you last week we are very excited you are happy to come over to London to film with us.

I was wondering if we might be able to pencil you in for filming on Tuesday 21st of June. I look forward to hearing from you.

All the best, Ella Taylor Assistant Producer

BBC Radio 4

19 mei 2016

Stichting Ambulance Wens on BBC Radio 4 - PM today. 19 mei 2016 Stichting Ambulance Wens on BBC Radio 4 - PM today. The report starts at 26.30 minutes in.

Stichting ambulance wens op bbc radio 4-uur vandaag.

Het verslag begint om 26.30 minuten in.

 

http://www.bbc.co.uk/programmes/b07b9r3p

 

Colombiaanse TV

Colombiaanse TV

13 april 2016

Na de Russische TV en de Amerikaanse TV mocht ik gisteren een interview geven voor de Colombiaanse TV, zie de link

http://www.ntn24.com/video/entrevista-sobre-la-muerte-96634

Una fundación holandesa se dedica desde hace 10 años en cumplir los sueños de los enfermos terminales por medio de una ambulancia, cuyo objetivo es transportar a miles de personas a su último anhelo antes de morir.

La organización ‘La Ambulancia del deseo’, ha cumplido el deseo de más de 7000 personas a punto de morir. En estos momentos cuenta con 220 voluntarios, seis vehículos médicos y una casa de vacaciones.

Kees Veldboer fundador y director de la fundación habló para La Mañana de NTN24, donde expresó que el significado especial de cumplir los deseos de los pacientes, ya que al principios ellos están tristes porque van a morir, pero luego reaccionan de manera positiva y se los ve “alegres, riendo y disfrutando el momento”.

Veldboer aseguró que las finanzas no vienen del gobierno, sino que utilizan su propio dinero y el de las familias que ayudan, puesto que a las personas les gusta su trabajo y recolectan sus propios recursos para la fundación.

Por último, el director manifestó que la iniciativa se ha extendido a países como Bélgica, Alemana Israel, Suecia, e Inglaterra y espera que muy pronto llegue a todo el mundo.

Redacción NTN24

Amerikaanse Tv ploeg

Amerikaanse Tv ploeg Amerikaanse Tv ploeg

3 april 2016

Deze week worden we gevolgd door een Amerikaanse Tv ploeg.

Leuk al die belangstelling vanuit het buitenland.

http://www.cosmicpictures.com/

http://www.byutv.org/watch/c43b9521-21ac-445f-8c85-670b62473d38/turning-point-ambulance-wish-foundation

Brielse Krant 31 maart 2016

Brielse Krant 31 maart 2016

Russische TV ploeg

Russische TV ploeg Russische TV ploeg

17 Maart 2016

Deze week worden we gevolgd door een Russische TV ploeg, de mannen zijn sterk onder de indruk van wat onze vrijwilligers allemaal mogelijk maken en vooral wat het met de patiënt doet!

Over aantal weken wordt dit uitgezonden!

https://rtd.rt.com/

HENK https://www.youtube.com/watch?v=Ck983ggIVdo

WOUT https://www.youtube.com/watch?v=HiIpd-WkJJ0

LAURA https://www.youtube.com/watch?v=rY5yjDnkvjM

KEES https://www.youtube.com/watch?v=wJkQxquuJV4

EVERT https://www.youtube.com/watch?v=80YTXgetXNU

ROB https://www.youtube.com/watch?v=wJkQxquuJV4

Piet en PSV

Piet en PSV

Weer een mooie samen werking met PSV,voor Piet die jaren lang steward is geweest in het PSV Stadion

12 Maart 2016

https://twitter.com/PSV/status/708720307801092097/video/1

 

MIdden Betuwe Totaal Magazine

MIdden Betuwe Totaal Magazine

Maart 2016

Midden-Betuwe Totaal Midden-Betuwe Totaal een regionaal magazine voor inwoners van Dodewaard, Opheusden, Kesteren, Ochten, IJzendoorn, Echteld, Lienden, Ingen, Ommeren, Maurik, Eck en Wiel, Tiel, Wadenoyen, Zoelen, Kerk-Avezaath en Kapel-Avezaat.

De Midden-Betuwe Totaal verschijnt 6x per jaar in een oplage van 33.000 exemplaren.

Dagblad van het Noorden

Dagblad van het Noorden

25 Februari 2016

Veel van de aanwezige vrouwen pinken een traan weg. Ook de mannelijke familieleden en kennissen reageren houterig emotioneel als René Kraai voor het casino op een brancard de ziekenwagen wordt uitgereden. Een slangetje in zijn neus, toegedekt met een blauwe deken waarop een beertje ligt in de outfit van stichting Ambulancewens.

Het is alsof een verloren zoon is teruggekeerd naar zijn geboortestad. Ongeveer vijftig jaar geleden vertrok de 72-jarige René Kraai naar Zuid-Holland. Jarenlang had hij emplooi in Rotterdam, onder meer als stuurman op de grote vaart. ,,Hard werken, veel staken’’, zo vat de Kraai zijn loopbaan in de haven samen. ,,Dat was in de tijd van Fré Meis, weet je nog?’’

Oosterpoort We hoeven er niet omheen te draaien. Kraai ligt op sterven, zo heeft de dokter hem verteld. ,,Misschien dat ik nog een paar dagen heb. Wie weet ben ik er zelfs morgen al niet meer. Maar voordat ik heenga, wil ik nog één keer Groningen zien.’’ Het liefst wil hij een rondje rijden in zijn geliefde Oosterpoort, waar hij zijn jeugd doorbracht. De Martinitoren wil hij ook nog een keer bezichtigen. Beklimmen lukt niet meer, dus heeft hij bedacht met al zijn naasten naar het casino te gaan. ,,Ik zie dat iedereen er is. En wie er niet is, is er niet meer.’’

Als hij op zijn brancard over het zachte tapijt van de speelhal rijdt, lacht het geluk hem van alle kanten verleidelijk toe. Is het leven zelf niet gelijk een casino, waar geluk en pech, winst en verlies, naadloos in elkaar overvloeien?

Casino aan huis ,,Ik ben helemaal geen gokker’’, vertelt Kraai. ,,Maar toen ik in Dirkshorn een meubelzaak had, stonden er altijd twee fruitmachines in mijn kantoor. Inderdaad, ik had een casino aan huis.’’

,,Ach’’, zegt hij opvallend monter. ,,Ik heb een goed leven gehad. En dat is straks afgelopen.’’

http://www.dvhn.nl/groningen/Groningen-zien-en-dan-sterven-21145715.html

AD - Hilversum Bunschoten

AD - Hilversum Bunschoten

22 Februari 2016

Hendrik ontmoet zijn favorieten

DE GELDERLANDER

DE GELDERLANDER

De Gelderlander woensdag 2 december 2015

Libelle's 'Nachtwacht'

Libelle's 'Nachtwacht' Libelle's 'Nachtwacht' Libelle's 'Nachtwacht'

December 2015 (nr 50)

Hoe leuk is dat twee van onze vrijwilligers in Libelle's 'Nachtwacht'.

De Heemsteder Krant

De Heemsteder Krant

zondag 6 december 2015

De Heemsteder

Mijn wens .....naar Brigitte Kaandorp met Stichting Ambulance Wens.

SOESTER COURANT

SOESTER COURANT

18 november 2015

BORNSE COURANT

BORNSE COURANT

29 oktober 2015 BORNSE COURANT

Korea filmpje

21 november 2016

Zuid Korea kwam filmen en dit is het resultaat.....

https://youtu.be/YqiDgiZVW7o

 

https://m.youtube.com/watch?v=YqiDgiZVW7o&feature=youtu.be

Omroepbrabant....Ontroerende brief Evy (9) over dagje Efteling met doodzieke opa: 'Hij was blij'

http://www.omroepbrabant.nl/?news/2387791493/Ontroerende+brief+Evy+%289%29+over+dagje+Efteling+met+doodzieke+opa+Hij+was+blij.aspx

Ambulance Wens in de media

17 oktober 2015

17 oktober 2015

Het begin van Stichting Ambulance Wens in Engeland?

21 november 2015

Zuid Korea kwam filmen en dit is het resultaat.....

https://youtu.be/YqiDgiZVW7o?t=15

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens