op dit moment 13260 wensen vervuld 839 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

Vakblad fondsenwerving

Vakblad fondsenwerving Vakblad fondsenwerving

Vakblad fondsenwerving

Jaargang 21

No 6

https://www.fondsenwerving.nl/verdieping/artikel/2019/10/09/Stichting-Ambulance-Wens-en-Stichting-Vaarwens-laatste-wensen-komen-uit

Stichting Ambulance Wens en Stichting Vaarwens: laatste wensen komen uit Impact 9 oktober 2019 Wanneer artsen hun patiënten vertellen dat er geen kans meer is op genezing, moet er invulling worden gegeven aan de kostbare tijd die nog rest. Doelen dienen te worden bijgesteld. Wat is nog mogelijk, welke wensen kunnen in vervulling gaan? Stichting Ambulance Wens en Stichting Vaarwens zijn ooit begonnen om vervolgens het roer totaal om te gooien en laten inmiddels duizenden dromen uitkomen.

Leiden Ontzet

Leiden Ontzet

 9 oktober 2019

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/vrijwilligers-voor-mensen-in-hun-laatste-levensfase-vinden-hun-werk-zo-mooi-dat-het-minder-zwaar-wo/

 

Ambulance Wens De vrijwilligers van stichting Ambulance Wens leveren andere palliatieve zorg dan de mensen van het hospice. Deze speciale ambulancebroeders laten laatste wensen van terminale patiënten in vervulling gaan, of dat nou een laatste keer koffie drinken bij je stamcafé of naar de Tjechische bergen gaan is. Leidenaar Piet Slingeland (89) wil nog één keer naar het Leidense Ontzet. Daarbij wordt hij begeleid door vrijwilliger Hein Pannekoek (58), die sinds vier jaar voor Ambulance Wens werkt.

Internationale ontmoeting Ambulance Wens Foundations

 Internationale ontmoeting Ambulance Wens Foundations

10-10-2019

Stichting Ambulance Wens Nederland begon in 2007 als eerste ter wereld met het vervullen van laatste wensen voor immobiele terminale patiënten. Dit met speciaal ontwikkelde ambulances en medische vrijwilligers.

Nu ruim 12 jaar verder heeft de stichting geholpen het idee in 14 andere landen, verspreid over de hele wereld, ook te realiseren.

Op 26 oktober 2019 organiseren we de eerste internationale ontmoeting voor al de Ambulance Wens Foundations. Er komen mensen uit Australië, Brazilië, Duitsland, Engeland, Italië, Israël, Japan, Oostenrijk en Spanje naar Rotterdam om de samenwerking verder uit te gaan bereiden.

De beren voor de wensen staan klaar

De beren voor de wensen staan klaar

 

De beren voor de wensen staan klaar.... Iemand aanmelden voor een wens kunt U via onderstaand wensformulier :

https://www.ambulancewens.nl/wensenformulier

Planetlifestyle Telegraaf

Planetlifestyle Telegraaf

5 oktober 2019

https://www.planetlifestyle.nl/samen-oud/laatste-wens-in-vervulling/

Laatste wens gaat in vervulling door Stichting Ambulance Wens Nederland

Kees Veldboer: "Het is dankbaar werk, we zien de mensen genieten, blij zijn. Voor ons is het een ‘kleine’ moeite en voor hen betekent het enorm veel.”

De wensen van terminale patiënten vervullen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer, dát is het doel van Stichting Ambulance Wens Nederland. Oprichter en directeur Kees Veldboer vertelt wat hem en de 270 medisch geschoolde vrijwilligers drijft om dit werk te doen.

Veldboer werkte al twintig jaar als ambulancechauffeur toen hij in 2006 een patiënt van en naar het ziekenhuis vervoerde. “Er was wat vertraging, dus we belandden aan de waterkant. We raakten aan de praat en de patiënt vertelde dat hij vroeger zeeman was geweest en zo graag nog eens wilde varen. Ik zag die man daar aan de waterkant helemaal opleven en wilde zijn wens graag vervullen.

Ik merkte hoe simpel het eigenlijk was om iemand blij te make.

Dus ik pleegde wat telefoontjes en binnen anderhalf uur was het rond. Korte tijd later voer de patiënt op zijn brancard in een rondvaartboot rond door de Rotterdamse havens. Toen merkte ik hoe simpel het eigenlijk was om iemand blij te maken en die ervaring was feitelijk het begin van wat we nu doen. Ik stapte naar mijn werkgever en vroeg of ik een oude ambulance kon kopen. Nou, dat kon niet. Maar ik mocht er wel één lenen en gebruiken wanneer het maar nodig was.”

Afscheid nemen van je huis

Op 1 april 2007 was de Stichting Ambulance Wens Nederland een feit. Veldboer en de vrijwilligers vervullen dagelijks laatste wensen van terminale patiënten. “Daar zijn voor de patiënt nooit kosten aan verbonden, hoe groot of klein de wens ook is”, benadrukt hij. De ambulances waarin de patiënten vervoerd worden, zijn daar speciaal voor aangepast. Veldboer herinnert zich de eerste wens nog die binnenkwam; “Een 37-jarige mevrouw die heel graag nog een keer naar de Keukenhof wilde.”

Ook veel mensen willen graag nog een keer naar zee. En ja, er zijn veelvoorkomende wensen. “Heel veel wensen gaan over afscheid nemen van hun huis.

Denk je in dat terminale patiënten vaak in een ziekenhuis of hospice verblijven en vaak onverwacht daar terecht zijn gekomen. Dan willen ze nog één keer hun huis, hun spullen zien.” Ook veel mensen willen graag nog een keer naar zee. En verder komt er echt van alles langs; bij een bruiloft zijn, hun kleinkind zien. De meest bizarre wens was van een mevrouw die de avond niet zou halen. Ze verbleef in een hospice en wilde naar de bank om geld op te nemen. Dat gaf ze ter plekke in grote tassen aan haar twee broers die we daarna niet meer terug hebben gezien.”

Geschoolde vrijwilligers De Stichting vervult gemiddeld 2000 wensen per jaar en gebrek aan vrijwilligers heeft de Stichting niet. “De chauffeurs zijn vrijwilligers vanuit de brandweer, politie en ambulance. De verpleegkundigen komen allemaal uit de zorg en zijn geschoold voor dit werk. Het is dankbaar werk, we zien de mensen genieten, blij zijn. Voor ons is het een ‘kleine’ moeite en voor hen betekent het enorm veel.”

Er zijn nooit kosten aan verbonden, hoe groot de wens ook is Veldboer krijgt regelmatig de vraag of hun werk niet ‘zwaar’ is, dagelijks in de weer met terminale patiënten. “Nee, het is niet zwaar, we zijn het allemaal gewend. We weten dat we de mensen niet beter kunnen maken, maar dat we wel hun wens kunnen uitvoeren.”

Praten over de dood Veldboer zegt dat ze weinig merken van angst voor de dood bij hun patiënten. “Soms is er angst in hun ogen, maar veel vaker een soort berusting. Veel mensen zijn ook gewoon blij dat er een einde aan hun lijden komt.” Praten over de dood is geen taboe meer volgens hem. “Er wordt steeds meer en gemakkelijker over gesproken. We merken dat mensen het waarderen als we erover praten.”

Veldboer werd in 2016 door de BBC uitgeroepen tot de ‘meest inspirerende mens op aarde’. “Ik werd gekozen uit drie genomineerden en het was overweldigend. Een interview met mij ging de hele wereld over en ik kreeg enorm veel reacties.” Stichting Ambulance Wens Nederland vervult wensen gratis in héél Nederland en inmiddels is het initiatief ook uitgerold in veel verschillende landen.

Meer weten?

Kijk op www.ambulancewens.nl om meer te weten overStichting Ambulance Wens Nederland.

Frans Bauer en Ambulance Wens

Frans Bauer en Ambulance Wens Frans Bauer en Ambulance Wens

23 september 2019

https://www.ed.nl/brabant/frans-bauer-emotioneel-steffi-en-roel-zijn-op-roadtrip~a04857f1/?referrer=https://www.google.com/

Frans Bauer had een geweldige, maar ook emotionele dag. Hij ging een dag als vrijwilliger met Stichting Ambulance Wens op pad. Hierdoor kon een meneer nog één keer een rondvaart door de grachten van Amsterdam maken. Het was gisteren een geweldige maar emotionele dag!!

Iemand zijn laatste wens in vervulling zien gaan is echt heel erg mooi. Heb enorm veel respect en bewondering voor de vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens.

Asser darters zijn klaar voor aanvallen officieel dartrecord

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/152594/Asser-darters-zijn-klaar-voor-aanvallen-officieel-dartrecord?fbclid=IwAR3715R0K8RsLEzNwWFutJJKRm_RxNSpoTC6jiAv4vmFGHpoT90t2GAYIqA

Hij gaat het nog een keer proberen.

Frank Posthumus uit Assen. Samen met zijn vriend, Wyan Alders, wil hij zich in het Guinness Book of World Records darten. Binnenkort spelen ze een wedstrijd tegen elkaar die minstens 51 uur moet duren. Vorig jaar dartte Posthumus 65 uur non-stop om geld op te halen voor de Stichting Ambulance Wens. De recordpoging was alleen niet aangemeld bij het Guinness Book of World Records en dus is het record niet officieel. "Dat realiseerde ik me pas na het einde van de actie en dat was wel een beetje een teleurstelling. Die teleurstelling wil ik niet nog een keer. We hebben het daarom nu officieel aangevraagd en we hebben toestemming gekregen. Ja, we mogen er voor gaan", aldus Posthumus. 50 uur, 50 minuten, 50 seconden Het huidige record staat op naam van twee Britten. Vijf jaar geleden speelden ze een wedstrijd van 50 uur, 50 minuten en 50 seconden tegen elkaar. Elk uur mochten ze vijf minuten pauzeren. De twee Assenaren denken dat ze het record kunnen breken. "Tijdens de wedstrijd mogen we geen toilet bezoeken. Geen slaap. Geen eten. Dat moet allemaal in die pauzes gebeuren. Ja, daar zal ook heel veel moeite in zitten", aldus Alders. Strengere regels De regels zijn deze keer een stuk strenger. Zo leunde Posthumus bij de vorige recordpoging op het eind half slapend tegen een barkruk aan, maar dat is nu uit den boze. De poging wordt ook gefilmd en er zijn continu twee mensen aanwezig die de recordpoging in de gaten houden. "Als er nou een pijl uit het bord komt, dan mag de scheidsrechter zich nergens mee bemoeien, en moeten we hem zelf van de grond pakken. Aan het begin lukt dat wel, maar op het einde gaat je rug echt een grote rol spelen. Dus ja, dat gaat wel pittig worden", aldus Posthumus. Live te volgen De recordpoging begint vrijdag 18 oktober om 08.00 uur in Ons Café in Assen. De darters halen met de actie wederom geld op voor de Stichting Ambulance Wens. De dartmarathon is live te volgen via de website van RTV Drenthe.

The Best Social Media

The Best Social Media The Best Social Media

17 September 2019

Deze berichten van Stichting Ambulance Wens zijn bijzonder ontroerend

 

https://www.thebestsocial.media/nl/10-berichten-stichting-ambulance-wens/?fbclid=IwAR0agoEL4_kn_H9txuhEVzZ1FSkUBpV7cM858zheAi5tSh0rlheS9177cG0#

Wist U dat Stichting Ambulance Wens.....

Wist U dat Stichting Ambulance Wens..... Wist U dat Stichting Ambulance Wens.....

7 september 2019

Wist U dat wij 7 ambulances hebben......die door heel Nederland en zelfs ook door Europa rijden kosteloos.

Wist U dat wij met 270 medisch geschoolde vrijwilligers werken.

Wist U dat wij gemiddeld 6 wensen per dag vervullen en dat de teller nu op 13.100 staat.

Wist U dat Stichting Ambulance Wens Nederland 1 oktober 2019 , 12 ½ jaar bestaat.

Wist U ook, dat U ook het wensenformulier kunt invullen , mocht u iemand weten die een "laatste" wens heeft.

https://www.ambulancewens.nl/wensenformulier

Koreaanse TV

16 september 2019

Heel bijzonder vandaag een bericht ontvangen dat onze stichting is gebruikt als voorbeeld in een Koreaanse serie:
Mijn dochter is groot fan van Koreaanse tv series en kwam in een aflevering van een erg populaire serie een gesprek tegen over Stichting Ambulancewens.

Ook werden enkele beelden getoond.

Misschien is dit bekend bij jullie, maar wij vonden het fantastisch! Hierbij een link naar deze aflevering.

Het bewuste fragment is op tijdstip 16:40-17:25 en 29:28-30:00

https://www.viki.com/videos/1153072v-doctor-john-episode-19?fbclid=IwAR25jNXL9L057R90mNofcGAPbNuq8-w9rY3-n5hRCqtFIcve2Z-Vttk7dyQ

RTLnieuws wens Auschwitz

RTLnieuws wens Auschwitz

September 2019

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4847491/ongeneeslijke-zieke-kees-53-had-nog-een-wens-auschwitz-bezoeken?fbclid=IwAR0WTQYZnn2oBTyVKNFMnWltiB_EP7m1dhTjWmfiyI-dVOv-eQ0BRY3xbqQ

Een laatste keer naar het strand. Het Rijksmuseum. Of nog één keer naar huis, de hond knuffelen.

Dat soort wensen laat Stichting Ambulance Wens het meest in vervulling gaan.

De wens van Kees Middendorp daarentegen was een andere dan normaal. Kees Middendorp (53) uit Pijnacker weet het zelf ook wel, dat het een beetje een vreemde wens is. Hij lacht. "Auschwitz is nou niet bepaald een leuke, vrolijke plek. Sterker nog: het is de meest vreselijke plek waar ik ooit ben geweest." Toch wilde hij er graag naartoe. Die wens is een langgekoesterde. "Als kind kreeg ik al heel veel verhalen te horen over de Tweede Wereldoorlog", vertelt Kees. Geschiedenis "Mijn opa heb ik nooit gekend, die kwam om in de hongerwinter. Mijn moeder heeft de hongerwinter heel bewust meegemaakt, ze was zestien, en mijn vader heeft in een werkkamp moeten werken. Hij had het relatief goed, maar het waren zware tijden." Tijden die we, zo vindt Kees, nooit mogen vergeten. "Dit is geschiedenis. Historisch besef. Daarom wilde ik zo graag naar Auschwitz. Mijn vrouw en ik hebben het er al jaren over." Elf jaar ziek Maar ja, het kwam er niet van.

Zoals dat gaat: andere plannen, druk, werk, en bovenal ziekte. Kees was 42 toen voor het eerst de ziekte van Hodgkin bij hem werd ontdekt, en die ziekte is daarna tot twee keer toe teruggekomen. "Ik ben eigenlijk al elf jaar ziek", zegt hij. Toen het twee maanden geleden weer foute boel was, schrok hij dan ook niet heel erg. De alvleesklierkanker zou te opereren zijn, zeiden de artsen. "Ik ging vol goede moed de operatie in. Ze konden 98 procent wegsnijden, de rest zou worden bestreden met chemokuren.

" Wat wil ik nog? Maar toen kreeg Kees te horen wat hij niet wilde horen: de chemokuur die hij onderging (de zwaarste die er was) sloeg niet aan. "Toen ik dat hoorde, wist ik dat het afgelopen was. Om heel eerlijk te zijn: ik was er ook klaar mee. Ik ben zo ziek geweest, en zo lang ook, ik wil dat niet meer." Met zijn vrouw en zoon heeft hij besloten dat hij kwalitatief nog een goed leven wil hebben, voor zolang het duurt. "Ik blijf het liefst nog heel lang, tot mijn tachtigste, ik heb het nog goed naar mijn zin hier. Maar het is wat het is." Maar ja. Dan kom je thuis te liggen – er staat nu een bed in de woonkamer – en dan ga je nadenken.

Wat zou je nog willen, als alles mogelijk was? Auschwitz schoot door Kees' hoofd. "Ik ging googelen en las al snel dat het een intensief bezoek is waarvoor je goed en veel en ver moet kunnen lopen. Dus toen dacht ik: dit wordt hem niet." Huilen Kees' zijn vrouw kreeg er lucht van en besprak de wens met haar schoonzusje. Zij heeft de wens ingediend bij Stichting Ambulance Wens, die ongeneeslijke zieke mensen helpt om hun laatste wens in vervulling te laten gaan.

"Mijn vrouw belde de volgende ochtend al op: 'Je gaat naar Auschwitz, het is geregeld, met de stichting'. Ik kon alleen maar huilen." Hij lacht. En zegt nog een keer: "Ja! Huilen, echt!" Een uurtje later belde hij terug naar zijn vrouw. Hij vroeg, of nee, riep: 'Hóé dan?!' Twee dagen onderweg Daar kreeg hij snel antwoord op.

Afgelopen maandag werd hij door een ambulance met 'een ontzettend goede, zachte brancard' thuis opgehaald. "De ambulancemedewerkers waren zo aardig, alles stond in dienst van mij. Wilde ik eten dan gingen we eten, wilde ik onderweg naar de wc dan werd dat meteen geregeld." Zijn vrouw en zoon gingen ook mee. In twee dagen reden ze naar Polen, naar Auschwitz. In totaal werden er 1,3 miljoen mensen naar die concentratie- en vernietigingskampen gedeporteerd. Ongeveer 1,1 miljoen mensen stierven er. Gestoord "Als je dat kamp binnenstapt", zegt Kees, "dan voel je meteen bij de eerste stap al dat een heel gestoord iemand dit heeft bedacht. Vreselijk. Echt niet te bevatten." Je kunt niet zeggen dat Kees heeft genoten van zijn laatste wens die in vervulling kwam, maar het was wel 'heel bijzonder'. "Een paar kleine stukjes heb ik moeten lopen, omdat ik de barakken graag wilde zien. Voor de rest ging het prima vanaf die brancard. Alles maakte diepe, diepe indruk op me.

" Geen flauw idee Aan het eind van het bezoek kwam Kees een Joodse man tegen bij het kamp. "Ik legde uit waarom ik er was, en waarom ik op een brancard lag. Hij zei: 'Ik vind het ongelooflijk dat dit jouw wens is'. Maar hij zei ook dat hij het mooi vond." Of Kees nu rustig 'kan gaan' nu hij in Auschwitz is geweest? Dat kan hij niet zeggen. "Ik heb geen flauw idee. Ik weet ook niet wat ik kan verwachten, hoelang het gaat duren. Misschien twee weken? Drie? Ik ben in elk geval heel dankbaar dat de stichting mij deze mogelijkheid heeft gegeven. Zelf had ik het echt niet meer gekund. Ik ben nu een mens van de dag."

In de buurt Rotterdam

In de buurt Rotterdam

13 augustus 2019 Door Britte Kramer

https://indebuurt.nl/rotterdam/rotterdammers/rotterdammer-van-de-week/volgens-bbc-is-kees-stichting-ambulance-wens-een-van-de-meest-inspirerende-personen~97815/?utm_source=facebook&utm_medium=facebooktijdlijnpost&fbclid=IwAR1X9_OWJVHoql6h7u3PLk4qIF_xSN4Al_r8ZvyF9GMsmnsXl2PHTfwGXKw

Met Stichting Ambulance Wens vervult onze Rotterdammer van de Week, Kees Veldboer, laatste wensen van terminaal zieke mensen. Deze zomer was hij te zien bij Zomer Met Art, eerder won hij al een belangrijke prijs van de BBC en noemde de burgemeester hem tijdens een nieuwjaarstoespraak. Kees was twintig jaar lang ambulancechauffeur in Rotterdam. In november 2006 regelde hij dat een terminale patiënt nog één keer door de Rotterdamse havens kon varen. Die dag sprak hij de bijna legendarische woorden ‘Ik ga een stichting starten!’ Hij vroeg aan zijn werkgever of hij een oude ambulance kon kopen. Die zei: ‘Je kan voorlopig de normale gebruiken, zodat je zelf kan sparen voor een nieuwe ambulance.’ Binnen drie maanden had hij, dankzij donaties, het geld bij elkaar. Hoe Rotterdams ben je? “Ik ben geboren in het oude Franciscus, in 1959. Op de Schiekade, bij de nonnetjes. Ik ben altijd in de buurt gebleven: in Schiedam en Spijkenisse, en nu in Rhoon. En ik heb natuurlijk twintig jaar in Rotterdam op de ambulance gezeten. Wat ik heel bijzonder vind: je loopt heel veel door Rotterdam, maar beseft eigenlijk niet hoeveel je van de stad weet. Totdat er een terminaal patiënt van buiten Rotterdam komt en je een soort gids gaat spelen. Dan sta je op de Euromast en zeggen ze: ‘Jij weet echt veel van Rotterdam’.” Wat is je favoriete plek? “Bij het nhow Hotel heb je een bar. Als je daar zit, dat vind ik zalig. Dan kijk je over de brug heen, en het water… Daar ga ik vaak met m’n vrouw heen. Dat vind ik het mooiste plekkie van Rotterdam.” Bijzondere herinnering aan Rotterdam? “Ik werd een keer uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Rotterdam, op het stadhuis. Sta ik daar met mijn vrouw, zegt Aboutaleb tijdens de toespraak dat hij trots is dat ik een Rotterdammer ben. Toen kreeg ik echt een brok in m’n keel. Dat mijn naam ineens genoemd werd in een zaal vol hoogwaardigheidsbekleders… Aboutaleb heeft de zaak hier trouwens ook geopend. Hij zou een kwartier blijven, maar is anderhalf uur blijven hangen, zo bijzonder vond hij het.” Welke Rotterdamse wensen komen jullie tegen? “Er zijn regelmatig mensen van buiten Rotterdam die binding met deze stad hebben, en nog één keer Rotterdam willen zien. Negen van de tien keer weten mensen zelf wat ze willen, maar soms moet je een beetje rondvragen. Wat wil je allemaal? Door de havens? Waarom ga je dan niet een rondvaart doen? Spido helpt ons al belangeloos sinds 2007 en met de Euromast werken we ook regelmatig samen. Ik vind het geweldig dat we vanuit de Rotterdamse ondernemers zoveel hulp en medewerking krijgen. Bij Diergaarde Blijdorp mogen we vaak achter de schermen en bij de Markthal kennen ze ons inmiddels ook. Daar lopen we dan dwars doorheen. Veel winkeliers weten inmiddels wie we zijn en waar we mee bezig zijn. Die geven de patiënt dan allemaal gratis dingetjes, zoals ijsjes of bonbons.” Welke wens is je bijgebleven? “Een mevrouw wilde nog één keer op zaterdag met haar gezin pootjebaden in Hoek van Holland, op het tijdstip dat de Stena Line wegvoer richting Engeland. Toen ik de pier over reed stonden haar kinderen allemaal al te wachten. Haar zoon had gevraagd of ze de hoorn wilden laten afgaan. Dus wij staan daar, die boot gaat weg, gaat ineens die hoorn en staan er twee witte overhemden te zwaaien op het dek. Daarna zijn we naar een strandtentje gegaan. De eigenaar hoorde het verhaal en zei: ‘Jullie bestellen nog wat extra’s, en dat krijgen jullie allemaal van mij.’ Zulke dingen zie je gebeuren. Maar ook de kleine dingen zijn heel mooi. Zo hebben we een keer iemand opgehaald uit een hospice die afscheid wilde nemen van haar huis. Ze heeft een uur lang op de brancard in de rondte gekeken. Je zag gewoon dat dat heel veel betekende voor haar.” En hoe zat het nou met die prijs van BBC? “In 2016 heb ik een prijs van de BBC mogen ontvangen. Begin dat jaar werd ik door een Nederlandse BBC-verslaggeefster geïnterviewd. Daar hebben ze toen een groot item van gemaakt op de website van het programma Outlook. Toen ze vijftig jaar bestonden hadden ze het idee om aan al hun luisteraars en kijkers te vragen wie ze de meest inspirerende persoon vonden. Uiteindelijk werd ik gebeld: ‘Vind je het goed dat je op de lijst staat? Meerdere mensen hebben jou aangedragen. Stel dat je bij de laatste drie zit, dan moet je wel naar Londen komen.’ Dat gebeurde, dus ik daar naartoe. Een privéchauffeur stond al klaar op het vliegveld, het hotel was geregeld en de volgende ochtend was de feestelijke uitzending daar bij BBC. Daarna werd ik als een soort ster overal heengevoerd. Mensen wilden met me praten, maar nee: bodyguards om me heen. Ik heb op het dak daar nog een interview gegeven, dat live te zien was op Facebook. Zag je al die reacties binnenstromen uit de hele wereld. Hartstikke mooi om dat te mogen ontvangen natuurlijk. Toen ik weer landde op Rotterdam Airport stonden daar alle vrijwilligers. Dat was een grote verrassing.”

Stichting Ambulance Wens vervult zo’n zeven wensen per dag, met behulp van 270 vrijwilligers, zeven ambulances en vele donaties.                                                                    

https://www.ambulancewens.nl/doneren

Het idee is inmiddels internationaal overgenomen, onder meer in Australië en Japan.

 

1000 kilometer te paard dwars door Mongolië voor stichting ambulance wens

1000 kilometer te paard dwars door Mongolië voor stichting ambulance wens

14 juli 2019  blog van Esther Leenen  https://mongolderby2019.com/category/blog/

https://www.geef.nl/nl/actie/1000-km-te-paard-mongol-derby-voor-stichting-ambulancewens/donateurs

Een avontuur voor het leven: 1000 kilometer te paard dwars door Mongolië voor het goede doel Stichting Ambulance Wens

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3037468/Een-avontuur-voor-het-leven-1000-kilometer-te-paard-dwars-door-Mongolie-voor-het-goede-doel?fbclid=IwAR1oY1NiylMce8Jxj_wFPQ3pmHo5hlDc_725JVZd1TH3cYnMnhQ7VcIdnyg

LIEROP - Duizend kilometer dwars door Mongolië rijden is al een avontuur op zich, maar Anne Binnendijk en Esther Leenen gaan dat te paard doen. Op 7 augustus staat het tweetal aan de start van The Mongol Derby. De paardenrace is een avontuur voor het leven volgens beiden, waarmee ze ook geld voor een goed doel ophalen.

https://www.hetcontact.nl/nieuws/20190725/esther-leenen-staat-voor-grootste-avontuur-haar-leven

Dying wishes to be granted by Queensland ambos in Australia first

Dying wishes to be granted by Queensland ambos in Australia first Dying wishes to be granted by Queensland ambos in Australia first Dying wishes to be granted by Queensland ambos in Australia first

24 juli 2019

Health Minister Steven Miles eating passionfruit gelato with Betty.   

The photo of Hervey Bay paramedic Graeme Cooper, taken by colleague Danielle Kellam, touched hearts around the world.

https://www.brisbanetimes.com.au/national/queensland/dying-wishes-to-be-granted-by-queensland-ambos-in-australia-first-20190725-p52akh.html?fbclid=IwAR1T28LvWScSPk-0Rlo3x6D6H8ocO1fPk3S0rE-OTK9a5egFB2H0eyZUyss

https://www.facebook.com/pg/PalliativeCareQueensland/photos/?tab=album&album_id=2589198804438115

The first ambulance in the country dedicated to granting dying patients their final wishes has been unveiled in Queensland.

In November 2017, paramedics took a dying Hervey Bay woman to see the ocean, taste the salt and feel the water one last time on her way home from hospital, as per her request.

Queensland Ambulance Service And in September 2018, paramedics gave a Gold Coast man his beloved McDonald's caramel sundae as the final food he could eat by himself, before taking him to hospital where he died that weekend.

Queensland Health Minister Steven Miles said the government gave a decommissioned ambulance and initial funding of $50,000 to get the program started.

"Many people remember that very touching photograph of QAS staff in Hervey Bay with a terminally ill patient that they’d taken to look at the ocean while transporting her," he said.

"Pretty much every ambo I’ve met can tell a story like that, but too often though, they’ve had to sneak around doing it and if they’re too busy, they haven’t been able to.

"Palliative Care Queensland’s Ambulance Wish Queensland program is essentially trying to create a sustainable program for these acts of kindness. "With the Ambulance Wish Queensland program, medically trained volunteers, adapted ambulances and necessary equipment will transport people to fulfil their wish successfully and safely." Final wish requests will officially open on December 1 at the Palliative Care in Queensland annual awards dinner in Brisbane. However, for Thursday's launch, 92-year-old palliative care patient Betty, a keen gardener who had loved pottering about in her yard, was taken to see Brisbane's City Botanic Gardens and eat her favourite passionfruit ice-cream. Betty has eight children, 19 grandchildren and 29 great-grandchildren. Initially, the palliative care ambulance will service south-east Queensland, within a 100-kilometre radius of Brisbane. Palliative Care Queensland chief executive Shyla Mills said the program was modelled on one that started in the Netherlands, and which has been adopted in other countries including the US and Britain. "We are the first to bring it to Australia after a member of the community on the Gold Coast was inspired and approached us about the idea," she said. "Excellent palliative care includes working with clients to help them identify realistic goals or wishes and then supporting them to fulfil these. "This program is not only beneficial to the wish recipient and their families, it is a wonderful opportunity for health professionals to volunteer and be a part of the last wish experience." Palliative Care Queensland is searching for partners to help fund the program once the state government funds run out.

CMjornal Portugal

CMjornal Portugal

27 juli 2019

https://www.cmjornal.pt/portugal/detalhe/video--holandes-com-cancro-no-figado-cumpre-ultimo-desejo-de-vida-ao-fazer-viagem-a-portugal-veja-as-imagens?fbclid=IwAR3NRjUOlAkyTtgRA88sLhKsRGGkcgw60pn866mjXbtneAO9rtFoN_fipu0

Jan Westerhout foi cozinheiro e teve colegas portugueses que o levaram a descobrir o País. Fez férias com a família na região das Caldas da Rainha.

Um homem holandês, de 78 anos, conseguiu ver cumprido o seu último desejo de vida, que era vir a Portugal, após lhe ter sido diagnosticado um cancro de fígado que, segundo os médicos, levará em breve à sua morte.

Uma instituição que realiza os últimos desejos das pessoas doentes terminais deu-lhe a oportunidade de passar alguns dias na casa da sua filha mais velha, nas Caldas da Rainha.

Jan Westerhout foi cozinheiro em barcos e teve colegas portugueses, que o levaram a descobrir Portugal. Passou a fazer férias com a família na região das Caldas da Rainha, onde a filha mais velha acabou por se fixar.

As viagens anuais ao País foram interrompidas em 2017 quando o holandês começou a ter problemas de saúde e em junho deste ano recebeu a pior notícia.

Tinha cancro de fígado e o hospital mandou-o para casa esperar o dia final.

Uma enfermeira soube da vontade de visitar a região das Caldas da Rainha pela última vez e contatou a Ambulance Wens Nederland, que proporcionou a vinda a Portugal.

Uma ambulância especial com o holandês e a sua mulher, uma enfermeira especializada e um motorista chegaram às Caldas da Rainha após 2200 quilómetros de viagem.

O holandês veio para se despedir da região e dos amigos que fez em Portugal. Foi uma viagem com um sorriso e uma lágrima, devido ao fim anunciado.

Um momento bonito e ao mesmo tempo triste. Contudo, uma deslocação pela última vez a Portugal que valeu a pena.


Donatie De Wegwijzer Spijkenisse

Donatie De Wegwijzer Spijkenisse

9 juli 2019

Vandaag mochten we op een school in Spijkenisse, De Wegwijzer, een mooie cheque in ontvangst nemen van €750. Iedereen enorm bedankt voor deze zeer mooie donatie.

Noord Hollands Dagblad

Noord Hollands Dagblad

22/07/2019  Noord Hollands Dagblad

https://m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190722_52078517/over-de-doden-michiel-bloemendaal-uit-santpoort-noord-de-opa-die-met-blote-handen-krokodillen-ving?utm_source=google&utm_medium=organic

Over de Doden: Michiel Bloemendaal uit Santpoort-Noord, de opa die met blote handen krokodillen ving

Santpoort-Noord De lange periode waarin hij al ernstig ziek was, weerhield Michiel Bloemendaal er niet van om de danseinduitvoering van zijn driejarige kleindochter Amélie te bezoeken. Drie maanden lag hij al in bed toen vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens naar Santpoort-Noord kwamen om het schijnbaar onmogelijke toch mogelijk te maken.

Toch naar diplomauitreiking zoon

Toch naar diplomauitreiking zoon

Zoon Kevin was heel blij dat zijn moeder erbij was

16 juli 2019

https://www.delftsepost.nl/nieuws/algemeen/768449/toch-naar-diplomauitreiking-zoon-?fbclid=IwAR1u7HXVPUP6MrGgCB1-pH9xdc5vDo5JVFO-bHZVXeU3_Tb0RPfD6o93-cw

 

Met Stichting Ambulance Wens

Het gebeurt wel eens dat twee kinderen uit één gezin tegelijk hun diploma krijgen. Meestal zitten ze dan bij elkaar in de klas. Kevin en Michael van den Berg zaten op twee verschillende opleidingen, maar toch was het de scholen gelukt om die uitreiking op hetzelfde moment te prikken. Vader Robert zou daarom met Michael meegaan en moeder Deborah met Kevin, tot een vervelende bacterie roet in het eten gooide. Delft - Al vier weken ligt Deborah in het Reinier de Graaf ziekenhuis. "Ik kon opeens helemaal niks meer", vertelt ze: "verschrikkelijke pijn had ik, vooral in mijn rug. Door zes brandweermannen ben ik uit huis gehaald". Aanvankelijk werd gedacht aan een hernia, maar het bleek een geniepige bacterie die zich in haar bloed genesteld had. "Ik kon alleen maar liggen en hopen dat de pijnstilling en antibiotica hun werk deden. Opeens moest ik alles afzeggen, een bruiloft, een feestje voor een vijftigste verjaardag, maar het ergste was de diploma-uitreiking. Ik vond het al erg dat ik niet naar beiden kon. Maar nu kon ik helemaal niet meer." Michael (22) kreeg zijn diploma voor de opleiding werktuigbouw aan de Haagse Hogeschool en Kevin (20) voor de opleiding mechatronica aan het Mondriaan college. Toen het verdriet over de gemiste diploma-uitreiking pijnconsulenten Coleta van de Graaf en Natascha van Schie ter ore kwam vonden ze dat zo ontzettend sneu voor zowel moeder als zoon, dat ze contact opnamen met de Stichting Ambulance Wens. Deborah, die zelf werkzaam is bij het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer (ook onderdeel Reinier Haga Groep): "Ik zie ze nog binnen komen met een ballon, helemaal opgetogen. 'Het is gelukt, je kunt naar de uitreiking' vertelden ze. Ik was zo blij. Wat een lieve collega's heb ik toch." Ook voor de vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens heeft ze niets dan lovende woorden: "Wat een geweldige organisatie is dat zeg. Ze waren er echt helemaal voor mij, niet was ze teveel. Dat iemand dat voor een ander over heeft dat is eigenlijk niet te geloven. Als ik me wat beter voel ga ik gelijk een mooie donatie regelen."

Maarten Angenent

Maarten Angenent

YouTube video-inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacy-instellingen.

15 juli 2019   REFORMATORISCH DAGBLAD

Hij is verknocht aan zijn oude boerderij in de polder van Woubrugge. Zou graag nog een keer het land ruiken. Maar hoe doe je dat als je het bed in je appartement nauwelijks meer uitkomt? Op pad met vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens.

Een jaar, misschien nog maar een maand. Maarten Angenent (84) uit Woubrugge heeft niet lang meer te leven. Een jaar of acht tobt hij inmiddels met zijn gezondheid. Hij heeft COPD, een longziekte. Zijn hart pompt niet meer als vroeger. Een pacemaker geeft het orgaan zo nu en dan een opdoffer.

https://www.rd.nl/meer-rd/samenleving/terminale-pati%C3%ABnt-bezoekt-nog-%C3%A9%C3%A9n-keer-zijn-boerderij-1.1580653?fbclid=IwAR3lAVMPEtAoklryVwT7ARzMib8zgmUBfLCAKiS30Feq94cs4PfOmm-QeBU

Kwakkelen deed zijn gezondheid al lang. Dit jaar kreeg hij een longontsteking. Gevolgd door een blaasontsteking. Eerste Paasdag viel hij op de grond. Twee weken ziekenhuis volgden. Daarna een maand revalidatie. Maar het vocht in zijn benen wil niet weg. De opgezwollen benen dragen zijn gewicht niet meer.

Vijfenzestig jaar was de agrariër te vinden op zijn boerderij. Nu woont zijn zoon daar. En ligt hij één hoog in een bed.

„Wat zou u graag nog doen?”, vroeg kleinzoon Mike aan zijn opa. „Een rondje door de polder”, antwoordde de zieke man. „En naar de boerderij.” De familie pleegt een belletje naar Stichting Ambulance Wens. Die laat de laatste wens van terminale en bedlegerige patiënten in vervulling gaan. Binnen een week is de wens van Angenent geregeld.

Brancard

Voor chauffeur Leo Nootenboom is het de 127e laatste wens die hij in vervulling laat gaan. Zijn medevrijwilliger en verpleger Peter Scholten heeft zo’n veertig ambulancewensen op zijn naam staan. De mannen manoeuvreren een brancard door de hal van het appartement van echtpaar Angenent. Ik trek behulpzaam een kastje opzij. Ondanks de beperkte ruimte raken we niets. Het kaartje ”Je kunt Jezus niet volgen als je stilstaat”, blijft ongeschonden hangen aan een klembord.

De patiënt moet van zijn bed op de brancard. Nootenboom steekt zijn handen uit om hem op zijn zij te draaien. „Pak hem niet bij zijn arm”, roept een familielid verschrikt. „Dan trek je zo de huid eraf.” „Goed dat u het zegt”, vindt Nootenboom. Hij pakt Angenent bij zijn schouder en heup. Scholten schuift een glijzeil onder het lichaam van de patiënt. Ik help door me afzijdig te houden. Zo belandt Angenent op de brancard.

Spruiten

Vanuit de ambulance beziet de oud-agrariër het land. Het ziekenvervoer rijdt bijna stapvoets langs de percelen. Stopt dan. Nootenboom rijdt achteruit het land op. De brancard wordt uit de auto geschoven. Angenent snuift de geur op. De spruiten doen het goed, ziet hij. De uien hebben last van de droogte. De wind speelt met een dunne haarlok.

Scholten houdt met een schuin oog in de gaten hoe het met meneer gaat. De orthopedisch chirurg nam na een sabbatical twee jaar geleden gas terug van zijn werk. Hij zette zich in zijn vrije jaar in voor de ambulancestichting en besloot daarna nog slechts drie dagen „productiewerk” als arts te doen. „Met het ambulancewerk heb ik meer contact van mens tot mens. Dat geeft me veel voldoening.” Even later. „Meneer glimlacht, gewoon omdat hij de uien nog eens ziet. Geweldig toch?”

Verder gaat de rit, naar de boerderij waar Angenent zo lang heeft gewoond. Zijn zoon fokt er nu paarden. Behoedzaam duwen we de brancard over het hobbelige boerenerf. „Ik loop hier voor het laatst met hem. Dit is zijn laatste rit,” realiseert zijn vrouw zich. „Tot onze grote verwondering kan dit.”

De vrijwilligers parkeren het bed voor een stal. Een merrie steekt nieuwsgierig haar hoofd naar buiten. Likt aan de hand van de patiënt. Dan aan zijn oor. „Ik ben bang dat ze mijn gehoorapparaat pakt.” De familie lacht. Wij ook. Dan verschijnt in de mondhoeken van de patiënt ook een glimlach. Hij tilt zijn hand op en kriebelt het hoofd van de merrie.

Eenvoudig

Angenent is een van de zes terminale patiënten die vandaag op pad is met Stichting Ambulance Wens. Eén ambulance rijdt meerdere dagen rond in Hongarije. De andere voertuigen vertrokken vandaag uit Rotterdam naar plaatsen door heel Nederland om laatste wensen te vervullen.

„Van een eenvoudige wens als deze geniet ik het meest,” zegt Nootenboom. „Van mensen die gewoon nog een keer een plek willen bezoeken die speciaal is voor hen. En daar willen zijn met de mensen die om hen geven.”

Waarom dat nodig is? „Het geeft de mensen de gelegenheid hun leven af te sluiten, nadat ze soms van het ene op het andere moment uit hun thuisomgeving zijn weggerukt vanwege medische problemen. Het zal niet voor het eerst zijn dat een patiënt overlijdt in de nacht nadat zijn of haar wens in vervulling is gegaan.”

 

De directe familie heeft maandagmiddag laten weten dat de heer Angenent is overleden.

Patiënte gaat naar diploma-uitreiking zoon met Stichting Ambulance Wens

Patiënte gaat naar diploma-uitreiking zoon met Stichting Ambulance Wens

Onder begeleiding van pijnconsulenten Coleta en Natascha, twee vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens en haar schoondochter wordt Deborah naar de diploma-uitreiking gebracht.

11 juli 2019

https://reinierdegraaf.nl/algemeen/nieuws/patiente-gaat-naar-diploma-uitreiking-zoon-met-stichting-ambulance-wens/?fbclid=IwAR0YCN4xmmkqPYtmHriXfzivaLB4OKjLgtC6eethx_LXrWOi6NHSDexyuxk

Patiënte gaat naar diploma-uitreiking zoon met Stichting Ambulance Wens Voor Deborah van den Berg, patiënt op de afdeling Interne Geneeskunde (3A) en haar jongste zoon Kevin is het vandaag een hele bijzondere dag. Vanmiddag krijgt hij zijn mbo-diploma Megatronica bij het Mondriaan College in Delft. Omdat zijn moeder Deborah al drie weken is opgenomen en niet zelf uit bed kan, leek het erop dat zij niet naar de uitreiking kon. “Voordat ik ziek werd hadden we al afgesproken dat mijn man en schoonvader naar de diploma-uitreiking van mijn oudste zoon zouden gaan, die vanmiddag zijn hbo-diploma ontvangt. Ik zou met beide oma’s en mijn schoondochter naar Kevin gaan.” Toen Deborah aan pijnconsulenten Coleta van de Graaf en Natascha van Schie vertelde hoe vreselijk ze het vond om de uitreiking te moeten missen, schakelden zij Stichting Ambulance Wens Nederland in. Deborah was in tranen toen Coleta en Natascha haar kwamen vertellen dat hun verzoek was ingewilligd. “Geweldig vind ik het. Zo’n belangrijke mijlpaal wil je als moeder niet missen. Ik kijk er enorm naar uit en ben de pijnverpleegkundigen en het ziekenhuis zo dankbaar.”

Spoedbruiloft voor ongeneeslijke zieke moeder

4 juli 2019

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1547041909/spoedbruiloft-voor-ongeneeslijke-zieke-moeder

Omdat het niet goed gaat met de gezondheid van de moeder uit Den Haag wordt er voor haar een spoedbruiloft geregeld, die vrijdag gaat plaatsvinden, schreef Mandy Groenewegen gisteravond op het platform.

„Op zoek naar een kapper/visagiste in omgeving Den Haag die deze bruid wil laten stralen. Twitter, work your magic! „Op zoek naar een kapper/visagiste in omgeving Den Haag die deze bruid wil laten stralen. Twitter, work your magic!” En dat gebeurde, want binnen een uur regende het al tientallen reacties. „Visagiste uit Voorburg (vriendin van mij) staat stand-by. Ze zegt: ’ik wil met alle liefde helpen’”, schrijft Roos bijvoorbeeld. Donderdagochtend was het bericht al 730 keer geretweet en 340 keer geliket. Daardoor en dankzij de familie is bijna alles nu geregeld voor de bruid, die door stichting Ambulancewens van het ziekenhuis naar de trouwlocatie wordt gebracht. Tot grote dankbaarheid van Groenewegen. „Twitter, je bent geweldig; dankzij vele retweets iemand gevonden die wil helpen.” Ze bedankt verslaggever Robbert de Rijk, die een lijntje uitgegooid had bij de vaste visagiste van de NOS. „Inmiddels zelfs aanbod voor een taart, ballonnen en een paar opties voor bakfiets ontvangen. Ik ga nu slapen met een megaglimlach, morgen verder! Dank allemaal!”

Zomer met Art

Zomer met Art

26 juni 2019

Het was mooi dat we gisteren aan tafel mochten zitten bij Art(RTL4), zie hier het fragment:

https://www.rtl.nl/vi…/68bd28fc-f61b-ae90-2a60-59988cf0cd5c/

Stichting Ambulance Wens vanavond te zien op TV;
Programma: Zomer Met Art
Datum: Di 25 juni 2019
Tijd: 22:30 tot 23:35
Zender: RTL 4

Bas Smit laat laatste wens van ernstig zieke tweeling uitkomen

Bas Smit laat laatste wens van ernstig zieke tweeling uitkomen

25 juni 2019

Bas Smit laat laatste wens van ernstig zieke tweeling uitkomen: ‘Heb de hele weg naar huis zitten huilen’

Hij moest na afloop vechten tegen de tranen. Bas Smit, de echtgenoot van presentatrice Nicolette van Dam (34), heeft vandaag een laatste wens van twee ernstig zieke meisjes in vervulling laten gaan. In een emotioneel bericht op Instagram blikt Smit terug op ‘een hele mooie emotionele dag’.

Bas Smit en zijn echtgenote Nicolette van Dam zetten zich al jaren in voor kinderen die met een ernstige ziekte door het leven moeten. Dat doen ze op tal van manieren, zoals het organiseren van spelletjesmiddagen en het doneren van speelgoed en kleren aan kinderziekenhuizen.  In één van die ziekenhuizen, het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, leerde Bas de 19-jarige Britt en haar moeder Diana kennen. Britt en haar tweelingzusje Thessa zijn allebei ernstig ziek en komen daardoor weinig buiten. ,,Deze lieve tweeling heeft ongeveer alle pech die je je kan bedenken’’, schrijft Bas. ,,Het was zo’n ontroerend verhaal dat we allemaal even braken.’’ Vastberaden Na de ontmoeting is Bas vastberaden: hij moet en zal iets voor de meisjes betekenen. Hij wil ze een onvergetelijke dag bezorgen waarop de meiden voor even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Moeder Diana brengt Bas al snel op een idee, want haar meiden hebben eigenlijk maar één wens: een dagje naar Dolfinarium. ,,Omdat de meiden ouder dan achttien jaar zijn komen ze voor veel dingen niet in aanmerking’’, aldus Bas. Hij komt om die reden al snel uit bij Stichting Ambulance Wens, een stichting bestaande uit een groep van 270 geschoolde vrijwilligers die de allerlaatste wensen van terminale en ernstig zieke patiënten uit laat komen. Ze vervoeren patiënten in hun gele ‘wensambulance’ en verzorgen een complete dag op eigen kosten. Bas dient een verzoek in en krijgt binnen een half uur al een reactie van vrijwilliger Kees. ,,Hij regelde gewoon direct dat we terecht konden bij het Dolfinarium, met twee ambulances!” Dag van hun leven Volgens Bas hebben de twee meiden de dag van hun leven gehad. ,,En dit werd allemaal betaald door de stichting, met dank aan de donaties. Ze doen er gemiddeld vijf per dag. Toch niet normaal? Ze rijden de hele wereld over.’’ Op de terugweg naar huis wordt Bas overmand door emoties. ,,Heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen. Niet alleen door de trieste situatie, maar ik ben vooral ontroerd door hoeveel mensen zich iedere dag belangeloos inzetten voor die mensen die het allemaal even niet meer zelf kunnen.’’ Bij thuiskomst is Bas direct donateur van de stichting geworden. Hij roept zijn volgers op hetzelfde te doen. ,,Vind 't fantastisch om m’n steentje bij te kunnen dragen met dank aan dat hele social media-gedoe. Hoop echt dat meer mensen dat doen! Zo’n kleine moeite, maar zo’n groot geluk.’’

https://www.ad.nl/show/bas-smit-laat-laatste-wens-van-ernstig-zieke-tweeling-uitkomen-heb-de-hele-weg-naar-huis-zitten-huilen~a0dedaa5/

https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/showbizz/artikel/4757886/bas-smit-bezorgt-ernstig-zieke-tweeling-dag-van-hun-leven

https://www.facebook.com/kanjerwens/posts/2280400475568384

https://www.instagram.com/bassmit/p/BzF7AYYIO2z/

https://www.100pmagazine.nl/nieuws/bas-smit-laat-wens-in-vervulling-komen/

https://www.facebook.com/Dolfinarium/

https://www.instagram.com/p/BzF7AYYIO2z/?utm_source=ig_web_options_share_sheet&fbclid=IwAR3oLKAAq9jnNQIZ68bPPIce2jFAF1fa_5LXu5cS5MimyF99zPiV37OTKyg

29 mei 2019 AD Chauffeur Ambulance Wens vervult laatste wens van zijn vader

29 mei 2019 AD Chauffeur Ambulance Wens vervult laatste wens van zijn vader 29 mei 2019 AD Chauffeur Ambulance Wens vervult laatste wens van zijn vader 29 mei 2019 AD Chauffeur Ambulance Wens vervult laatste wens van zijn vader 29 mei 2019 AD Chauffeur Ambulance Wens vervult laatste wens van zijn vader

29 mei 2019 AD

Chauffeur Ambulance Wens vervult laatste wens van zijn vader:

‘Alleen maar zitten janken’

Het was de zwaarste laatste wens die vrijwilliger Arjan Verhoeven van Stichting Ambulance Wens in vervulling liet gaan. Die van zijn eigen vader. ,,Ik heb alleen maar zitten janken.’’

https://www.ad.nl/dordrecht/chauffeur-wensambulance-vervult-laatste-wens-van-zijn-vader-alleen-maar-zitten-janken~af4c97c9/

Alblasserdammer Verhoeven (37) werkt al een jaar of zeven als chauffeur voor Stichting Ambulance Wens, maar niet eerder kwam het zo dichtbij. Afgelopen zaterdag reed hij zijn eigen vader Cees (73) naar camping De Grevelingen in Nieuwe-Tonge om afscheid te nemen van de plek die zo lang zijn tweede thuis was. ,,Normaal huil ik niet, maar ik heb zitten janken joh, die dag. Dat was niet normaal. Wat was dát zwaar. Ik zag mijn vader afscheid nemen van alles, zijn hondje vastpakken, iedereen stond te huilen. Dan kun je wel een stoere vent zijn, maar dan breek je toch, hoor.’’ Gemiddeld zo’n één keer per maand werkt hij als vrijwilliger voor Stichting Ambulance Wens om terminale patiënten nog een mooie dag te bezorgen. ,,Maar om mijn eigen vader rond te rijden was iets totaal anders. Natuurlijk vind ik het voor die mensen ook verschrikkelijk en doe ik alles voor ze, maar het is hun pijn. Nu was het mijn pijn."

‘Spierpijn’ Het is nog maar enkele dagen geleden dat Verhoeven te horen kreeg dat de spierpijn die ‘pa’ dacht te hebben van de verbouwing van zijn huis, in werkelijkheid door uitgezaaide kanker kwam. Vanaf dat moment ging zijn vader hard achteruit. ,,Ik had nog maar net aan mijn kinderen verteld dat opa niet meer beter zou worden, toen de arts zei: ‘Als je nog wat wilt doen, moet je dat nu doen, want ik kan niet garanderen dat hij er morgen nog is’.’’ Eén telefoontje naar Stichting Ambulance Wens was genoeg. Binnen vijf minuten was er een ambulance met verpleegkundige geregeld om de laatste wens van zijn vader te vervullen. Het was heel gemoede­lijk. Ik ben zelfs even tegen hem aan gekropen Arjan Verhoeven, Chauffeur Stichting Ambulance Wens

De Chinees

Op de camping in het chalet van zijn ouders was het even als vanouds. ,,Mijn vader riep dat er patat gehaald moest worden. Het was heel gemoedelijk allemaal. Ik ben zelfs even tegen hem aangekropen. De laatste keer dat ik dat deed, had ik denk ik nog een luier om. Maar dat interesseerde me nu niks.’’ Op de terugweg reed Verhoeven nog langs het oude werk van zijn vader, bij scheepswerf Van der Giessen de Noord in Alblasserdam, de Chinees waar hij zo graag kwam en zijn huis dat net uit de steigers is. ,,Maar toen lag hij al in een diepe slaap.’’ Belangrijk Hoe zwaar het hem ook viel, hij is dolblij dat hij dit voor zijn vader geregeld heeft. ,,In plaats van bezig te zijn met het feit dat hij doodgaat, heeft hij het steeds over die leuke dag op de camping. Dat is echt gaaf.

’’ Ik heb nu zelf kunnen zien wat het effect van ons werk is Arjan Verhoeven, Chauffeur Stichting Ambulance Wens ,,

Ik heb nu zelf kunnen zien wat het effect van ons werk is. Ik zeg wel vaak tegen mensen hoe fijn het is om iets te hebben om later op terug te kijken, maar ik heb het zelf nooit ervaren natuurlijk. Ik heb nu zoveel foto’s en filmpjes van die dag. ‘Laat me nog eens kijken’ zegt pa dan, en dan zit ’ie te genieten van zijn eigen filmpje. Als hij er straks niet meer is, kunnen wij dat terugkijken. Nu weet ik echt waarom het zo belangrijk is wat we doen met de stichting.’’

DAILY RECORD (Unit Kingdom)

DAILY RECORD (Unit Kingdom)

3 mei 2019 dailyrecord.co.uk/

Dying man makes one last journey home to Dumfries

Riki Stradmeijer's wish was granted

https://www.dailyrecord.co.uk/news/local-news/dying-man-makes-one-last-14992571.amp

Nederländska stiftelse "Ambulance Wens" har hjälpt en man. Han bodde 25 år i Nederländerna men hans mamma bodde fortfarende in Dumfries UK. His father was burried there. Han hade en önksan kvar, att åka hem och besöka gravet från pappan med sonen och morsan. När hans sjukdom försämrades hade dom med hjälp van denna stiftelse från @ klarad jobbet och kunde mannen åka hem en sista gång för hans egen bortgång. https://lnkd.in/ecRzSWa

vertaling google ......Nederlandse stichting "Ambulance Wens" heeft een man geholpen. Hij woonde 25 jaar in Nederland, maar zijn moeder woonde nog steeds in Dumfries UK. Zijn vader werd daar begraven. Hij had een eiland over om naar huis te gaan en de met zijn zoon en moeder opgegraven vader te bezoeken. Toen zijn ziekte verslechterde, met de hulp van deze stichting van @Kees Veldboer, hadden ze de klus geklaard en kon de man een laatste keer naar huis voor zijn eigen dood. https://lnkd.in/ecRzSWa

Vandaag op Wereld Wensdag aandacht voor onze stichting dankzij V&VN.

https://www.facebook.com/VenVN/videos/902740186730006/

V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland)

29 april 2019

Het is Wereld Wensdag!

Over de hele wereld wordt aandacht gevraagd voor het vervullen van bijzondere wensen. Daarom zetten we vandaag Stichting Ambulance Wens Nederland in het zonnetje. Zij vervullen dagelijks de laatste wens van terminale, bedlegerige mensen. Bekijk het filmpje met oprichter Kees Veldboer 

 

‘Nog één keer die straffe wind door de haren’

‘Nog één keer die straffe wind door de haren’

28 april 2019

https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/ernstig-zieke-wil-graag-naar-de-zeeuwse-kust-nog-een-keer-die-straffe-wind-door-de-haren~aa1e20e4/

Ernstig zieke wil graag naar de Zeeuwse kust: ‘Nog één keer die straffe wind door de haren’

Ernstig zieke wil graag naar de Zeeuwse kust: ‘Nog één keer die straffe wind door de haren’

VLISSINGEN - Bij de Stichting Ambulance Wens komen veel aanvragen binnen van terminale patiënten die graag nog een keer naar de Zeeuwse kust willen.  ,,Heel vaak hebben mensen als laatste wens een dagje naar zee of strand", zegt Ineke Veldboer van de stichting. ,,De boulevard in Vlissingen wordt vaak genoemd, om daar bijvoorbeeld nog een keer een visje te eten.”

Kelly Bakker in Mijn Geheim april 2019

Kelly Bakker in Mijn Geheim april 2019 Kelly Bakker in Mijn Geheim april 2019

April 2019

Mijn Geheim Magazine

Programma M NPO 1

Programma M   NPO 1

26 april 2019

Toch nog een lintje mogen ontvangen vandaag.

19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1, vanavond Stichting Ambulance Wens

Bedankt Margriet van der Linden het was heel leuk.

https://www.npostart.nl/ms-lintjesregen/26-04-2019/POMS_KN_15411438   .... (vanaf 6.55 min)

Geen wens zo bijzonder, of hij gaat in vervulling

Geen wens zo bijzonder, of hij gaat in vervulling

April 2019

Lokale krant Rotterdam

Naar aanleiding van lezing in de Oranjekerk

RTL woensdag 15 maart 2019

14 maart 2019

Lof en diepe dankbaarheid voor 'superheld' Kees met zijn ambulances

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4641166/stichting-ambulance-wens-kees-wensen-patienten-vervullen

'Dit zijn superhelden' en 'die man verdient een lintje'. Zomaar wat reacties op ons artikel over Kees, die met zijn Stichting Ambulance Wens wensen van zieke mensen in vervulling laat gaan.                                                                                                                                                                                                                                                              Tientallen mensen schreven over de wensen die de stichting voor hen en hun dierbaren heeft vervuld.

Een van hen is Sanne Paauwe, die eind 2017 haar twee kinderen Lily (5) en Mike (3) verloor bij een auto-ongeluk. Zelf raakte ze daarbij zwaargewond. Zo zwaar, dat ze eigenlijk niet aanwezig kon zijn bij de afscheidsdienst van haar kinderen. Miniatuurvoorbeeld Lees ook: Kees laat stervenden nog één keer echt leven: 'En dan is het goed' Sanne met haar twee kinderen Mike en Lily. Sanne met haar twee kinderen Mike en Lily. "Ik ben ze heel dankbaar", vertelt Sanne. "Zonder hen had ik mijn kinderen nooit meer kunnen zien." De vrijwilligers brachten haar niet alleen naar de uitvaart, ze zorgden er ook voor dat Sanne twee dagen naar het rouwcentrum kon om afscheid te nemen van haar kinderen.

"Ze bleven bij me, zodat ze me weer konden meenemen als er toch wat zou zijn. En na de uitvaart brachten ze me ook nog eens naar huis, nadat ik ontslagen was uit het ziekenhuis. Die mensen verdienen een lintje."

 

De Stichting Ambulance Wens is opgericht door ambulancemedewerker Kees Veldboer. Hij begon met het vervullen van de laatste wensen van patiënten vanuit zijn woonkamer, met een ambulance die hij van zijn werkgever kreeg. Inmiddels is het elf jaar later en vervult zijn stichting zes wensen per dag – alleen al in Nederland.

 

Toen Stefan Quaak in 2015 ging trouwen, was zijn vader Peter ernstig ziek. Hij had nierkanker, uitgezaaid naar zijn longen, lymfen en lever. "De dokters hadden hem opgegeven", vertelt Stefan. Dankzij de ambulancevrijwilligers kon zijn vader uiteindelijk toch bij de bruiloft zijn. "Dat was geweldig. Hij was ook nog eens mijn getuige, wat heel speciaal was." Op de bruiloft waren zelfs twee ambulances aanwezig, vertelt hij. "Met de opa van mijn vrouw ging het ook slecht, maar ook hij kon erbij zijn dankzij de stichting."

Mooiste dag Peter overleed een dag na de bruiloft op 58-jarige leeftijd. "We gingen van geluk naar verdriet. Heel erg genieten konden we niet, maar de gedachte dat hij en de opa van mijn vrouw erbij konden zijn, dat is zo fijn. Mijn vader heeft er echt naartoe geleefd om die dag mee te maken. Daarna dacht hij waarschijnlijk dat het zo wel goed was." Stefan vindt het moeilijk om onder woorden te brengen wat de stichting voor hem heeft betekend. Hij is er even stil van. "Het betekent zoveel voor de zieken en nabestaanden", zegt hij tenslotte. "Het maakt heel veel in me los. Door die mensen is het mijn mooiste dag geworden.

Laatste familieweekend "Deze mensen zijn geweldig", zegt Rosytha Bulen. Dankzij Kees' stichting kon haar moeder Nynke, die een hele agressieve hersentumor had, nog één keer een weekend weg met haar familie.

"Mijn moeder keek zo naar het familieweekend uit, het heeft haar heel erg op de been gehouden", vertelt Rosytha. "Dat zeiden haar behandelaars ook. Eenmaal thuis, na het weekend, had ze niets meer om naar uit te kijken. Toen is het heel hard bergafwaarts met haar gegaan.

"Nynke overleed uiteindelijk een maand later, op 65-jarige leeftijd. "Het heeft zoveel betekend, zowel voor mijn moeder als voor ons. Het klinkt zwaar, maar door de vrijwilligers, die zich zo belangeloos inzetten, heb ik een andere kijk op de samenleving gekregen. Ik denk dat ze zelf niet eens beseffen wat hun werk voor mensen betekent. Die mensen zijn in- en ingoed."

 

Enkele reacties op het artikel over Kees en Stichting Ambulance Wens:

"Respect voor jullie! Zo dankbaar dat deze stichting bestaat! Mijn zus is hierdoor met haar kids nog een keer naar Disney geweest en met heel de familie nog een weekje weg.. kort daarna is zij overleden♥️ onze dank is groot en herinneringen die heel dierbaar zijn! Inge Mouthaan "

Jullie doen fantastisch werk! Maken zoveel mensen en nabestaanden gelukkig door nog een laatste wens te vervullen. Mijn oma kon nog bij onze bruiloft zijn! Zonder jullie inzet was dit niet mogelijk! Kanjers! Astrid van der Poll "

Zo fijn dat er mensen bestaan zoals Kees!!!! Mijn vader wilde voor zijn dood nog graag een keer naar de zee, maar zelf kon hij niet gaan... We zijn toen ook met een wensambulance gegaan! We gingen met hem in een speciale rolstoel het strand op, en hebben nog heerlijk gegeten bij het restaurant aan zee!!!  Ik ben deze mensen enorm dankbaar!!! Ester van Rooyen

"Deze mensen doen fantastisch werk. Zij hebben het vorig jaar juni mogelijk gemaakt dat mijn vader aanwezig kon zijn bij de bruiloft van zijn oudste kleindochter. Dit was voor hem een onvergetelijk moment en gaf hem de kracht om door te blijven vechten. Helaas was hij te veel verzwakt, kwamen er steeds meer complicaties en is hij op 31 december overleden.  Anita Vermaesen-Wezenberg

 

Stichting Ambulancewens verzorgt huwelijk in Tiel

13-03-2019

https://stadtiel.nl/lokaal/stichting-ambulancewens-verzorgt-huwelijk-563037

Tine Herrema

Tine Herrema

De laatste wens van Tine Herrema (92) werd vervuld: ze reisde nog één keer naar ’haar’ Friesland

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190226_48706759/de-laatste-wens-van-tine-herrema-92-werd-vervuld-ze-reisde-nog-een-keer-naar-haar-friesland?utm_source=google&utm_medium=organic

26-2-2019 Nieuwe Niedorp

„Kijk mem, onze sneeuwklokjes staan er nog”, zegt Renske Smidt tegen haar 92-jarige moeder, Trijntje ’Tine’ Herrema. Ze staan voor het oude huis van Tine in Sint Jacobiparochie. In Friesland, ver van haar huidige woonplaats Nieuwe Niedorp. Nog één keer terug naar haar geboortegrond, dat is haar laatste wens. Een wens die in vervulling wordt gebracht door Stichting Ambulance Wens.

Indrukwekkende erehaag voor terminale brandweerman

Indrukwekkende erehaag voor terminale brandweerman Indrukwekkende erehaag voor terminale brandweerman Indrukwekkende erehaag voor terminale brandweerman

 

Indrukwekkende erehaag voor terminale brandweerman

26 februari 2019
 
Honderdtwintig brandweermensen en strandwachten vormden dinsdagavond een indrukwekkende erehaag voor de ongeneeslijk zieke Dennis Kooger (35) uit Oost-Souburg. Kooger kwam met zijn gezin terug van een uitje naar de Efteling en werd door zijn geëmotioneerde collega's met applaus verwelkomd.

Kooger kreeg vorige week het slechte nieuws dat hij niet lang meer te leven heeft. In zijn ziekenhuisbed vertelde hij aan zijn collega's dat hij een erehaag met zijn collega-brandweermannen bij zijn uitvaart erg mooi zou vinden, 'alleen jammer dat ik het dan zelf niet kan zien'. Ploegleider Mark de Feijter: 'We reden naar huis en keken elkaar aan en zeiden: 'Dat gaat niet gebeuren, Dennis gaat dit meemaken.''

Aanhoudend applaus
De Feijter kreeg in samenwerking met de Veiligheidsregio Zeeland binnen 24 uur voor elkaar dat ruim honderdtwintig brandweermannen en strandwachten zich dinsdagavond voor de deur van het huis van de familie Kooger verzamelden terwijl die met Stichting Ambulance Wens naar de Efteling was. Bij thuiskomst reed de ambulance met het gezin, onder minutenlang aanhoudend applaus, door de erehaag.

Cheque
Niet alleen de familie Kooger werd verrast. Naast een erehaag hadden de brandweerlieden ook een inzamelingsactie georganiseerd. De medewerkers van Stichting Ambulance Wens kregen een cheque van 3000 euro overhandigd.

Bier
Dennis en zijn familie waren zeer geëmotioneerd en dankbaar voor het mooie gebaar. Maar er werd ook gelachen. Toen het applaus verstomde zei Dennis tegen zijn vrouw: 'Ik hoop dat we genoeg bier in huis hebben.'

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/111347/Indrukwekkende-erehaag-voor-terminale-brandweerman?fbclid=IwAR2EtLEJzDpdbB1jfX2z5JHK36YXVfXzUS0yFBkEG9yUu6o9oCKifgk6Th8

https://www.emergency-live.com/it/amp/news/giovane-vigile-del-fuoco-scopre-che-sta-per-morire-guarda-come-i-suoi-colleghi-lo-onorano/

https://www.rtl.de/cms/feuerwehrmaenner-ueberraschen-todkranken-kollegen-mit-ehrenspalier-4301094.html

https://twitter.com/yellow_flame/status/1101512602511921153?s=12

https://www.ad.nl/binnenland/terminale-brandweerman-krijgt-indrukwekkende-erehaag-van-collega-s~afa65591/

Cette association réalise les rêves de malades en phase terminale

Cette association réalise les rêves de malades en phase terminale Cette association réalise les rêves de malades en phase terminale Cette association réalise les rêves de malades en phase terminale Cette association réalise les rêves de malades en phase terminale

26 februari 2019

https://fr.metrotime.be/2019/02/25/must-read/cette-association-realise-les-reves-de-malades-en-phase-terminale/?fbclid=IwAR1n1dRfdWNCZ2XIqWbMhJjHt_v6WXdqpyj94WnmX6In_jpqhx2lfgzX1Ks

Aux Pays-Bas, l’association Stichting Ambulance Wens met tout en œuvre pour réaliser les souhaits et les rêves de malades en phase terminale. Cela fait désormais un peu plus de dix ans qu’une association remplit de joie des malades en phase terminale et cela n’est pas prêt de s’arrêter, bien au contraire. C’est en 2007 que Kees Veldboer a fondé Stichting Ambulance Wens (« L’ambulance des rêves » en français). Son objectif était de réunir des médecins, ambulanciers ou des infirmiers bénévoles pour réaliser les derniers souhaits de personnes en phase terminale d’une maladie et dont les jours sont comptés. Ces dernières années, plusieurs opérations de l’association ont fait le tour de monde grâce aux réseaux sociaux. En 2014, la photo d’un soigneur du zoo de Rotterdam, atteint d’une tumeur au cerveau, allant dire adieu aux animaux dont il s’était occupé pendant 25 ans, a bouleversé des internautes du monde entier. L’année suivante, ce sont des malades emmenés sur leur lit d’hôpital à une exposition Rembrandt au Rijksmuseum qui a fait le tour du monde. Plus de 200 bénévoles faiseurs de rêves Au-delà de ces quelques cas médiatisés, l’association a déjà réalisé les rêves de près de 7.000 patients. Actuellement, plus de 200 bénévoles travaillent pour Stichting Ambulance Wens. Ils permettent de réaliser cinq à six rêves de personnes malades chaque jour. Chaque matin, l’association annonce sur Twitter et Facebook les souhaits de patients en phase terminale qui ne peuvent plus se déplacer qui vont être réalisés. Ce 25 février par exemple, les bénévoles vont permettre à des hommes de 77 ans et de 43 ans de passer du temps chez leurs proches. Ils vont aussi permettre à un homme de 83 ans de passer deux jours avec sa famille au parc d’attractions Efteling. Enfin, ils vont emmener une jeune femme de 26 ans visiter la province néerlandaise de Frise, au nord du pays. Des miracles quotidiens Chaque jour, l’association réalise ainsi des petits miracles et donne le sourire à des personnes en fin de vie. Ce mois-ci, une vieille dame a ainsi pu retourner une dernière fois chez elle pour dire adieu à son chien et à sa maison. Un homme âgé a pu assister au mariage de son petit-fils. Un autre a pu faire une dernière visite de la ville d’Utrecht, de la cathédrale jusqu’au stade de foot, tandis qu’une femme est allée une dernière fois au casino.

Embassy of the Netherlands in the United States

Embassy of the Netherlands in the United States

18 februari 2019

Embassy of the Netherlands in the United States

https://www.facebook.com/NLintheUSA/?__tn__=%3CH-R&eid=ARDk4egl23JhCHMbn5GN-ZQL68XwUr1qIFbD6iRpkJDCIgn1Cy6fQUinrQLlBBB3VODiS9_RTzzB3DUZ&hc_ref=ARTThUIl6t2Bo1-jPZ4ME-NoNIFRSfbeV-Ds1GFqJ0NEbyM_9NfM9CXyaw6jPWAS1fY

Kees Veldboer started Ambulance Wish Foundation more than 10 years ago to grant terminally ill patients their dying wish. The latest Rijksmuseum exhibition will let Veldboer fulfill the lifelong dream of many patients by taking them to see "All the Rembrandts."

RTL nieuws / Editie nl

RTL nieuws / Editie nl

15 februari 2019

Laatste wens: stervende opa komt op bruiloft van kleinzoon Armand en Nessa

Interview op RTL met patiënt waar we gisteren een wens voor mochten vervullen:

https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/4611281/laatste-wens-stervende-opa-komt-op-bruiloft-van-kleinzoon?fbclid=IwAR0dxHOxNWCZ21JMvSFfpgw-KwvZD-xPRIbiMFpuxur45WaTYZN4sDUF9Ow

Spido ooit 2016 en nu 2019

Spido ooit 2016 en nu 2019 Spido ooit 2016 en nu 2019

7 februari 2019

Ooit, in november 2006, is het idee ontstaan om Stichting Ambulance Wens op te richten. Tijdens een laatste vaartocht door de Rotterdamse havens met hulp van de mensen van de Spido. Nog steeds, na 12 jaar, worden we geweldig geholpen door de mensen van de Spido. Zo mochten we gisteren zelfs met twee terminaal zieke patiënten een gratis rondvaart maken door de Rotterdamse havens. Het leuke was dat de zelfde kapitein ons weer hielp en nog steeds zo enthousiast is om deze mensen te woord te staan. Vandaag mogen we een wens vervullen voor de meneer(1960) uit Dieren hij gaat na drie dagen in ons vakantie huis in Beekbergen weer terug naar huis.

Arts en auto magazine

Januari 2019

https://www.artsenauto.nl/niveau

28 januari 2019 - El 'padre' de la Ambulancia del Deseo visita Murcia

 28 januari 2019 - El 'padre' de la Ambulancia del Deseo visita Murcia 28 januari 2019 - El 'padre' de la Ambulancia del Deseo visita Murcia 28 januari 2019 - El 'padre' de la Ambulancia del Deseo visita Murcia 28 januari 2019 - El 'padre' de la Ambulancia del Deseo visita Murcia 28 januari 2019 - El 'padre' de la Ambulancia del Deseo visita Murcia 28 januari 2019 - El 'padre' de la Ambulancia del Deseo visita Murcia 28 januari 2019 - El 'padre' de la Ambulancia del Deseo visita Murcia 28 januari 2019 - El 'padre' de la Ambulancia del Deseo visita Murcia

28 januari 2019

Arranca La Ambulancia del Deseo, que cumplirá los sueños de enfermos graves en la Región
El equipo murciano lo integran once voluntarios, pero tienen más de 270 solicitudes de toda España. Se garantiza en todo momento «seguridad y calidad en la atención», según el director general de Asistencia Sanitaria de Murcia, Roque Martínez

https://www.laverdad.es/murcia/arranca-ambulancia-deseo-20190128134703-nt.html?fbclid=IwAR03CMygd8wfWalCTv4YIRPr1mHmaFLOs-aHgA7yCAIKRNe1NYlLsHQf6cU

https://www.facebook.com/StichtingAmbulancewens/videos/293944977971540/

https://es.noticias.yahoo.com/arranca-ambulancia-cumplir%C3%A1-sue%C3%B1os-enfermos-graves-espa%C3%B1a-125620173.html?fbclid=IwAR2YIcvz6-pdDkm8sseu4gkUTMADWHKYkoyZsC1pH8rlyOvZg8hQWund5qU&guccounter=2

https://www.orm.es/informativos/noticias-2019/arranca-la-39-ambulancia-del-deseo-39-que-cumplira-los-suenos-de-enfermos-graves-en-espana/?fbclid=IwAR1Rkjv2fvpkB-SZjIEBqVwGoHN1D-pWAzwkuUYkXVzgoRm6iHHrmQh4BWw

 

Opbrengst BodyCombat Marathon gaat naar Ambulance Wens

Opbrengst BodyCombat Marathon gaat naar Ambulance Wens

16 januari 2019

ETTEN-LEUR  - De vierde editie van de BodyCombat Marathon vindt zaterdag 26 januari plaats in theater Nieuwe Nobelaer. De opbrengst gaat naar Stichting Ambulance Wens. Deze stichting brengt de laatste wensen van terminale, bedlegerige mensen in vervulling.

https://www.internetbode.nl/regio/etten-leur/algemeen/276526/opbrengst-bodycombat-marathon-gaat-naar-ambulance-wens?fbclid=IwAR3lQKh9RdjNhpfus9tLC3G1LM3oUfUqtggcEk-7PHshJJSlWi0AGhHjDYQ

Trots op onze collega's uit Spanje en Ecuador

Trots op onze collega's uit Spanje en Ecuador

26 december 2018

Trots op onze collega's uit Spanje en Ecuador die samen ervoor zorgen dat er vandaag een terminaal zieke jongen van 5jaar oud terug kan vanuit Spanje naar zijn geboorte land Ecuador.

https://www.facebook.com/Ambulanciadeldeseo/?hc_location=ufi

Hoy estamos colaborando con Afacmur y Niños con Cáncerpara acompañar y velar por la salud del niño Fabri desde Murcia a Ecuador.

Agradecer todo el apoyo prestado Murciasalud, Servicio Murciano de Salud, Gerencia de Urgencias y Emergencias 061 de la Región de Murcia, Airliquide Vitalaire e Iberia para que este difícil deseo pueda cumplirse.

TV Rijnmond Kerst

26 december 2018

Vandaag op TV Rijnmond Kerst met Suzanne en Stichting Ambulance wens;

https://www.rijnmond.nl/tv/programma/167/Kerst-met-Suzanne

Wens naar Schotland 2018

Wens naar Schotland 2018

2 november 2018
Eddie Brands uit Oss schakelde voor zijn terminaal zieke vrouw Maisie Stichting WensAmbulance in. Haar laatste wens om nog één keer haar familie te zien in Schotland ging vrijdag in vervulling.

https://www.facebook.com/dtvnieuws/videos/1985746901512241/

Filmploeg uit Korea

Filmploeg uit Korea Filmploeg uit Korea

26 september 2018

Vanaf vandaag hebben we een paar dagen een TV ploeg op visite vanuit Korea. Ze gaan een mooie documentaire maken over onze stichting en de mensen in Korea laten zien wat wij allemaal kunnen realiseren voor terminaal zieke mensen.

Holland Casino Scheveningen schenkt cheque van 3300 euro voor Ambulancewens

Holland Casino Scheveningen schenkt cheque van 3300 euro voor Ambulancewens

 

https://dagblad070.nl/holland-casino-cheques-voor-goede-doelen/

De tweede plaats was voor de stichting Ambulance Wens met een cheque van 3300 euro

Stichting Ambulance Wens en De Graafschap twijfelden geen moment en lieten deze hartenwens afgelopen zaterdag in vervulling gaan

Stichting Ambulance Wens en De Graafschap twijfelden geen moment en lieten deze hartenwens afgelopen zaterdag in vervulling gaan

28 augustus 2018

Inmiddels is deze trouwe fan aardig op leeftijd en niet meer zo goed te been. Tóch was het haar grootste wens om De Graafschap nog één keer te zien voetballen. Stichting Ambulance Wens en De Graafschap twijfelden geen moment en lieten deze hartenwens afgelopen zaterdag in vervulling gaan.

Enorm genoten

In een comfortabel bed werd ze op de tribune van de Vijverberg geparkeerd zodat ze de wedstrijd tegen FC Groningen uitstekend kon volgen. Hoewel de uitslag, met een verlies van 0-1, wat tegenviel, mocht dat de pret voor mevrouw Gilsing niet drukken. Stichting Ambulance Wens laat weten dat ze énorm heeft genoten. Hoe mooi is dat?

https://indebuurt.nl/doetinchem/doetinchemmers/hartverwarmend-89-jarige-supporter-nog-n-keer-naar-de-graafschap~53467/

Willemstad Vestingloop voor Ambulancewens

24-08-2018

https://www.bndestem.nl/moerdijk/stormloop-op-vestingloop-willemstad~a04cdf7b/

Darten voor Stichting Ambulance Wens

Darten voor Stichting Ambulance Wens

https://www.dartfreakz.nl/blog/nederland-hoofdnieuws/amateurspeler-gaat-voor-record-van-2-miljoen-gegooide-punten/

https://www.geef.nl/nl/actie/darten-voor-stichting-ambulance-wens/donateurs

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/138667/Wisselvallige-darter-wil-dartrecord-neerzetten

https://www.dvhn.nl/drenthe/Amateurdarter-gooit-100.000-pijltjes-voor-het-goede-doel-23532481.html

https://www.assenstad.nl/assen/3799-wereldrecordpoging-darten-in-assen-live

https://www.ambulancewens.nl/beeld-en-media/krant-en-internet

https://www.assercourant.nl/achtergrond/554013/frank-posthumus-zestig-uur-darten-twee-miljoen-punten-voor-het-goede-doel.html

Amateurspeler gaat voor record van 2 miljoen gegooide punten.

Darten voor Stichting Ambulance Wens.

Hallo mijn naam is Frank Posthumus uit Assen. Waarom kom ik in aktie voor Stichting Ambulace Wens ?

Een aantal jaren is mijn schoonmoeder overleden aan de verschrikelijke ziekte kanker. Twee weken voor het overlijden van mijn schoonmoeder heeft zij nog mogen genieten van haar kinderen wij zijn met zijn allen naar de efteling geweest, mijn schoonmoeder kon niet meer lopen dus is er een beroep gedaan aan de Stichting Ambulance Wens binnen een paar dagen kregen wij bericht dat alles is geregeld mijn schoonmoeder heeft een hele mooi dag gehad en dat was echt geweldig door twee top vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens. Wat voor aktie ga ik doen? Ik ga twee miljoen punten gooien met darten dat gaat enkele dagen duren ieder uur krijg ik vijf minuten pauze tot dat ik de twee miljoen punten heb gegooit.

Sponsorloop Willibrord voor Ambulance Wens

Sponsorloop Willibrord voor Ambulance Wens

wo 3 okt 2018

https://www.kobr.nl/nieuws/algemeen/20546/sponsorloop-rond-de-vijver-

Sponsorloop Willibrord (9/26/2018) - Op woensdag 26 september is op de Willibrord-Miland school een sponsorloop gehouden ten gunste van Stichting Het Vergeten Kind en Stichting Ambulance Wens Stichting Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen in Nederland. Stichting Ambulance Wens helpt mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer […]

Ambulancewens zamelt geld in voor strandhuis

https://www.ad.nl/rotterdam/stichting-ambulancewens-zamelt-geld-in-voor-strandhuis-voor-terminale-patienten~a4d61e44/                   01-09-18

Stichting Ambulance Wens zamelt geld in voor strandhuis voor terminale patiënten

Stichting Ambulance Wens, de stichting die de laatste wensen van terminale patiënten in vervulling laat gaan, heeft voor de verandering zelf een wens: een huis aan het strand. Oprichter Kees Veldboer hoopt op donaties om dat te kunnen realiseren.

,,Heel veel mensen hebben als laatste wens om nog een keer naar zee te gaan'', vertelt Kees Veldboer, de Rotterdamse ambulancechauffeur die de stichting oprichtte. ,,Nu halen we mensen op door heel het land, en dan komt het vaak voor dat ze snel vermoeid zijn en weer terug moeten. Als we een huis aan zee hebben, kunnen ze daar een nachtje blijven slapen. Dan hebben ze echt de tijd.''

,,In het verleden stelde iemand zijn appartement ter beschikking in IJmuiden. Daar moesten we echter stoppen: de buren klaagden dat ze te veel tegen zieke mensen aan moesten kijken'', vervolgt Veldboer. ,,Daarom willen we nu niet afhankelijk zijn. We zijn nu weer aan het kijken in IJmuiden en in Vlissingen. Dat zijn perfecte locaties: als mensen vanuit de woonkamer naar zee kijken, zien ze de schepen binnenkomen.''

De stichting, die al ruim elfduizend wensen van terminale patiënten in vervulling liet gaan, hoopt daarom in 2019 een huis aan te kunnen schaffen. Daarvoor hoopt Stichting Ambulance Wens 250.000 euro bij elkaar te krijgen. ,,Een hoop geld, maar het moet een ruime woning zijn, die toegankelijk is voor mindervaliden, en plek heeft voor verpleegkundigen, onze vrijwilligers en familieleden van de patiënten'', legt Veldboer uit. De stichting ontvangt geen subsidie en heeft geen grote sponsoren, en is dus afhankelijk van donaties.

Doneren kan via de website van Stichting Ambulance Wens.

De Gelderlander

De Gelderlander

16 september 2018

Je bent 96 en je wil naar Helene Fischer, kan dat? Ja!

ARNHEM - ,,Dat ik dit nog mag meemaken'', riep Lenie Korn zaterdagavond bij herhaling in het Arnhemse GelreDome. Ook deze Helene Fischer-fan ging ademloos door de muzieknacht, want dat kan gewoon als je 96 bent, zoals zij.

 

https://www.gelderlander.nl/arnhem/je-bent-96-en-je-wil-naar-helene-fischer-kan-dat-ja~af6399de/

Ambulancewens Wereldwijd

11.000ste wens

Onze laatste nieuwsbrief: https://www.ambulancewens.nl/nieuwsbrieven/2018/augustus

We mochten ruim een maand geleden onze 11.000 ste wens vervullen sinds de oprichting in 2007, inmiddels staat de teller alweer op 11.350 wensen. Op dit moment weten nog steeds meer mensen ons te vinden waardoor we ook dit jaar weer meer mensen gratis hun laatste wens kunnen en mogen vervullen. Ook mooi om te zien dat er in steeds meer landen in de wereld ons idee overgenomen wordt. Gisteren zijn we zelfs benaderd door de Flying Docters uit Australië met de vraag of we hen kunnen helpen Ambulance Wens op te zetten in dat land. In de volgende landen bestaat nu Ambulance wens:

België: http://www.ambulancewens.be/

Duitsland: https://wuenschewagen.com/

Engeland: https://www.ambulancewishfoundation.org.uk/

Ecuador: https://www.facebook.com/FundacionAmbulanciaDeseo/

Israël: https://www.keshet-hamishalot.org.il/

Oostenrijk:https://www.facebook.com/wuenschewagensuedtirol/

Zweden: http://önskeambulansen.se/

Japan: https://www.negai.org/index.html

Brazilië : http://www.institutorope.com.br

Spanje: http://ambulanciadelultimodeseo.es/

Wedstrijd FC Dordrecht

Wedstrijd FC Dordrecht

18 september 2018

Mooi verslag in AD bij hulp aan laatste wens. https://www.ad.nl/dordrecht/laatste-wens-in-vervulling-dordtenaar-marco-woont-wedstrijd-fc-dordt-bij~ace1f8cc/

Open Huis(EO) op NPO Radio 5

25 augustus 2018

Vanmiddag tussen 14 en 16 uur het verhaal over onze stichting in het programma Open Huis(EO) op NPO Radio 5  https://www.nporadio5.nl/openhuis 

Mieke 's wens vervuld op midgetgolfbaan

Mieke 's wens vervuld op midgetgolfbaan

23 juli 2018

https://www.meerbode.nl/wens-mieke-vervuld-op-midgetgolfbaan/

105jarige meneer toch aanwezig zijn op Veteranen dag in Vlaardingen

105jarige meneer toch aanwezig zijn op Veteranen dag in Vlaardingen

8 juli 2018

Gisteren kon deze 105jarige meneer toch aanwezig zijn op Veteranen dag in Vlaardingen. Vandaag mogen we vijf andere immobiele terminale patiënten helpen met hun laatste wens. Wens 1 is voor een mevrouw(1949) uit Amstelveen zij wil met haar kleinkinderen naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Wens 2 is voor een mevrouw(1955) uit Nieuw-Vennep zij wil nog één keer naar Artis. Wens 3 is voor een meneer(1933) uit Den haag hij gaat toch naar de familie reünie in Oostvoorne. Wens 4 is voor een meneer(1925) uit Ulft hij gaat zijn laatste verjaardag bij zijn dochter in de tuin vieren. Wens 5 is voor een mevrouw(1947) uit Doorn zij gaat toch naar de familie bijeenkomst in Schaarsbergen.

https://www.rijnmond.nl/nieuws/170529/Oudste-veteraan-105-wel-op-lokale-Veteranendag-in-Vlaardingen

Riek (91) en Henk (102) kunnen dankzij ambulancewens afscheid nemen

Riek (91) en Henk (102) kunnen dankzij ambulancewens afscheid nemen

18 mei 2018

Riek (91) en Henk (102) kunnen dankzij ambulancewens
afscheid nemen.

Tot twee weken geleden woonden Henk Molsbergen (102)* en Riek Molsbergen-van Houten (91) nog met zijn tweetjes thuis. Achterneef Mark: "Maar tante Riek brak haar heup en kreeg vervolgens een longontsteking en TIA. Ze zal snel komen te overlijden."

Met behulp van wat thuishulp verzorgde Riek (91) haar man Henk thuis, die met zijn respectabele leeftijd van 102 jaar steeds meer kwalen had gekregen. Hij lag alleen nog maar op bed. Maar toen Riek viel en in het ziekenhuis werd opgenomen vanwege een gebroken heup, moest Henk naar een zorginstelling.

https://vrouw.nl/artikel/verhalen-achter-het-nieuws/53721/riek-91-en-henk-102-kunnen-dankzij-wensambulance-afscheid

Ongeneeslijk zieke Alex (63) heeft dag van zijn leven in Efteling: 'Hij is er helemaal van opgeknapt'

Ongeneeslijk zieke Alex (63) heeft dag van zijn leven in Efteling: 'Hij is er helemaal van opgeknapt'

Ongeneeslijk zieke Alex (63) heeft dag van zijn leven in Efteling: 'Hij is er helemaal van opgeknapt'

KAATSHEUVEL – Waar een dagje Efteling al niet goed voor kan zijn. De wens van de ongeneeslijk zieke Alex van der Vlugt werd ingewilligd door Stichting Ambulancewens: de 63-jarige Alkmaarder mocht met zijn gezin een dagje genieten in het pretpark.

 

https://www.bd.nl/loon-op-zand/ongeneeslijk-zieke-alex-63-heeft-dag-van-zijn-leven-in-efteling-hij-is-er-helemaal-van-opgeknapt~aef56232/

Jill Mansell - Stuur me een berichtje

Jill Mansell - Stuur me een berichtje

6 mei 2018

Hoe mooi is dit;

Vandaag lekker in zonnetje het nieuwe boek van Jill Mansell aan het lezen, wordt @StAmbulancewens erin genoemd!

Wat geweldig om te lezen!

Zelfs in Engeland laten ze een grote indruk achter!

25 Touching Photos That Are Full of Strong Emotions

25 Touching Photos That Are Full of Strong Emotions

5 mei 2018

There are pictures that you can delete without any hesitation. But there are also photos that make us laugh or cry. They stick in our memory and sometimes even change our perception of the world.

Bright Side gathered 25 amazing photos from internet users that reach the depths of our souls.

Mooi dat er een foto bij staat van Stichting Ambulance Wens!

https://brightside.me/wonder-animals/25-touching-photos-that-are-full-of-strong-emotions-442960/?utm_source=fb_brightside&utm_medium=fb_organic&utm_campaign=fb_gr_5mincrafts

Jeroen draait voor goede doel

Jeroen draait voor goede doel

1 mei 2018

https://sa24.nl/jeroen-draait-goede-doel/

Drie dagen achter elkaar maakte Jeroen van der Meer uit Jubbega twee weken geleden een radio-uitzending. Maar liefst 72 uur aaneen was hij in de ether en online te beluisteren. Het huis van de ouders van zijn vriendin aan de Hanebuert bij Tijnje fungeerde als studio. “Sy woenen wolris sjen hoe’t ik mei myn hobby dwaande wie.” De familie en vrienden die langskwamen doneerden geld voor het goede doel: de Stichting Ambulance Wens. Ook de opbrengst van de consumpties in die drie dagen ging naar het goede doel. Vorige week kon Jeroen maar liefst 1.000 euro overhandigen aan een vertegenwoordiger van de stichting die hiervoor vanuit Rotterdam naar Friesland kwam. De Stichting Ambulance Wens vervult laatste wensen van terminale patiënten die niet lang kunnen zitten en zijn aangewezen op liggend vervoer.

Nog een visje gegeten in Vlissingen

Nog een visje gegeten in Vlissingen

wo 2 mei 2018

De familie van Gerard Rietveld en twee medewerkers van Stichting Ambulance Wens in Vlissingen. Bij de Sluis werd genoten van de koffie.

 https://www.3b-krant.nl/nieuws/algemeen/419103/nog-een-visje-gegeten-in-vlissingen-

Nog een visje gegeten in Vlissingen Gerard Rietveld (74) uit Rotterdam die verblijft in Hospice Lansingerland werd vorige week naar de boulevard in Vlissingen gereden met een ambulance. Samen met zijn familie genoot hij van de grote schepen en een visje. Met dank aan Stichting Ambulance Wens. Bergschenhoek – In colonne trokken Gerard, zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, en hond Sjors van dochter Monique Rietveld richting Zeeland. "De provincie waar mijn ouders graag kwamen om te fietsen en er op de camping stonden. Ze zijn gek op het strand en de Zeeuwse kust. Bij mijn vader werd in januari een hersentumor geconstateerd. Na de operatie in het Erasmus MC ging het aanvankelijk weer beter met hem. Na Pasen verslechterde de situatie. Het hospice wees ons op de Stichting Ambulance Wens. Van hun bestaan wisten wij niet af. Met hun hulp hebben wij er een gezellige, positieve dag van gemaakt. Zij verdienen een superpluim", vertelt Monique Rietveld. Stichting Ambulance Wens Nederland heeft een groep van circa 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten. Met speciale daarvoor ontwikkelde ambulances worden de mensen gereden naar de locaties van hun wensen. Dat gebeurt helemaal kosteloos. Rotterdammer Gerard Rietveld zat vroeger met zijn broer in de steigerbouw en stapte over naar de politie waar hij arrestantenbewaarder werd aan het Haagse Veer. Zijn vrouw werkte voor de gemeente. Een periode van anderhalf jaar was Gerard ook verkeershandhaver. "Mijn vader is een positief ingestelde man. Hij geniet van elk moment met zijn familie. We zagen het niet als een laatste ding. Zo zaten we er niet in. Natuurlijk weet je dat er waarschijnlijk geen herhaling meer komt. We weten dat het eindig is. Op 8 mei hoopt mijn vader 75 jaar te worden. Daar kijken we naar uit", vertelt Monique die in Bleiswijk woont. Het gezinnetje Rietveld groeide in harmonie op in Rotterdam. De moeder van Monique en zus Sandra woont nog in Ommoord, maar vertoeft veel in Hospice Lansingerland. Vorig week werd Gerard verrast met een geweldige dag. "Na een hapje bij de Sluis in Vlissingen zijn we doorgereden naar Zoutelande, omdat mijn ouders daar vroeger al kwamen. We hebben er kibbeling gegeten en zijn daarna doorgereden naar Domburg." Bijgeslapen "Daar hebben we het bed van mijn vader voor het raam van de strandtent gezet met uitzicht op zee. s' Avonds was hij helemaal kapot. De volgende dag heeft hij veel bijgeslapen. Moe maar voldaan."

2 Kranten in Spanje april 2018

2 Kranten in Spanje april 2018

La Verdad

La Opinión de Murcia

Interview 20 april Murcia

YouTube video-inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacy-instellingen.

20 april 2018

Kees Veldboer lleva 12 años cumpliendo los deseos de enfermos terminales. Una bonita iniciativa que pertenece a una fundación Holandesa la cual ayuda a personas impedidas a poder cumplir su último deseo. Cuentan con más de 250 voluntarios, 6 ambulancias y la gratitud de al menos 4 personas al día a las que hacen felices.

http://goo.gl/UVLVzU

 

La Ambulancia del Último Deseo para en la Región

La Ambulancia del Último Deseo para en la Región La Ambulancia del Último Deseo para en la Región La Ambulancia del Último Deseo para en la Región

19 april 2018

Morgen mag ik een presentatie geven over Stichting Ambulance Wens in Murcia(Spanje) tijdens een tweedaags congres over hulpverlening in Spanje. Gisteren stond er al een artikel over in de kranten hier in Murcia: http://www.laopiniondemurcia.es/…/ambulancia-ul…/914966.html

La Ambulancia del Último Deseo para en la Región El impulsor del proyecto holandés ofrece mañana una conferencia en el Congreso HURGE18 - Murcia intentará importar y poner en marcha la iniciativa ana garcía 19.04.2018 | 04:00 Traslados de una paciente a un lago realizado por los voluntarios de la Fundación. Traslados de una paciente a un lago realizado por los voluntarios de la Fundación. AMBULANCE WENS Fotos de la noticia Ponerse en el lado del paciente para ofrecerle una asistencia con la mayor calidad posible es un pilar fundamental de la humanización, una palabra que ha cogido protagonismo en el ámbito sanitario con distintos proyectos que se presentarán en Murcia en el congreso HURGE18, entre ellos la Ambulancia del Último Deseo. Visitar ese lugar que querrías ver en los últimos momentos de tu vida o cuando tienes una enfermedad que te tiene 'atado' a una cama es un deseo con un valor incalculable. Un deseo que hacen realidad desde Stichting Ambulance Wens (Fundación Ambulancia del Deseo), creada en Holanda por Kees Veldboer, un conductor de ambulancia que con un pequeño gesto ha sacado miles de sonrisas a pacientes desde el año 2006. Veldboer estacionará esta semana su ambulancia en Murcia, donde tiene previsto participar mañana en el I Congreso Internacional de Humanización en Urgencias, Emergencias y Catástrofes que arranca hoy y en el que contará su experiencia para ayudar a humanizar la asistencia. El pasado mes de marzo la Fundación fue capaz de cumplir 170 últimos deseos. Visitar el mar, asistir a la boda de un familiar, montar en telesférico, acudir a ver una exposición a un museo o a un concierto son algunas de las peticiones de pacientes que han hecho realidad. Kees Veldboer ha sido invitado a Murcia por los impulsores del proyecto HURGE de Humanización en Urgencias y Emergencias, quienes quieren firmar un convenio para traer la iniciativa de la Ambulancia del Último Deseo a España, concretamente a la Región de Murcia. El doctor José Manuel Salas, médico de la Gerencia de Urgencias y Emergencias del 061 y cofundador de HURGE con Manuel Pardo Ríos, indica a LA OPINIÓN que ya han planteado esta posibilidad al gerente del Servicio Murciano de Salud (SMS), Asensio López, y que de llevarse a cabo tendría que ser a través del 061. Un proyecto que, según explica, «sería un guiño a la humanización en la asistencia y que puede situar a Murcia como referente en estos cuidados». El germen de la Fundación está en noviembre de 2006 cuando Veldboer estaba trasladando a un paciente terminal de un hospital a otro y le avisaron de que el centro receptor aún no estaba preparado. El paciente no quería volver al hospital en el que había estado los tres meses anteriores, así que el conductor de la ambulancia le preguntó dónde quería ir. El enfermo, un marinero retirado, le preguntó si le podía llevar al canal Vlaardingen para despedirse del puerto de Rotterdam y así lo hizo Kees Veldboer, quien tomó esta experiencia como punto de partida para un proyecto que ya es conocido en todo el mundo.

Hoy nace la Fundación Ambulancia del Último deseo. Estamos trabajando para poder empezar a realizar en breve. Si quieres ser voluntario escríbenos un mail a ambulanciadelultimodeseo@gmail.com indícanos nombre, apellidos, lugar de residencia, teléfono, mail, profesión y unas pequeñas líneas sobre por qué quieres participar como voluntario.

 

Vandaag in Murcia een presentatie mogen geven over Ambulance Wens met als resultaat:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1971716632902321&id=1941957105878274

Sfeer Via fm op de 105.6 vanuit Tijnje (FR)

14 april 2018

Vanaf gisteren avond weer een mooie actie voor ons een radio marathon, hier te beluisteren;

http://sfeerfm.myl2mr.com/ Via fm op de 105.6 vanuit tijnje (FR)

AD/Haagse Courant

AD/Haagse Courant

3 april 2018

AD/ Haagsche Courant

AD/ Haagsche Courant

11 april 2018

AMBULANCE WENS DE GRENS OVER

AMBULANCE WENS DE GRENS OVER

11 april 2018

Vandaag een mooie artikel in het Algemeen Dagblad.

Een wedstrijd kijken bij zijn grote liefde Achilles was zijn wens.

4 april 2018

Voor sommige dingen hebben zelfs wij geen woorden.

Wat een prachtig initiatief is Stichting Ambulance Wens Nederland en wat een prachtig persoon is Marinus 'Rinus' Smiesing.

Een wedstrijd kijken bij zijn grote liefde Achilles was zijn wens. En die kwam uit.

https://www.facebook.com/gorkumtv/videos/1228766737226057/

PZC Walcheren

PZC Walcheren

 

23 maart 2018

https://www.pzc.nl/walcheren/laatste-wens-doodzieke-vlissingse-nog-een-keer-naar-de-boulevard-naar-de-zee~ae2fcf61/

Laatste wens doodzieke Vlissingse: 'Nog een keer naar de boulevard, naar de zee' VLISSINGEN - Een week geleden werd Inge Alders (74) uit Vlissingen getroffen door het noodlot. Ze blijkt een zware vorm van leukemie te hebben die niet meer te genezen is. Als laatste wens wilde ze nog één keer een rondje op Walcheren maken. Ze voelde zich de laatste weken niet al te best. "Maar dat waren gewoon rare dingetjes als blaasontsteking. Toen kreeg ik maagklachten en werd ik steeds zieker en zieker. De dokter dacht eerst nog aan het griepvirus. Maar ik bleef ziek, met hoge koorts, en ik kon helemaal niks meer, ik had geen energie meer." De vooruitzichten zijn slecht, vertelt haar zoon Eric Gutteling. "Haar bloedplaatjes pakken niet meer. Ze heeft nog wel bloed gekregen, maar ze is gestopt met medicijnen en gaat nu hard achteruit. Hopelijk komen er nog een paar goede dagen, maar het kan morgen ook afgelopen zijn." 'Doe het, nu je de kracht nog hebt' Het nieuws dat ze niet lang meer te leven heeft is niet te bevatten, vertelt ze, zittend in een stoel in hospice Ter Reede in Vlissingen. "Het is zo verdrietig en zo angstig. Niet zozeer voor de dood, maar om mensen die je heel lief hebt achter te moeten laten. Het is juist dat idee, het idee dat je je kinderen nooit meer ziet." Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis raadde haar woensdag aan een laatste wens in te dienen bij de Stichting Ambulance Wens, die ze gratis met vrijwilligers probeert te vervullen. 'Doe het, nu heb je de kracht en energie nog' drukten ze haar op het hart. Dezelfde dag nog was het geregeld. Donderdagochtend stonden ze naast haar bed, met een brancard, en werd ze met een ambulance rondgereden. "Ik heb een geweldige dag gehad. Naar Veere en Domburg", vertelt Inge. "We zijn de zeedijk opgegaan bij Westkapelle. En vervolgens iets gaan eten bij Panta Rhei op de boulevard in Vlissingen." Haar ogen lichten op. "De boulevard, dat is altijd het hoogtepunt in mijn leven geweest. Voor mij is dat het mooiste plekje van Zeeland." Met de zee opgegroeid "Waarom? Omdat ik hier ben grootgebracht." zegt ze. "Ik ben met de zee opgegroeid! Als kind van tien ging ik al naar het Badstrand. Gewoon alleen op mijn fietsje. En de laatste jaren, op mijn elektrische fiets, ging ik iedere dag over de boulevard. Gewoon zomaar, omdat het lekker voelde. Nog even over de boule." Dochter Ingrid en zoon Eric gingen donderdag met haar mee in de ambulance. Haar man overleed vijf jaar geleden. Eric vertelt hoeveel lof hij heeft voor de Stichting Ambulance Wens. "Ik kan mijn moeder niet meer zelf meenemen. De stichting heeft al het materiaal, een brancard, alles. En er zit geen druk op, alles kan, alles mag. Dat geeft rust." De band tussen de kinderen en hun moeder is de laatste dagen sterker dan ooit. "Het is mooi om heel even intiem te zijn met je kinderen", zegt Inge. Daar kan ik mooi op terugkijken en zij misschien ook." Zoon Eric beaamt dat. "Er is weinig te lachen op deze dagen. En nu hebben we foto's waarop ze glimlacht." Zijn stem breekt. "Dat doet heel veel. Het is een lichtpuntje in donkere dagen."

Ook in Japan

Ook in Japan Ook in Japan

14 maart 2018

Wat mooi vanaf nu ook Ambulance Wens in Japan.

De Hoekse Krant

De Hoekse Krant

2 maart 2018

En nog zo'n mooie actie voor ons!

De cd-verkoop van Papendrechter Wim Haak

De cd-verkoop van Papendrechter Wim Haak

2 maart 2018 PAPENDRECHT 

De cd-verkoop van Papendrechter Wim Haak heeft 500 euro opgebracht. Het bedrag heeft hij geschonken aan Stichting Ambulancewens. Haak moest onlangs noodgedwongen stoppen met zijn live-programma 'Haal het anker op' bij RTV Papendrecht. Zijn gehoor is teveel achteruit gegaan in de afgelopen maanden. Zijn cd-collectie, die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd en uit 237 cd's bestond, heeft hij per opbod verkocht. De opbrengst wilde hij besteden aan Stichting Ambulancewens. Kees Driesprong uit Numansdorp, voorzitter van Shanti Nederland, was er als de kippen bij om de cd-collectie te kopen. "Ik heb gelijk een bod gedaan waar niemand overheen zou gaan", vertelt Driesprong. Hij beschouwt de cd's als cultureel erfgoed, die behouden moeten blijven voor het nageslacht. De opbrengst werd woensdag in de vorm van een cheque overhandigd aan Kees en Ineke Veldboer van Stichting Ambulancewens. Zij zijn blij met de bijdrage voor het vrijwilligerswerk van de stichting, die met zes ambulances door heel Nederland de laatste wens vervult van ernstig zieke mensen. "Het werk is hard en mooi tegelijk", legt Veldboer uit. "We kunnen niemand beter maken, maar wel een laatste wens vervullen. Dat is heel dankbaar werk." De overhandiging van de cheque, met v.l.n.r. Kees Driesprong, Wim Haak en Ineke en Kees Veldboer.

Promo film Ecuador

19 februari 2018

Hier een promo film van onze collega's in Fundación Ambulancia Deseo Ecuador.

https://www.facebook.com/StichtingAmbulancewens/videos/1987725994589963/

Vorige week hebben we hen een bezoek gebracht en men kan daar alle hulp gebruiken.

Nederlandse consul in Guayaquil

Nederlandse consul in Guayaquil

13 februari 2018

Zojuist een prettig en goed gesprek gehad met Egbert Spaans, de Nederlandse consul in Guayaquil, hij gaat de stichting in Ecuador enorm helpen.

Geweldig bedankt Egbert!

Ecuador "El Universo" krant

Ecuador "El Universo" krant

10 februari 2018

Vanmorgen stonden we in de krant in Ecuador.

Hopelijk gaan ze nu massaal achter deze stichting staan hier in Ecuador!

TeleAmazonas Ecuador

Vrijdag ochtend in de tv studio (http://www.teleamazonas.com/)

9 februari 2018

Ecuador

Ecuador Ecuador Ecuador

9 februari 2018

Vanavond een mooie onderscheiding ontvangen in Ecuador (The Point Guayaquil) voor de steun aan hun stichting.

Ik wens Maria Ines en al haar vrijwilligers enorm veel succes in Ecuador.

Heidi (49) heeft nog een paar weken te leven en ging nog één keer met haar familie op vakantie

Heidi (49) heeft nog een paar weken te leven en ging nog één keer met haar familie op vakantie

27 januari 2018

http://www.omroepbrabant.nl/?news/274171732/Heidi+(49)+heeft+nog+een+paar+weken+te+leven+en+ging+nog+%C3%A9%C3%A9n+keer+met+haar+familie+op+vakantie.aspx

Texelaar schrijft boek over het nog onbekende Post Intensive Care Syndroom

Texelaar schrijft boek over het nog onbekende Post Intensive Care Syndroom

 3-2-2018

Laatste wens

Het boek heeft een dubbel doel. De opbrengst gaat naar Stichting Ambulance Wens, die ervoor zorgt dat ernstig zieke mensen er nog één keer samen met hun geliefden op uit kunnen. ,,In dit geval is het specifiek bedoeld om de laatste wens te vervullen van Texelaars of mensen die nog één keer naar Texel willen’’, verduidelijkt de auteur. Daarnaast wil hij bekendheid geven aan het een jaar geleden ontdekte Post Intensive Care Syndroom, zodat patiënten en hulpverleners het kunnen herkennen en ermee leren omgaan.

In augustus 2015 kreeg Gerard Vélu acute trombose. Het was het begin van twee jaar dokteren en een verblijf van vijf maanden in ziekenhuizen in Den Helder, Amsterdam en Alkmaar. Zeven weken bracht hij daar door op intensivecare-afdelingen.


https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/texelaar-schrijft-boek-over-het-nog-onbekende-post-intensive-care-syndroom

Mooi film over een vervulde wens naar Ajax :

Mooi film over een vervulde wens naar Ajax

27 december 2017

https://www.youtube.com/watch?v=5cTFAT8opLk

Laatste kerst samen

Laatste kerst samen

25 december 2017

https://www.rtlnieuws.nl/cookiewet?html5=true&referrer=https%3A%2F%2Fwww.rtlnieuws.nl%2Fnederland%2Flaatste-kerst-samen-torbjorn-80-en-ellen-77-per-ambulance-naar-familie-gebracht

 

Toen de familie Nyheim uit Spijkenisse te horen kreeg dat hun ernstig zieke vader en opa Torbjørn (80) niet meer beter zou worden, wilden ze er alles aan doen om nog een laatste keer samen kerstavond te vieren. Dankzij Stichting Ambulance Wens is dat gelukt. "Het was een avond met een lach en een traan."

Voor de zussen Anne (49) en Torill (54) stond de wereld even stil toen artsen hun vertelden dat hun vader Torbjørn niet meer beter zou worden. Hij heeft lymfeklierkanker en ligt in het ziekenhuis.

Toen bleek dat ook hun moeder Ellen op 21 december geopereerd moest worden aan haar knie, leek het onmogelijk om dit jaar samen met de hele familie kerst te vieren. 

Niet met de auto

"Ze waren allebei zo ziek dat ze niet met de auto zouden kunnen komen", vertelt Anne aan RTL Nieuws. De familie heeft Noorse roots, en het is een belangrijke traditie om op kerstavond bij iemand thuis samen te komen.

"Gelukkig vertelde één van de verpleegkundigen over de Stichting Ambulance Wens. Die hebben we verteld dat we nog heel graag een keer samen kerstavond wilden vieren, en zij konden ons uiteindelijk helpen."

Lach en traan

De stichting bracht Torbjørn en Ellen naar het huis van hun kleinzoon. Een 'heel bijzonder moment', vertelt Anne: "Normaal gesproken is kerst vooral heel gezellig, maar nu je weet dat het de laatste keer is dat je met de hele familie bij elkaar bent, is het toch een beetje dubbel. Het was heel mooi dat we toch samen konden zijn, maar we hebben de avond beleefd met een lach en een traan."

Na kerst zal het niet lang meer duren voordat Torbjørn van het ziekenhuis wordt overgeplaatst naar een hospice. De rest van de kerstdagen proberen Anna en Torill dan ook zo veel mogelijk tijd met hun vader door te brengen. 

Laatste wens

"We kunnen er niet met alle gezinnen tegelijk naartoe, dat is te druk", vertelt Anne. "Daarom gaat vandaag mijn zus met haar gezin op bezoek, en op Tweede Kerstdag kom ik met mijn gezin langs."

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Ook vandaag komen ze weer in actie. Op Twitter schrijven ze dat ze vandaag zes andere mensen zullen helpen bij het vervullen van hun laatste wens.

Nog één keer naar zijn collega's in het mijnmuseum

Nog één keer naar zijn collega's in het mijnmuseum

6 december 2017

Deze meneer kon gisteren nog één keer naar zijn collega's in het mijnmuseum in Limburg, ook te zien gisteren op SBS6          http://www.hartvannederland.nl/nieuws/2017/laatste-wens-voor-doodzieke-oud-mijnwerker/. Vandaag mogen we weer twee andere immobiele terminale patiënten helpen met hun laatste wens. Wens 1 is voor de meneer(1946) uit Beuningen hij komt na een paar dagen bij zijn dochter in Frankrijk weer terug naar huis. Wens 2 is voor de mevrouw(1945) uit Susteren zij gaat na een nachtje in ons vakantiehuis in Beekbergen weer terug naar huis.

Stichting Samen varen

Stichting Samen varen

28 november 2017

Vandaag een goed gesprek gehad met Ada van de Stichting Samen varen, http://www.samen-varen.nl/,

en besloten om elkaar te ondersteunen waar mogelijk.

Gewoon lekker samen mensen helpen!

Duitse Wünschwagen 3 jarig bestaan

 Duitse Wünschwagen 3 jarig bestaan Duitse Wünschwagen 3 jarig bestaan

25 november 2017

Vanavond op bezoek bij onze collega's van de Duitse Wünschwagen ter ere van hun 3jarig bestaan. Mooie samenwerking met prachtige collega's.

https://wuenschewagen.com/2017/12/01/franz-muentefering-haelt-beruehrende-rede-auf-der-weihnachtsgala-des-wuenschewagens/

Ein wunderschöner Abend im LIGHTHOUSE Essen mit hochkarätigen Gästen wie Franz Müntefering und ASB-Vertretern aus ganz Deutschland, unserer tollen Moderatorin Sabine Heinrich und stimmungsvollen Showacts.

Mooi interview met een van onze vrijwilligers

Mooi interview met een van onze vrijwilligers

7 november 2017 http://www.ronddelinge.nl/zoveel-mogelijk-laatste-wensen-v…/

10.000 ste wens RTV Rijnmond

10.000 ste wens RTV Rijnmond

Theo Jansen met kleindochter Nina

http://www.rijnmond.nl/nieuws/161458/10-000ste-Ambulance-Wens-Theo-wilde-nog-een-keer-varen

Hotel aan Zee Noordwijk-Radar

Hotel aan Zee Noordwijk-Radar

24 oktober 2017

Krijgen we zomaar een warme douche:

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/douche/detail/hotel-aan-zee-noordwijk/

Reportage Stichting Ambulance Wens

https://youtu.be/p4b7p2fDca8

Zoals u van ons eerder de reportage over Handhaving kon zien, vonden wij het tijd om eens een andere kant van hulpverlening aan het licht te stellen. Normaliter brengen wij alleen het laatste 112-nieuws van de dag, nu laten wij een geheel andere kant van de hulpverlening zien. Wij gingen op maandag 24 augustus 2015 op pad met twee vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens naar de Efteling alwaar wij de wens van Nelleke in vervulling lieten gaan.

Hoe is Stichting Ambulance Wens ontstaan

Stichting Ambulance Wens is ontstaan toen Kees Veldboer tijdens zijn werk als ambulancechauffeur een ritje moest maken om een terminaal zieke patiënt over te brengen naar een andere verzorgingsplaats. De voormalige zeeman gaf aan toch nog eens één keer in zijn leven op een schip te mogen zijn. Kees kreeg toen de aanleiding om alles op alles te zetten en de man toch nog eens te laten varen. Na een paar telefoontjes was het geregeld en de man mocht nog een keer op een schip vertoeven.

Kees Veldboer kwam daarna op het idee om een stichting te beginnen die ervoor zorgt dat niet mobiele terminaal zieke patiënten hun laatste wens in vervulling te laten gaan. In beginsel gebruikte hij de ambulances van zijn werkgever. Inmiddels heeft de stichting eigen voertuigen tot zijn beschikking.

Vrijwilligers

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. De stichting beschikt over zes eigen ambulances waarmee zij de laatste wensen van patiënten in vervulling kunnen laten gaan. Zonder deze vrijwilligers kan de stichting niet bestaan.

Donateurs

Stichting Ambulance Wens is afhankelijk van donateurs en partners. De stichting is een non-profit organisatie die het moet hebben van degenen die een donatie over hebben voor de stichting. Zo worden zij onder andere door de Roparun gesteund. De stichting betaald alle kosten die gemaakt worden om de laatste wens van de patiënt in vervulling te laten gaan. Zoals zij zouden vertellen alle kleine beetjes helpen. Of u nu een bedrag van €100,- over heeft of een bedrag van €10,-. De stichting ontvangt alle giften met open armen zodat, zij zoveel mogelijk wensen in vervulling kunnen laten gaan.

Ons verhaal

Op maandag 24 augustus 2015 belden wij omstreeks half negen aan bij het kantoor van Stichting Ambulance Wens in Poortugaal. Aldaar werd ons medegedeeld dat wij met de ernstig zieke Nelleke en haar familie op pad zouden gaan. Nelleke had aangegeven nog 1 keer naar de Efteling te willen samen met haar man, kinderen, klein- kinderen en zus om met elkaar te genieten van deze dag. Met dit in het achterhoofd ging haar man op zoek en vond zo de Stichting Ambulance Wens.

Nelleke is sinds mei 2015 ernstig ziek en heeft naar alle waarschijnlijkheid niet lang meer te leven. Nelleke heeft longkanker met uitzaaiingen waardoor zij mogelijk binnenkort niet meer zal kunnen functioneren en uiteindelijk zal komen te overlijden…

 

Omstreeks negen uur gingen wij samen met Jan en Kees (niet de oprichter) op weg naar Gameren. Aldaar werden de vrijwilligers opgewacht door de familie van de 62-jarige Nelleke. Nelleke kreeg als eerste de mascotte overhandigd door de medewerkers van Stichting Ambulance Wens, genaamd Mario. Hiermee was het spreekwoordelijke ijs meteen gebroken. Na een kort gesprek gingen we dan echt op pad.

Nadat Nelleke op een brancard werd gelegd en de ambulance was ingereden waren we klaar voor vertrek richting de Efteling. Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen en kregen we een gids mee. Zo kreeg Nelleke samen met haar man, kinderen, kleinkinderen en zus de dag van haar leven.

Als eerste werd er koers gezet naar de Fata Morgana. Nelleke werd professioneel in het bootje geholpen en ging samen met haar familie de attractie in. Aan het eind van de rit was duidelijk te zien dat ze er ontzettend van had genoten.

Daarna werd koers gezet richting het sprookjesbos en werd er onder andere een heerlijk frietje gegeten. De kinderen en kleinkinderen gingen in diverse achtbanen , waaronder de Baron en hadden samen de dag van hun leven.

Tot slot gingen we nog mee naar de Pagode waar we uitkeken over het hele park. Toen Nelleke 2 maanden ervoor in het ziekenhuis lag en samen met haar dochter elke keer de Pagode boven de bomen uit zag komen had ze aan haar dochter gevraagd…. zal ik daar ooit nog in gaan? Meteen beloofde haar dochter dat dat nog zou gaan gebeuren. Zonder Stichting Ambulance Wens had haar dochter deze belofte nooit kunnen nakomen

 

…Nelleke is helaas niet veel later overleden…

 

Zieke Piet Kops voor de laatste keer naar Amsterdam: 'Het is prachtig'

13 september 2017

http://www.at5.nl/artikelen/173017/zieke-piet-kops-voor-de-laatste-keer-naar-amsterdam-het-is-prachtig

HARRY SLINGER

14 september 2017

Wens met Harry Slinger

PANORAMA

PANORAMA

11 september 2017

Mooi artikel in Panorama: http://panorama.nl/blog/op-stap-met-stichting-ambulancewens

ANOUK

ANOUK

9 september 2017

Deze mevrouw kon gisteren toch naar het optreden van Anouk

RIGA

RIGA

25 augustus 2017

Vandaag in Riga op het internationale forum van de Samaritan over Stichting Ambulance Wens mogen spreken. Vanmiddag een vergadering in Riga met de internationale Ambulance Wensen.

Colombia lezing

Colombia lezing

31 augustus 2017

"Solo soy un holandés común y corriente que hace lo que más le gusta y mi pasatiempo es ayudar a otros". Así se describe Kees Veldboer, quien será uno de los encargados de llevar a todos los participantes de esta edición del #TEDxUdelRosario al #MásAcá el próximo miércoles 30 de Agosto. ¡No te lo pierdas!

"ik ben gewoon een gewone nederlander die doet wat hij het meest vindt en mijn hobby is om anderen te helpen". zo beschrijft kees veldboer, die een van de verantwoordelijken zal zijn voor het brengen van alle deelnemers van deze editie van #tedxudelrosario naar #massaca

https://www.funeralzone.co.uk/blog/last-dying-wish

 

12 Juli 2017

https://www.funeralzone.co.uk/blog/last-dying-wish

Benefietavond voor de Stichting Ambulance Wens bij de Voornruiters

Benefietavond voor de Stichting Ambulance Wens bij de Voornruiters Benefietavond voor de Stichting Ambulance Wens bij de Voornruiters

http://rtvstichtsevecht.nl/artikel/52294720/benefietavond-voor-de-stichting-ambulance-wens-bij-de-voornruiters-regionieuws

26 juli 2017

Vanmiddag mochten wij een mooie cheque in ontvangst nemen van de familie Groenendijk. Zij hebben naar aanleiding van een wens die wij hebben vervuld voor meneer Groenendijk, een benefietavond georganiseerd m.m.v. De Voorn Ruiters De Meern. Heel hartelijk bedankt voor dit geweldige bedrag van 13.855,07 euro waar wij weer heel veel andere mensen mee kunnen en mogen helpen.

Klein wonder: Bart is na smak van acht meter tóch op de Coolsingel

Klein wonder: Bart is na smak van acht meter tóch op de Coolsingel Klein wonder: Bart is na smak van acht meter tóch op de Coolsingel

Klein wonder: Bart is na smak van acht meter tóch op de Coolsingel

http://www.ad.nl/…/klein-wonder-bart-kan-na-smak-van-acht-…/

https://www.facebook.com/thijs.geuze.9/videos/1331255156971106/

DEN BOSCH - Het hele seizoen was Bart van Eerd (29) in De Kuip te vinden. Hij leefde zó naar het kampioenschap van Feyenoord toe. Maar een val van acht meter hoogte gooide anderhalve week geleden het leven van de Bosschenaar overhoop. Dat hij maandag toch op de Coolsingel te vinden is, mag gerust een wonder heten.

De dakdekker brak zijn heup, bekken, stuitje, schaambeen en pols. Zijn oogkas is op twee plaatsen gebroken en zijn ribben zijn gekneusd. Tien hechtingen in zijn gezicht maken het beeld nog erger. En dan komt Van Eerd er nog goed van af. ,,Ik mag best van geluk spreken.''

Na het ongeluk van woensdag 3 mei was hij twee dagen van de wereld. Toen hij vrijdag bij kennis kwam, was één van de eerste dingen waar hij aan dacht het kampioenschap. ,,Ik had kaarten, een hotel. Alles was geregeld'', zegt de pechvogel over de kampioenswedstrijd tegen Excelsior. Uiteraard ging het feest niet door. Hij moest de wedstrijd gedwongen achter een ziekenhuistelevisie bekijken. 

Dirk Kuyt

Het nieuws van zijn val is ook binnen de Feyenoord-selectie doorgedrongen. Niemand minder dan Dirk Kuyt zelf stak hem afgelopen week al een hart onder de riem. ,,Ik heb gehoord wat er met je gebeurd is. Echt kloten allemaal. Maar het belangrijkste is dat je weer volledig herstelt van alles. Dus heel veel sterkte daarmee.'' Namens alle spelers biedt hij hem nog een cadeautje aan. 

 

Streekblad Zoetermeer en de Postilon

Streekblad Zoetermeer en de Postilon

Anton Bood traint voor Fietstocht Ambulancewens in Amsterdam

Telegraaf

 Telegraaf

7 april 2017

Vandaag een mooi artikel in de Telegraaf over ons jubileum concert van afgelopen maandag in Carré.

Massa Mallet avond in de Beizenwei Te Opheusden

Massa Mallet avond in de Beizenwei Te Opheusden

9 april 2017

Gisteren avond was de Massa Mallet avond in de Beizenwei Te Opheusden en de organisatie had Stichting Ambulance Wens daar als goede doel aan verbonden. De vrijwilligers mochten een geweldige cheque van maar liefst 4.000 euro in ontvangst nemen. Iedereen enorm bedankt voor dit prachtige bedrag!

Carré shownieuws

Carré shownieuws

Bedankt artiesten voor jullie geweldige inzet in Carré:

http://www.show.nl/rubrieken/sterren/2017/emotionele-avond-voor-artiesten-tijdens-bijzonder-benefietconcert/

 

Een emotionele avond voor artiesten als Marlayne Sahupala, Karin Bloemen, Tineke Schouten, Marga Bult, Thomas Berge en Willeke Alberti. Tijdens het benefietconcert van Stichting Ambulance Wens treden zij op om mensen met een levensbedreigende ziekte een prachtige avond te geven.

https://www.mvmproducties.nl/single-post/2017/04/03/Stichting-Ambulance-Wens-Benefiet-Concert

Tijd voor MAX

10 februari 2017, 17:10 · NPO 1 in Tijd voor MAX mag ik samen met Marlayne Sahupala praten over ons feest in Carré.

http://www.omroepmax.nl/tijd-voor-max/uitzending/tv/tijd-voor-max-vrijdag-10-februari-2017/

De laatste wens van de ongeneeslijk zieke Ronald (40) gaat in vervulling

16 december 2016

Weer een mooie film verslag van een vervulde wens;

https://vrouw.nl/video/reportages/39580/de-laatste-wens-van-de-ongeneeslijk-zieke-ronald-40-gaat-in-vervulling

Hoogeveense Roelina Koster-Blokzijl gaat met Stichting Ambulance Wens naar Thialf

13 december 2016

Weer een mooie artikel over een door ons vervulde wens;

https://www.hoogeveenschecourant.nl/nieuws/hoogeveen/473465/hoogeveense-roelina-koster-blokzijl-gaat-met-wensambulance-naar-thialf.html

Laatste wens: Nog een keertje naar Scheveningen

16 november 2016

http://www.ad.nl/utrecht/laatste-wens-nog-een-keertje-naar-scheveningen~ac05f82a/

De eerste Engelse wens mochten we vandaag mee helpen vervullen!!

De eerste Engelse wens mochten we vandaag mee helpen vervullen!! De eerste Engelse wens mochten we vandaag mee helpen vervullen!! De eerste Engelse wens mochten we vandaag mee helpen vervullen!! De eerste Engelse wens mochten we vandaag mee helpen vervullen!! De eerste Engelse wens mochten we vandaag mee helpen vervullen!! De eerste Engelse wens mochten we vandaag mee helpen vervullen!!

14 november 2016

Vandaag een artikel in de Engelse krant over de eerste Engelse wens die we gisteren mochten vervullen.

http://www.yorkpress.co.uk/news/14885301.Tina_gets_her_last_wish_thanks_to_Foundation/?ref=wa

VROUW TELEGRAAF Laatste wens zieke Tosca in vervulling

VROUW TELEGRAAF Laatste wens zieke Tosca in vervulling VROUW TELEGRAAF Laatste wens zieke Tosca in vervulling

27 oktober 2016

Tosca is nu bijna twee jaar ziek. Ze heeft borstkanker met uitzaaiingen in de longen en leeft waarschijnlijk nog maximaal drie maanden. Haar enige kind, Tessa van 17, gaat op zichzelf wonen. Tosca kan Tessa's appartementje helaas niet meer op eigen kracht bezoeken. Gelukkig laat Stichting Ambulance Wens die wens in vervulling gaan.

https://vrouw.nl/video/reportages/37934/laatste-wens-zieke-tosca-in-vervulling

Terminaal zieke Marco laatste keer vol gas door Tarzanbocht

Terminaal zieke Marco laatste keer vol gas door Tarzanbocht

http://www.ad.nl/rotterdam/terminaal-zieke-marco-laatste-keer-vol-gas-door-tarzanbocht~ae50d1d9/

Snoeihard door de Tarzanbocht. Dat was lange tijd de laatste wens van de terminaal zieke Marco Scheffers (46).

Gisteren was het zo ver. Twee vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens helpen Marco Scheffers terug op de brancard.

Alleen zijn door ziekte dun geworden benen werken nog niet mee. De Barendrechter lacht, ondanks zijn hersentumoren.

,,Wat is dit schitterend!" vindt hij. ,,Het liefst van alles had ik vandaag in een Porsche Panamera gereden, maar ik wist niet dat een Renault Clio ook zó hard ging." 170 km/u De Barendrechtse racefanaat zat in zijn leven op de tribune bij Formule 1-races in China, Engeland, België en Hongarije. En hij zit elke Grand Prix klaar voor de televisie met zijn vrienden. Maar gisteren raasde hij zelf met 'een gangetje' van ruim 170 kilometer per uur door de bochten. ,,Het is prachtig om Marco zo te zien genieten", zegt zijn vrouw Claire, die zich vooraf lichte zorgen maakte over de gezondheid van haar man op de baan. Eenmaal in Zandvoort ebt dat gevoel bij haar weg. ,,Wat is nou het ergste dat kan gebeuren? Hoofdpijn heeft hij toch al..." Hoewel andere auto's met meer dan 200 kilometer per uur over de baan racen, wordt er voor de veiligheid van Marco iets langzamer gereden. Toch kijkt zijn 7-jarige zoon Lucas zijn ogen uit. Zwaaiend met een zwart-wit geblokte finishvlag juicht hij zijn vader hartstochtelijk toe. ,,Ik vind het echt heel knap van hem, ik durf dat echt niet." Broodje kroket Als Marco weer rustig onder zijn deken in de ambulance ligt, hoort hij dat ook zijn tweede wens in vervulling gaat. Direct na het verlaten van het Circuit Park Zandvoort rijdt de ambulance linksaf om op het strand een broodje kroket te halen. Met mosterd, Marco's lievelingsgerecht.

Stichting Ambulance Wens Nederland

Om landelijk nog meer bekendheid en bereikbaar te zijn heeft Stichting Ambulance Wens vanaf nu en nieuw landelijk telefoonnummer en hebben we dependances zie;

http://www.ambulancewens.nl/overons

Stichting Ambulance Wens helpt gratis mensen in heel Nederland en werkt met vrijwilligers vanuit heel Nederland.                                                                                                                                                                                                                              Ons hoofdkantoor is gevestigd in Zuid-Holland daarnaast hebben we in bijna alle provincies een dependance, zie hieronder de dependances;

http://www.ambulancewens.nl/brabant/brabant

http://www.ambulancewens.nl/drenthe/drenthe

http://www.ambulancewens.nl/friesland/friesland

http://www.ambulancewens.nl/groningen/groningen

http://www.ambulancewens.nl/noord-holland/noord-holland

http://www.ambulancewens.nl/utrecht/utrecht

http://www.ambulancewens.nl/zeeland/zeeland

http://www.ambulancewens.nl/zuid-holland/zuid-holland

We zijn bereikbaar via één centraal telefoonnummer, 085-4444288, en u kunt een wens aanvragen via

http://www.ambulancewens.nl/wensenformulier

Vriendin Magazine

Vriendin Magazine Vriendin Magazine

15 september 2016

Deze week een mooi artikel over onze stichting in het weekblad Vriendin, tevens ook op hun site;

http://m.vriendin.nl/voor-jou/uit-het-blad/12737/stichting-ambulance-wens-vervult-de-laatste-wens-van-lenie

Libelle

Libelle

donderdag 15 september 2016

Mooi stukje vandaag in de Libelle

NPO RADIO 1

maandag 22 augustus 2016, 21:00 uur

Stichting Ambulance Wens heeft al 8000 wensen uit laten komen

Voor de laatste keer naar een voetbalwedstrijd van je favoriete club, of nog een keer naar je geliefde vakantiebestemming. De Stichting Ambulance Wens laat dit soort wensen voor terminale patiënten uitkomen. Inmiddels zijn dat er nu al meer dan 8000. Kees Veldboer is de oprichter en vertelt over al die wensen.

http://www.nporadio1.nl/langs-de-lijn-en-omstreken/onderwerpen/371536-stichting-ambulance-wens-heeft-al-8000-wensen-uit-laten-komen

AD

AD

13 augustus 2016

http://www.ad.nl/dossier-rotterdam/kees-heeft-duizenden-wensen-vervuld-van-terminale-patienten~ab311122/

Een Rotterdamse ambulance-chauffeur zette tien jaar geleden zijn wagen stil om een doodzieke zeeman te laten genieten van een laatste blik op de haven. Inmiddels heeft Kees Veldboer (56) bijna 8000 wensen vervuld van terminale patiënten.

Albrandswaarder van de Week

Kees Veldboer:

Albrandswaarder van de Week

21 juli 2016

http://hoogvlietalbrandswaard.debotlek.nl/nieuws/kees-veldboer-albrandswaarder-van-de-week-1.6204755

AD 6 augustus

Mooi artikel weer in het AD:

http://www.ad.nl/rotterdam/stichting-ambulance-wens-is-wereldberoemd~a84ecb9c/

De Stichting Ambulance Wens oogst lof in het buitenland. Deze week bracht een Russische filmploeg een documentaire uit over de Rotterdamse stichting, die wensen vervult van terminale patiënten. Twee maanden geleden kwam een Amerikaanse reportage online.

Russische documentaire

Russische documentaire

3 Augustus 2016

Ook de Russen hebben een mooie documentaire gemaakt over Stichting Ambulance Wens.

 

https://rtd.rt.com/films/last-wishes/#

Oudste inwoner van Nederland viert 111e verjaardag

Oudste inwoner van Nederland viert 111e verjaardag

De oudste inwoner van Nederland, Geertje Kuijntjes uit Gorinchem, is dinsdag 111 jaar oud geworden. Ze viert haar verjaardag onder meer met een uitstapje naar de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse, aanstaande vrijdag.

Kuijntjes, sinds vorig jaar de oudste Nederlander, deed zelf veertig keer mee aan het grote wandelevenement. De laatste keer dat ze meeliep was ze 88.

Locoburgemeester Eva Dansen bezocht de vrouw om haar te feliciteren.

Geertje Kuijntjes is nog altijd heel helder van geest. Tot haar pensioen naaide ze kostuums. Zes jaar geleden woonde ze nog zelfstandig, maar omdat ze lichamelijk achteruit ging, lukte dat niet meer.

Volgens de gemeente Gorinchem kijkt de 111-jarige dame erg uit naar haar bezoek aan Nijmegen, dat mogelijk is gemaakt door de Stichting Ambulancewens.

 

http://www.rijnmond.nl/nieuws/144282/Oudste-inwoner-van-Nederland-viert-111e-verjaardag

http://www.ad.nl/dossier-rivierenland/gorcumse-is-met-111-jaar-oudste-van-nederland~a726781d/

07 juli 2016 Roodshow Late Night Jan-Willem Roodbeen

http://www.nporadio2.nl/gemist/audio/8766/prijs-voor-stichting-ambulance-wens

HART VAN NEDERLAND

HART VAN NEDERLAND

5 Juli 2016 SBS 6 22.30

Kees van St. Ambulancewens beloond voor fantastisch werk

5 juli  2016

Normaal gesproken is Kees Veldboer alle dagen druk met het in vervulling brengen van wensen van anderen. Met zijn Stichting Ambulancewens zorgt hij dat mensen die terminaal ziek hun droom kunnen laten uitkomen. Maar gisteren stond hij even zelf in het middelpunt van de belangstelling.

In Londen kreeg hij de Outlook Inspirations-award. Uit 50 gegadigden was het Kees die de jury het meest inspireerde.

http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2016/kees-van-st-ambulancewens-beloond-voor-fantastisch-werk/

HART VAN NEDERLAND

BBC OUTLOOK interview Kees

BBC OUTLOOK interview Kees

5 juli 2016

https://www.facebook.com/bbcnews/videos/10153726939252217/

BBC OUTLOOK

BBC OUTLOOK

4 juli 2016

Vandaag in Londen heeft onze oprichter Kees Veldboer een prachtige award in ontvangst mogen nemen, Het programma BBC Outlook bestond 50 jaar en ter ere daarvan was er een feestelijk uitzending waarin de drie meest inspirerende mensen van de afgelopen 50 jaar een award in ontvangst mochten nemen, een van hen was Kees.

https://www.facebook.com/BBCOutlook/

http://www.bbc.co.uk/programmes/articles/2DTkJQ2xrCp0VKYk04tyzN/outlook-inspirations-2016

 

A historic day for Outlook. Our 50th birthday and the announcement of the Outlook Inspirations 2016.

27 juni 2016

Mooie documentaire van de Amerikanen over onze stichting:

http://www.byutv.org/watch/c43b9521-21ac-445f-8c85-670b62473d38/turning-point-ambulance-wish-foundation

Engelse folder 2016

Engelse folder 2016 Engelse folder 2016

Equador

Equador Equador

15 juni 2016

Na Israël, België, Duitsland, Zweden, Zwitserland en Engeland vanaf nu ook Stichting Ambulance Wens in Ecuador, welk land volgt?

Heel mooi om te zien dat iets wat in Nederland is bedacht nu zijn weg vind over de hele wereld!

En Ecuador: Fundacion Ultimo Deseo.

http://www.okchicas.com/inspiracion/enfermos-etapa-terminal-cumpliendo-ultimos-deseos/

Tuesday 21st of June BBC Enquiry

7 juni 2016

Zo leuk, een uitnodiging van de BBC om naar Londen te komen voor een interview!

BBC Enquiry

Hi Kees, Thank you so much for taking the time to speak to me just then. I thoroughly enjoyed hearing about your charity and the work you are doing, I really think it’s such a brilliant thing you are doing.

I really hope we can arrange to come out and film with you in the future. It was great speaking to you last week we are very excited you are happy to come over to London to film with us.

I was wondering if we might be able to pencil you in for filming on Tuesday 21st of June. I look forward to hearing from you.

All the best, Ella Taylor Assistant Producer

BBC Radio 4

19 mei 2016

Stichting Ambulance Wens on BBC Radio 4 - PM today. 19 mei 2016 Stichting Ambulance Wens on BBC Radio 4 - PM today. The report starts at 26.30 minutes in.

Stichting ambulance wens op bbc radio 4-uur vandaag.

Het verslag begint om 26.30 minuten in.

 

http://www.bbc.co.uk/programmes/b07b9r3p

 

Colombiaanse TV

Colombiaanse TV

13 april 2016

Na de Russische TV en de Amerikaanse TV mocht ik gisteren een interview geven voor de Colombiaanse TV, zie de link

http://www.ntn24.com/video/entrevista-sobre-la-muerte-96634

Una fundación holandesa se dedica desde hace 10 años en cumplir los sueños de los enfermos terminales por medio de una ambulancia, cuyo objetivo es transportar a miles de personas a su último anhelo antes de morir.

La organización ‘La Ambulancia del deseo’, ha cumplido el deseo de más de 7000 personas a punto de morir. En estos momentos cuenta con 220 voluntarios, seis vehículos médicos y una casa de vacaciones.

Kees Veldboer fundador y director de la fundación habló para La Mañana de NTN24, donde expresó que el significado especial de cumplir los deseos de los pacientes, ya que al principios ellos están tristes porque van a morir, pero luego reaccionan de manera positiva y se los ve “alegres, riendo y disfrutando el momento”.

Veldboer aseguró que las finanzas no vienen del gobierno, sino que utilizan su propio dinero y el de las familias que ayudan, puesto que a las personas les gusta su trabajo y recolectan sus propios recursos para la fundación.

Por último, el director manifestó que la iniciativa se ha extendido a países como Bélgica, Alemana Israel, Suecia, e Inglaterra y espera que muy pronto llegue a todo el mundo.

Redacción NTN24

Amerikaanse Tv ploeg

Amerikaanse Tv ploeg Amerikaanse Tv ploeg

3 april 2016

Deze week worden we gevolgd door een Amerikaanse Tv ploeg.

Leuk al die belangstelling vanuit het buitenland.

http://www.cosmicpictures.com/

http://www.byutv.org/watch/c43b9521-21ac-445f-8c85-670b62473d38/turning-point-ambulance-wish-foundation

Brielse Krant 31 maart 2016

Brielse Krant 31 maart 2016

Russische TV ploeg

Russische TV ploeg Russische TV ploeg

17 Maart 2016

Deze week worden we gevolgd door een Russische TV ploeg, de mannen zijn sterk onder de indruk van wat onze vrijwilligers allemaal mogelijk maken en vooral wat het met de patiënt doet!

Over aantal weken wordt dit uitgezonden!

https://rtd.rt.com/

HENK https://www.youtube.com/watch?v=Ck983ggIVdo

WOUT https://www.youtube.com/watch?v=HiIpd-WkJJ0

LAURA https://www.youtube.com/watch?v=rY5yjDnkvjM

KEES https://www.youtube.com/watch?v=wJkQxquuJV4

EVERT https://www.youtube.com/watch?v=80YTXgetXNU

ROB https://www.youtube.com/watch?v=wJkQxquuJV4

Piet en PSV

Piet en PSV

Weer een mooie samen werking met PSV,voor Piet die jaren lang steward is geweest in het PSV Stadion

12 Maart 2016

https://twitter.com/PSV/status/708720307801092097/video/1

 

MIdden Betuwe Totaal Magazine

MIdden Betuwe Totaal Magazine

Maart 2016

Midden-Betuwe Totaal Midden-Betuwe Totaal een regionaal magazine voor inwoners van Dodewaard, Opheusden, Kesteren, Ochten, IJzendoorn, Echteld, Lienden, Ingen, Ommeren, Maurik, Eck en Wiel, Tiel, Wadenoyen, Zoelen, Kerk-Avezaath en Kapel-Avezaat.

De Midden-Betuwe Totaal verschijnt 6x per jaar in een oplage van 33.000 exemplaren.

Dagblad van het Noorden

Dagblad van het Noorden

25 Februari 2016

Veel van de aanwezige vrouwen pinken een traan weg. Ook de mannelijke familieleden en kennissen reageren houterig emotioneel als René Kraai voor het casino op een brancard de ziekenwagen wordt uitgereden. Een slangetje in zijn neus, toegedekt met een blauwe deken waarop een beertje ligt in de outfit van stichting Ambulancewens.

Het is alsof een verloren zoon is teruggekeerd naar zijn geboortestad. Ongeveer vijftig jaar geleden vertrok de 72-jarige René Kraai naar Zuid-Holland. Jarenlang had hij emplooi in Rotterdam, onder meer als stuurman op de grote vaart. ,,Hard werken, veel staken’’, zo vat de Kraai zijn loopbaan in de haven samen. ,,Dat was in de tijd van Fré Meis, weet je nog?’’

Oosterpoort We hoeven er niet omheen te draaien. Kraai ligt op sterven, zo heeft de dokter hem verteld. ,,Misschien dat ik nog een paar dagen heb. Wie weet ben ik er zelfs morgen al niet meer. Maar voordat ik heenga, wil ik nog één keer Groningen zien.’’ Het liefst wil hij een rondje rijden in zijn geliefde Oosterpoort, waar hij zijn jeugd doorbracht. De Martinitoren wil hij ook nog een keer bezichtigen. Beklimmen lukt niet meer, dus heeft hij bedacht met al zijn naasten naar het casino te gaan. ,,Ik zie dat iedereen er is. En wie er niet is, is er niet meer.’’

Als hij op zijn brancard over het zachte tapijt van de speelhal rijdt, lacht het geluk hem van alle kanten verleidelijk toe. Is het leven zelf niet gelijk een casino, waar geluk en pech, winst en verlies, naadloos in elkaar overvloeien?

Casino aan huis ,,Ik ben helemaal geen gokker’’, vertelt Kraai. ,,Maar toen ik in Dirkshorn een meubelzaak had, stonden er altijd twee fruitmachines in mijn kantoor. Inderdaad, ik had een casino aan huis.’’

,,Ach’’, zegt hij opvallend monter. ,,Ik heb een goed leven gehad. En dat is straks afgelopen.’’

http://www.dvhn.nl/groningen/Groningen-zien-en-dan-sterven-21145715.html

AD - Hilversum Bunschoten

AD - Hilversum Bunschoten

22 Februari 2016

Hendrik ontmoet zijn favorieten

DE GELDERLANDER

DE GELDERLANDER

De Gelderlander woensdag 2 december 2015

Libelle's 'Nachtwacht'

Libelle's 'Nachtwacht' Libelle's 'Nachtwacht' Libelle's 'Nachtwacht'

December 2015 (nr 50)

Hoe leuk is dat twee van onze vrijwilligers in Libelle's 'Nachtwacht'.

De Heemsteder Krant

De Heemsteder Krant

zondag 6 december 2015

De Heemsteder

Mijn wens .....naar Brigitte Kaandorp met Stichting Ambulance Wens.

SOESTER COURANT

SOESTER COURANT

18 november 2015

BORNSE COURANT

BORNSE COURANT

29 oktober 2015 BORNSE COURANT

Korea filmpje

21 november 2016

Zuid Korea kwam filmen en dit is het resultaat.....

https://youtu.be/YqiDgiZVW7o

 

https://m.youtube.com/watch?v=YqiDgiZVW7o&feature=youtu.be

Omroepbrabant....Ontroerende brief Evy (9) over dagje Efteling met doodzieke opa: 'Hij was blij'

http://www.omroepbrabant.nl/?news/2387791493/Ontroerende+brief+Evy+%289%29+over+dagje+Efteling+met+doodzieke+opa+Hij+was+blij.aspx

Ambulance Wens in de media

17 oktober 2015

17 oktober 2015

Het begin van Stichting Ambulance Wens in Engeland?

Stichting Voorzorg Utrecht

 Stichting Voorzorg Utrecht

September 2009

Innovatieprijs 2009: Stichting Ambulance Wens

Op 24 september 2009 is in Slot Zeist de innovatieprijs, bestaande uit een geldprijs van € 25.000,00 en een bronzen beeld, uitgereikt. De innovatieprijs is een initiatief van de Stichting Voorzorg Utrecht ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan. Tijdens een zeer feestelijke bijeenkomst waarbij 100 genodigden aanwezig waren, zijn de zes genomineerde projecten door de voorzitter van de jury, prof. dr. A.J.P. Schrijvers, in het zonnetje gezet.

De jury heeft tot winnaar uitgeroepen Stichting Ambulance Wens te Rhoon voor het project Laatste Wensen

“Laatste wensen”, ingediend door Stichting Ambulance Wens
Met een eigen ambulance worden door vrijwilligers gratis de laatste wensen van niet mobiele terminale patiënten vervuld. Op deze wijze wordt leven toegevoegd aan dagen.

De jury was buitengewoon onder de indruk hoe het Kees Veldboer is gelukt om in zijn eentje draagvlak te realiseren en de bureaucratie te doorbreken om het project laatste wensen vervullen van de grond te krijgen. In 2,5 jaar is deze innovatie van de grond gekomen, inmiddels zijn er drie ambulances en worden er gemiddeld twee ritten per dag uitgevoerd. Meer dan 100 vrijwilligers zijn betrokken bij dit project. De meerderheid van de jury vond dat dit project de WINNAAR van de innovatieprijs moest zijn.

http://www.voorzorg-utrecht.nl/index.php/innovatieprijs-hoofdmenu/innovatieprijs-2009

21 november 2015

Zuid Korea kwam filmen en dit is het resultaat.....

https://youtu.be/YqiDgiZVW7o?t=15

Darten voor Stichting Ambulance Wens

https://www.dartfreakz.nl/blog/nederland-hoofdnieuws/amateurspeler-gaat-voor-record-van-2-miljoen-gegooide-punten/

https://www.geef.nl/nl/actie/darten-voor-stichting-ambulance-wens/donateurs

Amateurspeler gaat voor record van 2 miljoen gegooide punten.

Darten voor Stichting Ambulance Wens.

Hallo mijn naam is Frank Posthumus uit Assen . Waarom kom ik in aktie voor Stichting Ambulace Wens ?

Een aantal jaren is mijn schoonmoeder overleden aan de verschrikelijke ziekte kanker. Twee weken voor het overlijden van mijn schoonmoeder heeft zij nog mogen genieten van haar kinderen wij zijn met zijn allen naar de efteling geweest, mijn schoonmoeder kon niet meer lopen dus is er een beroep gedaan aan de Stichting Ambulance Wens binnen een paar dagen kregen wij bericht dat alles is geregeld mijn schoonmoeder heeft een hele mooi dag gehad en dat was echt geweldig door twee top vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens. Wat voor aktie ga ik doen? Ik ga twee miljoen punten gooien met darten dat gaat enkele dagen duren ieder uur krijg ik vijf minuten pauze tot dat ik de twee miljoen punten heb gegooit.

Darten voor Stichting Ambulance Wens

https://www.dartfreakz.nl/blog/nederland-hoofdnieuws/amateurspeler-gaat-voor-record-van-2-miljoen-gegooide-punten/

https://www.geef.nl/nl/actie/darten-voor-stichting-ambulance-wens/donateurs

Amateurspeler gaat voor record van 2 miljoen gegooide punten.

Darten voor Stichting Ambulance Wens.

Hallo mijn naam is Frank Posthumus uit Assen . Waarom kom ik in aktie voor Stichting Ambulace Wens ?

Een aantal jaren is mijn schoonmoeder overleden aan de verschrikelijke ziekte kanker. Twee weken voor het overlijden van mijn schoonmoeder heeft zij nog mogen genieten van haar kinderen wij zijn met zijn allen naar de efteling geweest, mijn schoonmoeder kon niet meer lopen dus is er een beroep gedaan aan de Stichting Ambulance Wens binnen een paar dagen kregen wij bericht dat alles is geregeld mijn schoonmoeder heeft een hele mooi dag gehad en dat was echt geweldig door twee top vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens. Wat voor aktie ga ik doen? Ik ga twee miljoen punten gooien met darten dat gaat enkele dagen duren ieder uur krijg ik vijf minuten pauze tot dat ik de twee miljoen punten heb gegooit.

Darten voor Stichting Ambulance Wens

https://www.dartfreakz.nl/blog/nederland-hoofdnieuws/amateurspeler-gaat-voor-record-van-2-miljoen-gegooide-punten/

https://www.geef.nl/nl/actie/darten-voor-stichting-ambulance-wens/donateurs

Amateurspeler gaat voor record van 2 miljoen gegooide punten.

Darten voor Stichting Ambulance Wens.

Hallo mijn naam is Frank Posthumus uit Assen . Waarom kom ik in aktie voor Stichting Ambulace Wens ?

Een aantal jaren is mijn schoonmoeder overleden aan de verschrikelijke ziekte kanker. Twee weken voor het overlijden van mijn schoonmoeder heeft zij nog mogen genieten van haar kinderen wij zijn met zijn allen naar de efteling geweest, mijn schoonmoeder kon niet meer lopen dus is er een beroep gedaan aan de Stichting Ambulance Wens binnen een paar dagen kregen wij bericht dat alles is geregeld mijn schoonmoeder heeft een hele mooi dag gehad en dat was echt geweldig door twee top vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens. Wat voor aktie ga ik doen? Ik ga twee miljoen punten gooien met darten dat gaat enkele dagen duren ieder uur krijg ik vijf minuten pauze tot dat ik de twee miljoen punten heb gegooit.

Darten voor Stichting Ambulance Wens

https://www.dartfreakz.nl/blog/nederland-hoofdnieuws/amateurspeler-gaat-voor-record-van-2-miljoen-gegooide-punten/

https://www.geef.nl/nl/actie/darten-voor-stichting-ambulance-wens/donateurs

Amateurspeler gaat voor record van 2 miljoen gegooide punten.

Darten voor Stichting Ambulance Wens.

Hallo mijn naam is Frank Posthumus uit Assen . Waarom kom ik in aktie voor Stichting Ambulace Wens ?

Een aantal jaren is mijn schoonmoeder overleden aan de verschrikelijke ziekte kanker. Twee weken voor het overlijden van mijn schoonmoeder heeft zij nog mogen genieten van haar kinderen wij zijn met zijn allen naar de efteling geweest, mijn schoonmoeder kon niet meer lopen dus is er een beroep gedaan aan de Stichting Ambulance Wens binnen een paar dagen kregen wij bericht dat alles is geregeld mijn schoonmoeder heeft een hele mooi dag gehad en dat was echt geweldig door twee top vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens. Wat voor aktie ga ik doen? Ik ga twee miljoen punten gooien met darten dat gaat enkele dagen duren ieder uur krijg ik vijf minuten pauze tot dat ik de twee miljoen punten heb gegooit.

Darten voor Stichting Ambulance Wens

https://www.dartfreakz.nl/blog/nederland-hoofdnieuws/amateurspeler-gaat-voor-record-van-2-miljoen-gegooide-punten/

https://www.geef.nl/nl/actie/darten-voor-stichting-ambulance-wens/donateurs

Amateurspeler gaat voor record van 2 miljoen gegooide punten.

Darten voor Stichting Ambulance Wens.

Hallo mijn naam is Frank Posthumus uit Assen . Waarom kom ik in aktie voor Stichting Ambulace Wens ?

Een aantal jaren is mijn schoonmoeder overleden aan de verschrikelijke ziekte kanker. Twee weken voor het overlijden van mijn schoonmoeder heeft zij nog mogen genieten van haar kinderen wij zijn met zijn allen naar de efteling geweest, mijn schoonmoeder kon niet meer lopen dus is er een beroep gedaan aan de Stichting Ambulance Wens binnen een paar dagen kregen wij bericht dat alles is geregeld mijn schoonmoeder heeft een hele mooi dag gehad en dat was echt geweldig door twee top vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens. Wat voor aktie ga ik doen? Ik ga twee miljoen punten gooien met darten dat gaat enkele dagen duren ieder uur krijg ik vijf minuten pauze tot dat ik de twee miljoen punten heb gegooit.

Kelly Bakker

April 2019

Mijn Geheim Magazine

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens