op dit moment 21914 wensen vervuld 1679 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

Doneren aan Stichting Ambulance Wens

Doneren aan Stichting Ambulance Wens

Samen maken we het verschil.

Het werk van Stichting Ambulance Wens kunnen we uitsluitend doen dankzij de financiële bijdragen van particulieren, instellingen en bedrijven. 

Hoe u kunt helpen:

Eenmalige donatie: elke bijdrage, groot of klein, maakt een verschil. Help ons om dromen waar te maken en waardevolle herinneringen te creëren. Een eenmalige donatie kan overgemaakt worden naar onze bankrekening of via mollie klik dan hier of via tikkie klik dan hier

Maandelijkse donatie: help maandelijks mee herrineringen creëren door ons maandelijks te ondersteunen. U kunt dit bij uw eigenbank instellen of door ons machtigingsformulier in te vullen. 

Sponsormogelijkheden: Ontdek hoe uw bedrijf of organisatie kan bijdragen aan het verwezenlijken van wensen en het verschil kan maken in levens.


Uw donatie is welkom op rekeningnummer: NL61 RABO 0112 9246 11 t.n.v. Stichting Ambulance Wens. Vanuit het buitenland als aanvulling met BIC nummer: RABONL2U

Grotere bedragen kunnen onder voorwaarden aftrekbaar zijn voor uw Belastingaangifte, omdat we door de Belastingdienst zijn aangemerkt als een "Algemeen Nut Beogende Instelling". Lees hier meer over.

 

De wenskosten

De wenskosten

Bij Stichting Ambulance Wens hechten we grote waarde aan transparantie en het delen van informatie over hoe uw donaties worden gebruikt om herrineringen te creëren voor de patiënten en hun naasten. Stichting Ambulance Wens regelt en betaald de gehele wens. Niet alleen het vervoer, maar bijvoorbeeld ook toegangskaarten. Hierdoor zijn er voor de patiënt en zijn/haar naasten geen kosten verbonden aan de wens. We willen niet dat patiënten of naasten zich hiermee bezig moeten houden in een vaak al zware periode.   

Hier is een overzicht van de wenskosten en hoe deze bijdragen aan het vervullen van laatste wensen:

1. Specifieke wensvervulling:
Elke wens is uniek, en de kosten variëren afhankelijk van de aard van de wens. Of het nu gaat om het organiseren van een bijzondere ontmoeting, het regelen van een specifieke ervaring of het creëren van een memorabele gebeurtenis, deze kosten zijn gericht op het vervullen van de persoonlijke dromen van de wensvervuller.

2. Vervoer en accommodatie:
Wij streven ernaar om de patiënt comfortabel en veilig te vervoeren naar de gewenste locatie. Dit omvat transportkosten voor de ambulance (denk hierbij aan de aanschaf van de ambulance, het onderhoud en de brandstof), eventuele accommodatiekosten en alle benodigde overige kosten om de wens op de meest geschikte en zorgvuldige manier te vervullen.

3. Medische uitrusting en personeel:
Elke wens vereist zorgvuldige planning en medische ondersteuning. De kosten omvatten onder andere gespecialiseerd medische apparatuur, getrainde medische vrijwilligers en andere noodzakelijke medische voorzieningen om de veiligheid en het welzijn van de patiënt te waarborgen. Ook de kosten van de wensplanners vallen hier onder. Dit zijn medische verpleegkundige die zeven dagen per week de wensen inplannen en regelen. 

4. Vrijwilligerskosten:  
Stichting Ambulance Wens heeft een team van 270 enthousiaste vrijwilligers. Bestaande uit 160 verpleegkundige en 110 chauffeurs. Voor de vrijwilligers vergoeden wij indien gewenst hun reiskosten, maar ook zorgen wij voor geschikte kleding voor tijdens de wensuitvoering. 

5. Administratieve Kosten:
Een klein deel van de donaties wordt toegewezen aan administratieve kosten, zoals het onderhouden van onze website, communicatie, en het faciliteren van bewustwordingsinitiatieven om meer mensen bewust te maken van onze missie.

Onze toewijding aan efficiëntie:
Wij zijn vastbesloten om uw donaties zo efficiënt mogelijk te benutten. Onze vrijwilligers en medewerkers zetten zich met hart en ziel in om de kosten laag te houden en tegelijkertijd de hoogste kwaliteit van dienstverlening te bieden aan degenen die onze hulp het meest nodig hebben.

 

Voorbeeld van kosten

Voorbeeld van kosten

Sommige mensen vragen ons wel eens kunnen we iets tastbaars doneren en voor die mensen hebben we een lijst gemaakt met materialen/dingen die wij met een bepaald bedrag kunnen aanschaffen;

Brandstof 
Onze 7 ambulances rijden ongeveer 100.000 kilometer per ambulance per jaar. Met een totale brandstofkosten van ongeveer € 95.000,- per jaar. Een volle tank brandstof is ongeveer € 155,- 

Verzekering 
Onze 7 ambulances moeten uiteraard ook verzekerd rond rijden. De kosten hiervan bedragen per ambulance € 2.725,- per jaar. 

Wens
Aan het eind van het jaar worden alle gemaakte wenskosten gedeeld door het aantal wensen en zo berekenen we wat een wens ons per wens kost. De kosten van één wens zijn €350,-.

Wasmiddel
Per dag vervullen we ongeveer 4 à 7 wensen en gaan er per wens ook 2 vrijwilligers mee (chauffeur en verpleegkundige). Van al deze wensen moeten wij ook de was doen. Denk hierbij aan het wassen van de dekbedovertrekken en kleding die de vrijwilligers dragen (jassen, truien, polo's). Hiervoor gebruiken we ongeveer € 775,- aan wasmiddel per jaar. 

Brancard
Elke ambulance is voorzien van een comfortabele electrische brancard à € 35.000,- per brancard. 

Dekbedovertrekken
Bij elke wens gaat er een warm dekbed en kussen mee in de ambulance. De dekbedovertrekken worden speciaal voor onze Stichting gemaakt. De dekovertrekken kosten € 4.700,- en hier doen we 5 jaar mee. 

Onderhoud ambulances 
In totaal hebben wij 7 ambulances die zoals hierboven vermeldt staat 100.000 kilometer per ambulance per jaar rijden. De kosten hiervoor bedragen per ambulance ongeveer € 6.250,- per jaar. 

Ambulances 
Onze ambulances worden speciaal voor Stichting Ambulance Wens gemaakt. Doordat iedere ambulance ongeveer 100.000 kilometer per jaar rijdt heeft een ambulance na 5 jaar ongeveer 500.000 kilometer gereden. Ze zijn dan voor ons niet meer geschikt om 7 dagen per week door heel Nederland wensen te vervullen. Ze gaan dan naar één van onze 19 zusterorganisaties in het buitenland zodat ze daar kunnen starten. De aanschafkosten van één ambulance bedraagt € 155.000,-

Vrienden Loterij

Vrienden Loterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Je kiest bij de VriendenLoterij zelf voor welk goed doel je meespeelt.

Ook voor Stichting Ambulance Wens kun je nu meespelen met de VriendenLoterij. En dat is zeker de moeite waard!

  • De helft van jouw lotprijs gaat direct naar onze clubkas.
  • Als deelnemer van de VriendenLoterij maak je iedere maand kans op meer dan 100.000 prijzen.

Hoe meer loten we verkopen, hoe sneller we het huis aan zee kunnen realiseren.

Steun Stichting Ambulance Wens en maak kans op € 100.000,-!

Ga naar https://www.vriendenloterij.nl/mee-spelen.htm, geef dan aan "Ik steun een club of vereniging naar keuze" en zoek dan op Stichting Ambulance Wens.

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Als Vriend van Stichting Ambulance Wens draag je bij aan het vervullen van laatste wensen voor niet meer mobiele (terminale) mensen. Met een jaarlijkse donatie van minimaal €1500,- maak je het mogelijk om gemiddeld 4 wensen te vervullen en draag je bij aan onze missie.

Wat krijg je ervoor terug? šŸ’š

  • Jaarlijks gebruik van onze inspirerende vriendenkamer of inspiratiezaal voor vergaderingen.
  • Het logo van jouw bedrijf op het vrienden van bord in onze nieuwe thuisbasis.
  • Uitnodigingen voor exclusieve events en (netwerk)bijeenkomsten.
  • Naamsvermelding op onze website en socials.
  • Toolkit voor communicatie (certificaat, banner en poster).
  • Nieuwsbrieven met updates en verslagen van vervulde wensen.
  • Fiscale voordelen door onze ANBI-status.

Ontdek onze inspirerende ruimtes: Vriendenkamer en Inspiratiezaal! 

Voor meer informatie klik dan hier

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens