op dit moment 21325 wensen vervuld 1624 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
1.115.jpg

3 maart 2024

Nog een keer naar ons huisje

De wens van mijn ernstig zieke vrouw Nienke was nog een keer naar ons huisje in Tsjechië te gaan. Uiteraard was dit voor ons onmogelijk omdat ze bedlegerig is en 24 uur per dag zorg nodig heeft. Maar de stichting Ambulancewens heeft dit mogelijk gemaakt! Op een donderdag maakte ik de wens kenbaar bij Stichting Ambulance Wens, vrijdag werd ik gebeld dat maandag iemand voor de intake langs zou komen in het verpleeghuis van mijn vrouw. Maandag kwam Elise langs, het was een fijn gesprek en ze vertelde dat ze voor die woensdag al een ambulance klaar had staan. Zo snel kan het dus geregeld worden! Uiteindelijk werd het een woensdag later dat we om 6u s’morgens opgehaald werden door Corine de verpleegster en Hans de chauffeur die met ons de reis naar Tjechie maakten. Het was een prachtige reis die we al vaker hadden gereden maar nooit meegemaakt dat we gereden werden en rondom ramen hadden zodat we echt van het landschap konden genieten. Onze Tjechische buren hadden 2 bedden in de keuken gezet. Het was niet eenvoudig om de brancard door de tuin naar de keukendeur te rijden maar niks was teveel voor Hans en Corine. Mijn vrouw werd professioneel van de brancard op bed gelegd. Ze besefte heel goed waar ze was en was ontdaan. De volgende ochtend besefte ze nog steeds waar ze was en een glimlach verscheen op haar gezicht. Corine was al naar beneden gekomen om te kijken hoe het ging en verzorgde met Hans mijn vrouw. Die middag begon de zon te schijnen en hebben Corine en Hans Nienke op de brancard in de tuin gezet waar ze kon genieten van de tuin en waar de zon op haar gezicht scheen. s’Avonds hebben ze Nienke op de brancard in de haardkamer gezet zodat ze kon genieten van de brandende open haard waar we zo vaak van hebben genoten. s’Avonds kwamen de Tjechische buren nog langs en duitse vrienden, die daar ook een huis hebben, met wie we elk jaar kerst en oud en nieuw vieren waar dan meerdere van onze vrienden bij zijn. De volgende ochtend zijn we na het ontbijt weer op weg gegaan naar huis. Al met al was dit een prachtig maar ook emotioneel afscheid van het huis en onze vrienden dat zonder de ambulance wens niet mogelijk was geweest. Ontzettend hartelijk dank dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt. En dank Corine en Hans voor jullie professionaliteit jullie inzet, jullie empatisch vermogen, creativiteit, geduld en goede gesprekken. Het is een onvergetelijke ervaring geweest!

Hartelijke groet,

Nienke de jonge Rozestraten en Michel Rozestraten

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens