op dit moment 21725 wensen vervuld 1670 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
76bab8fb-f547-487c-9d1d-5f13c13323b9.jpg

30 januari 2024

Een bijzondere reis

Met Tom naar de Wintersport of toch Tom is niet zo gezond meer, maar hij zit nog boordevol plannen. Helaas wordt het steeds moelijker om deze plannen uit te voeren. Gelukkig zijn er mooie oplossingen te bedenken. En zo organiseren Laura en Rilana via Stichting Ambulance Wens Nederland, om een door Tom geuite wens, in vervulling te laten gaan. Het reisdoel is Valkenburg en omgeving. Al snel wordt de datum bekend, 17 januari 2024. Op het moment van het plannen van de reis kon niemand bevroeden dat het een heel aparte en bijzondere reis zal worden. De weergoden laten zich nog niet in de kaarten kijken. Zij hebben iets bijzonders in gedachten.

Woensdag 17 januari komt zijn broer Rob al vroeg naar zijn woonverblijf om Laura te ontmoeten. Rilana had nog geen dienst. Tom komt even later naar ons toe. Hij is zeer nerveus en wordt ook onrustig. Maar gelukkig weten de verzorgsters hem weer rustig te krijgen. 

Om tien voor negen arriveren Heinie en Jaco van de Ambulance Wens. Er volgt een hartelijke begroeting. Heinie en Jaco weten al spoedig zijn vertrouwen te winnen, waarna tussen hen en Tom leuk gesprek volgt. Nadat Tom reisvaardig is gaan wij naar de ambulance. Tien over negen op weg naar Valkenburg. Inmiddels is bekend dat er sneeuw op komst is en vooral in Limburg.

Tijdens de reis wordt Tom steeds spraakzamer en verteld meer over zijn belevenissen in Valkenburg en omgeving. Na een rustige reis arriveren wij om ongeveer half twaalf te Valkenburg. Er is een grote behoefte aan warme thee of koffie. Na enig zoeken belanden wij op een gezellig terras.  Iedereen vroeg zich af waar is nu de sneeuw. Maar de weergoden laten ons niet in de steek. Zachtjes begint het te sneeuwen, al spoedig harder. Binnen mum van tijd is het geheel wit, een laagje van 5 cm.  In de terrasoverkapping brand nog een feestverlichting. De vergelijking met kerst wordt al snel gemaakt. Daar het al tegen twaalven loopt wordt besloten hier de lunch te gebruiken. Na de lunch laten wij ons niet weerhouden om met de brancard en al de wandeling door Valkenburg te maken. 

Tom wil graag een souvenir, maar alles is dicht. Op weg naar de Fluwelen Grot. Daar aangekomen wordt gevraagd waar nog een souvenir te vinden is. En Tom heeft geluk. Hier is wel iets te vinden. Een uit kalksteen bestaand beeldje van een uil. Tom wordt verrast door de aanwezige dames, hij krijgt het beeldje. Hulde!! Tom bedankt uitgebreid de dames. 

De wandeltocht wordt voortgezet en het blijft maar sneeuwen. Het is net Winterwonderland of toch nog Wintersport daar geopperd wordt te gaan skiën on te sleetje rijden. Tussen neus en lippen door wordt er ook gevraagd of een gipsploeg moet worden gevraagd. 

Na de wandeltocht gaat de reis verder naar het Drielandenpunt te Vaals. Intussen kijken Jaco en Heinie naar de gevolgen van de sneeuwval.   

Tijdens het maken van de forto’s worden over en weer enige sneeuwballen gegooid. Daar wordt van genoten.  Er staat al een aanzienlijke file, vertragingen van meer dan 3 uur. Hierdoor laten wij ons niet afschrikken en gaan vol goede moed verder. Bij het Drielandenpunt staan we langere tijd stil. Tom geniet hier met volle teugen van. Kan er geen genoeg van krijgen. Hier ligt een laagje sneeuw van zo’n 10 cm. Een “sneeuwballengevecht” kan bijna niet uitblijven. Een ieder geniet ervan.

Het gehele gezelschap op de foto bij het Drielandenpunt  Uiteindelijk gaan we weer op weg. Niet door Nederland maar via België. De weg van Maastricht naar Eindhoven blijkt potdicht te zitten. Na een rustige tocht arriveren wij bij Eindhoven. Bij het restaurant bij van der Valk wordt een diner genoten. Als afsluiter wil Tom nog een “Dame Blanche” nuttigen. Zijn broer wil ik dit samen met hem nuttigen. Samen een het ijsdessert nuttigen is toch het een van de mooiste dingen van het leven. 

Afsluitend diner in Eindhoven, De broers genieten samen van de Dame Blanche.

Hierna volgt de tocht naar Rotterdam alwaar om circa tien arriveren. Nadat Tom weer in zijn woonomgeving is volgt een emotionele toespraak van Tom. Hij vindt dat Heinie en Jaco zeer goed werk hebben geleverd en dat er geen mooiere organisatie is dan Ambulance Wens.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens