op dit moment 21079 wensen vervuld 1600 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
82B2B876-E29B-4395-B23E-19CEABD6543A.jpeg

21 januari 2024

IJssculpturen

IJs sculpturen in Zwolle met Ambulancewens. Zaterdag 20 januari 2024 werd ik ’s-ochtends door mijn gezin verrast met de ambulancewens. Ik had begin van het jaar tegen Jolanda, mijn echtgenoot, gezegd dat ik nog wel een keer naar de ijssculpturen wilde gaan kijken in Zwolle. Maar dat is voor mij te ver om met de auto te gaan zonder er last van te krijgen. Dus hadden Iris, mijn jongste dochter, en haar vriend dit via Ambulance Wens geregeld. Mijn hele gezin heeft het geheim kunnen houden totdat ik deze bewuste ochtend beneden stond en kennis maakte met de twee begeleiders Peter en Annemiek. Na een kopje koffie, de uitleg hoe het allemaal zo gelopen was en hoe we het die dag gingen doen, kreeg ik ook nog een mooie beer van Ambulance Wens alvast als aandenken. Ik had een brok in mijn keel door wat er te gebeuren stond. Peter en Annemiek zorgden dat ik netjes op de brancard in de ambulance terecht kwam en zo begonnen we aan de twee uur durende rit naar Zwolle. De tijd vloog voorbij en voordat ik het wist waren we bij de ijshal aangekomen waar ook Manon, mijn oudste dochter en haar man en onze kleindochter stonden te wachten. Ik werd overgeladen van de brancard op een rolstolstoel, want de paden in de ijshal waren te smal voor de brancard zei iemand van de organisatie. Lekker warm aangekleed, muts op, handschoenen aan en een deken erover begonnen we aan de reis door de hal langs de ijssculpturen bij -10 graden. Terwijl Peter de rolstoel voortduwde keken we allemaal onze ogen uit. Wat een enorme kunstwerken, sommige waren wel 4 tot 5 meter hoog en zo gedetailleerd. Alles was met gekleurde verlichting prachtige uitgelicht en dat gaf nog een extra mooi effect. Een heus spektakel van kunstenaars met een grote K. Op diverse punten even gestopt voor een fotomoment en op ons gemak alles kunnen bekijken. Voor Peter en Annemiek was dit ook een primeur. Zo hebben we een klein uur rondgelopen om dat prachtige schouwspel van ijs te bekijken en in ons op te nemen. Het was echt geweldig en het maakt me blij dat ik dit mocht aanschouwen. Na dat uurtje gauw naar de grote hal opwarmen en even een sanitaire stop. Vervolgens lekker met zijn allen een broodje en soep gegeten en afgesloten met warme chocolademelk met slagroom terwijl we nog zaten na te genieten van de kunstwerken die we hadden gezien. Nadat ik afscheid genomen had van mijn dochters en hun partners en hen enorm bedankt had voor de geweldige dag werd ik weer op de brancard in de ambulance geladen en samen met Jolanda en onze kleindochter brachten Peter en Annemiek ons terug naar huis. Onze kleindochter viel al snel in slaap en wij bekeken de foto’s die de kinderen hadden gemaakt en door hadden gestuurd. Ook de terugreis vloog om en tegen etenstijd waren terug thuis. Samen met Peter en Annemiek hebben we onder het genot van wat drinken de dag geëvalueerd en konden wij niet anders dan concluderen dat het een zeer geslaagde en dankbare dag is geweest. Ik was moe maar zeer voldaan. Vervolgens hebben we uiteraard onze twee fantastische begeleiders enorm bedankt voor deze gedenkwaardige belevenis. Stichting Ambulance Wens bedankt dat jullie samen met al die vrijwilligers dit soort verrassingen mogelijk maken en voor mensen zoals ik nog een bijzondere wens in vervulling laten gaan voordat het niet meer kan en daarmee voor de naasten een prachtige herinnering creëren. Ik heb het nu aan den lijve ondervonden hoe geweldig en waardevol dit is en hoop dat velen de stichting financieel zullen steunen om dit ook voor anderen mogelijk te blijven maken. Bedankt voor alles. Erik Jongen Hooge Mierde

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens