op dit moment 21505 wensen vervuld 1634 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
Efteling.jpg

5 augustus 2023

Deze dag is voor ons een kostbare herinnering

Een geschenk voor ons allemaal Jeugdherinneringen ophalen.

Dat was de wens van onze dochter, (schoon)zus en tante Derya uit ’s-Hertogenbosch. Op een zondagmorgen vroeg kwamen vrijwilligers Gerrit en Jenny van stichting Ambulance Wens ons ophalen bij het hospice De Duinsche Hoeve in Rosmalen. Derya was helemaal gereed voor een dagje Efteling en keek er al dagen naar uit. Nog een keer een gezellige dag samen, onbezorgd met haar familie op een bijzondere plek voor haar als geboren Brabantse.

Weer helemaal kind

De dag begon regenachtig, maar dat mocht de pret niet bederven. Na een rit in de ambulance, stonden we al snel voor de toegangspoorten van het pretpark waar we ons even weer allemaal kind, verloren in de wereld van sprookjes en avonturen voelden. Na een avontuurlijke reis in een bootje in de Fata Morgana (dankzij de wilskracht van zowel Derya als de vrijwilligers gelukt!), was het de beurt aan het Sprookjesbos en Pagode. Helaas kon Derya niet in de karretjes van de attractie Droomvlucht instappen, maar dankzij de betrokken inzet van de medewerkers van de Efteling en de vrijwilligers kon ze toch Droomvlucht ervaren via Virtual Reality. Derya heeft intens genoten en werd zelfs emotioneel van de ervaring. Wat een prachtig en slimme manier om mensen op deze manier deze mogelijkheid te bieden. Natuurlijk mocht een ijsje niet ontbreken ter afsluiting van, wat achteraf toch nog, een zonnige dag bleek te zijn.

Dankbaarheid, kracht en liefde

Sinds 2016 kampt Derya met uitgezaaide darmkanker en sinds het najaar 2022 is duidelijk dat ze dit keer niet meer gaat herstellen. Na de klap van deze boodschap volgde een periode van onzekerheid, emotie en verdriet. Maar ook een periode van dankbaarheid, kracht en liefde. Helaas is Derya pasgeleden opgenomen in een hospice en al hoewel ze er nog is en we nog zoveel mogelijk van haar kunnen genieten, wordt haar en onze wereld steeds kleiner. Activiteiten zoals deze zijn van onschatbaar grote waarde.

De waarde van initiatieven als Ambulance Wens

Op de terugweg was Derya en wij als familie helemaal in onze nopjes en dankbaar voor een fijn samenzijn, mogelijk gemaakt door stichting Ambulance Wens en haar vrijwilligers. Wij zijn Gerrit en Jenny dan ook ontzettend dankbaar voor hun warmte, enthousiasme en betrokkenheid. Het voelde als één grote familie, vastberaden om samen mooie herinneringen te maken. Deze dag is voor ons een kostbare herinnering, een lach te midden van tranen, en wat ons betreft een voorbeeld van de immense kracht en waarde van dergelijke initiatieven. Deze dag was niet alleen een geschenk voor Derya; het was een geschenk voor ons allemaal.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens