op dit moment 21626 wensen vervuld 1647 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
036troost.jpg

29 juni 2023

Pap.... wat zijn jouw wensen......

Toen we op papa’s 65e verjaardag te horen kregen dat hij uitgezaaide slokdarmkanker had en het er niet goed uit zag, vroeg ik (zijn dochter) hem wat zijn wensen nog waren. Direct kwam hij met het feit dat hij nog één keer naar de Tweede Kamer wilde, de plek waar hij zijn hele leven lang gewerkt en gestreden heeft voor de rechten van mensen met een beperking, om nog een keer de Kamerleden op het hart te drukken wat zijn visie was. Ik dacht meteen: dit moeten we regelen. En zo geschiedde: ik belde de Tweede Kamer - denkend dat ik dingen zelf in gang zou moeten zetten - en meteen daarna Stichting Ambulancewens. Stichting Ambulancewens nam direct deze ‘last’ uit handen en heeft alles tot in de puntjes geregeld, precies naar papa’s wensen. Dat was echt fantastisch! De mevrouw aan de telefoon was ontzettend aardig en heeft ze in hele korte tijd weten te regelen dat papa’s wens in vervulling kwam.

En toen was het zo ver, op dinsdag 9 mei kwam de ambulance met daarin twee toppers papa ophalen en ging hij naar de Tweede Kamer. Waar alle Kamerleden waren die hij graag nog iets wilde zeggen en zelfs verschillende bodes en andere medewerkers aankwamen om papa nog één keer te kunnen knuffelen. Dit was hel bijzonder. Hij heeft de dag van zijn leven gehad, dankzij jullie! Ik kan jullie daar niet genoeg voor bedanken. Ondanks dat de plenaire zaal eigenlijk verbouwd werd hebben jullie het op een of andere manier toch voor elkaar gekregen dat hij ook daar nog een keer heen mocht om afscheid te nemen. Ontzettend bijzonder. Heel erg bedankt voor het realiseren van zijn wens. Jullie werk is echt geweldig. Papa is een week na zijn uitje naar de Tweede Kamer overleden, wat het extra bijzonder maakt dat jullie dit op zo’n korte termijn hebben weten te regelen.

Jeske Troost

Dochter van Jan

https://nos.nl/artikel/2474535-jan-troost-besluit-50-jaar-strijd-voor-rechten-gehandicapten-met-bezoek-kamer

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens