op dit moment 21626 wensen vervuld 1647 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
P1040775.jpg

8 juni 2023

Lourdes

Bij vertrek waren alle buren, de diaken, de man van Ann, andere vrijwilligers van Poverello die ons uitzwaaiden.

Het was ontroerend te zien hoe iedereen er was. De heenreis ging redelijk, we maakten een tussenstop en genoten van een buitenpicknick.

Daarna reden we door naar Poitiers, waar we de volgende ochtend vertrokken naar Lourdes.

Het was de eerste dag lastig door de lichamelijke ongemakken, maar Marian en Frank en Ann steunden me goed.

Het binnenrijden naar Lourdes was fijn, ik herkende allerlei plekken. In het hotel knapte ik op en konden we de avond al deelnemen aan de lichtprocessie.

Marian had terwijl wij aan het rusten waren al veel activiteiten ondernomen, ze regelde het contact met de bedevaartorganisatie Huis van de pelgrim en sprak met de priester die de bedevaart regelde. Zo kwam het dat ik vooraan bij de kerk vlak bij de priesters stond en kon kijken terwijl de menigte helaas in het slechte weer stond op het plein.

Het was een unieke ervaring. De zondag was het een hele fijne dag. We hadden mooi weer en als het regende zaten we binnen in de kerk.

Er was de internationale hoogmis waar wel 10000 mensen uit heel de wereld naar toe kwamen. Er was een groep vanuit Malta met veel nederlands sprekende mensen bij die een dienst leidde.

En weer mocht ik vooraan staan. In de namiddag was de viering van barmhartigheid waar de zegen en een persoonlijk gesprek met de priester mogelijk was, wat zeer fijn was. We mochten mee koffie drinken met de groep Huis voor pelgrims.

We werden verwelkomt alsof ze ons al jaren kende. We zijn dan met die groep naar de sacramentsprocessie geweest. Tussen de kerkdiensten door hadden we enorm veel leuke momenten. We hebben warme contacten mogelijk gemaakt van andere Nederlandse vrijwilligers.

Maandag zijn we voor het vertrek nog naar de grot geweest om een eucharistieviering bij de wonen met het huis van de pelgrims en de nederlands sprekende groep van Malta.

De terug reis verliep even goed .

Als we een minpuntje mogen aanmerken dan is het ontvangst in het Ibis Budget Gare de Poitiers. De receptionist was alles behalve vriendelijk en voortdurend met zijn gsm bezig.

Onze begeleiders hebben er alles aan gedaan om het ons zo gezellig mogelijk te maken. Jullie hebben ons een onvergetelijke reis bezorgt. We hebben er met volle deugen kunnen genieten.

Met Marian en Frank hadden we onmiddellijk een goed contact . We kunnen jullie niet genoeg bedanken voor alles wat we hebben mogen meemaken.

Groetjes Brigitte en Ann

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens