op dit moment 21325 wensen vervuld 1624 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
1133_Leen_100.jpg

13 februari 2023

Wat was dit een fantastische dag

Zaterdag 11 februari 2023 werd ik rond 9 uur opgehaald in Huizen door de Stichting Ambulance Wens om een dag te gaan varen met de Stichting Vaarwens vanuit Amsterdam. Bij binnenkomst van de mensen van de SAW hebben wij eerst even een bakje koffie gedronken en kennis gemaakt met elkaar. Dat was eigenlijk alleen met Corine de verpleegkundig aangezien mijn zoon de chauffeur voor vandaag was. Na de kennismaking en de koffie hebben zij mij op de brancard geholpen en zijn wij richting de ambulance gegaan om richting Amsterdam te vertrekken. In de ambulance is natuurlijk mijn vrouw en één van de verpleegkundigen van mijn groep meegegaan. Ik werd heel erg enthousiast uitgezwaaid door de verpleegkundigen van mijn afdeling en zij wensten mij een hele mooie dag.

Nou, dit is het geworden kan ik u vertellen.

Wij werden ontzettend vriendelijk, enthousiast en warm ontvangen door de bemanning van Stichting Vaarwens, schipper David en boots Esther. Wat een geweldig stel, blijkt het ook nog eens echt te zijn ook. Haha. Na wat huishoudelijke mededelingen van David en een lekker vers bakje koffie met taart van Esther werden de trossen losgegooid en koers gemaakt richting de Oranjesluizen om het IJmeer op te gaan. De koers werd gezet om Pampus heen en toen richting de haven van Muiden. Een deel van dit stuk heb ik ook echt zelf de Vaarwens mogen sturen. Ik ben hiervoor vanaf de brancard in een rolstoel gezet waardoor ik achter het stuurwiel kon komen, dit doormiddel van een lift, en zelf kon varen. Wat was dit geweldig!!! U moet weten, ik ben mijn hele leven werkzaam geweest in de scheepsbouw en watersport. Ook altijd zelf veel gevaren met onze eigen boten. Mijn leven heeft zich dus veel op, in en rondom het water afgespeeld, vandaar ook dat geweldige gevoel.

Nadat wij rond Pampus en de haven van Muiden zijn ingevaren hebben wij bij de KNZ&RV aangemeerd bij de steiger nabij het hoofdgebouw. Mooie plek met uitzicht op het Muiderslot, de scheepswerf van mijn oude werkgever en als je goed keek zag je nog het huis waar ik samen met mijn vrouw zo’n 50 jaar heb gewoond en mijn vrouw nog steeds woont. Wij hebben hier genoten van een heerlijke verzorgde lunch, de havenmeester en zijn vrouw kwamen ook nog even aan boord, die ken ik namelijk al heel veel jaren en er kwam nog wat familie mij gedag zeggen en even later ons allen uitzwaaien toen wij weer vertrokken. De koers werd weer in de richting van Amsterdam gezet en nadat wij weer door de Oranjesluizen waren had David nog een bijzondere route in petto. Hierna zijn wij retour de steiger gegaan waar de Vaarwens zijn ligplaats heeft.

Wat was dit een fantastische dag met rustig water, een schijnende zon en allemaal geweldige mensen om mij heen die dit allemaal voor mij wilden doen. Ik ben zo ontzettend dankbaar voor deze dag en mooie herinneringen die wij gemaakt hebben.

Via deze weg wil ik de Stichting Ambulance Wens, Stichting Vaarwens en alle andere die ik misschien vergeet heel, heel, heel erg danken voor deze dag.

Met een vriendelijke, lieve en nautische groet,

René ter Beek uit naam van mijn vader Leen

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens