op dit moment 21626 wensen vervuld 1647 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
2_-_kopie.jpeg

19 september 2022

Een oplossing voor dit probleem

4 juli 2022

Afgelopen week overleed na een lang ziekbed mijn vader aan de gevolgen van Alzheimer, zelf heb ik de ziekte OI (osteogenesis Imperfecta) en heb sinds anderhalve week te maken met een viervoudige onderbeenbreuk, die uitvaart kon niet op een ongelukkiger moment komen. Zo dacht ik, maar toen kwam vanuit onverwachte hoek een oplossing voor dit probleem. Een tante die op de Veluwe woont is vrijwilligster bij de Wens Ambulance en die raadde mij aan contact te leggen met de afdeling Rotterdam. Zo gezegd zo gedaan, een mail was zo geschreven en zij belde er achteraan om mijn verzoek kracht bij te zetten en toen kon ik naar de uitvaart van mijn vader. Natuurlijk gaf ik me daar nog niet zomaar aan over want ik heb “alles al een keer meegemaakt” met 170 botbreuken in het verschiet kan ik over veel vervelende situaties meepraten. Zo heb ik wel eens een bovenbeen gebroken omdat een taxichauffeur mij te vroeg losliet in een rolstoeltaxi waardoor ik met gestrekt been tegen een stoel reed en mijn bovenbeen brak, in een ziekenhuis brak ik een uur na de operatie mijn been opnieuw omdat de verpleegster vond dat mijn been er “raar” bij lag en hem terugdraaide, ik viel een keer bijna van een brancard omdat de verpleger mij niet goed vast had gezet, door een spasme in mijn onderlichaam raakte de brancard in onbalans en stond de brancard seconden op twee wielen. Maar ik heb me helemaal geen zorgen hoeven maken want deze mensen hebben me perfect verzorgd, niets was te veel en alles bespreekbaar. Ik had de regie en zij deden wat mogelijk was in deze situatie. De chauffeur reed de brancard en de auto super voorzichtig waardoor ik vrijwel geen hobbel gevoeld heb, hij reed defensief en liet op kruisingen andere auto’s voor die eigenlijk helemaal geen voorrang hadden, toen de kruising weer leeg was reed hij hem rustig over waardoor ik ahw over de weg gleed. De verpleegster, die bij mij achterin de auto zat, heeft mijn verhalen “moeten” aanhoren en dat is al een uitdaging op zich. Maar zij heeft haar taak vol verve volbracht, we hadden afgesproken dat ik mijn arm omhoog zou doen als ik hulp nodig had, ze wreef me soms over mij arm en sprak me bemoedigend toe, ze hielp me in de kerk met gaan verzitten door de rugleuning iets te verzetten. Want zo’n dienst duurt toch altijd langer dan je van te voren bedenkt. Na de dienst in de kerk ging het met de ambulance richting de begraafplaats alweer de chauffeur en verpleegster me direct voor het graf gepositioneerd hebben, zelf gingen ze op gepaste afstand achter mij staan. Na de begrafenis reden we met de ambulance naar een restaurant om de genodigden gelegenheid te geven de familie te condoleren. Om 16.30 uur was ik zo moe dat ik naar huis wilde, we namen afscheid en reden met dezelfde rust als waarmee we gekomen waren, terug naar huis alwaar ze me met hulp van een buurman voorzichtig weer op bed legden. Mijn ervaring met Ambulancewens is helemaal goed verlopen en ik zag op de website dat zo’n dag € 350,00 kost. Ik heb dit bedrag gelijk overgemaakt als donatie zodat er nog iemand met zo’n mooi dag geholpen kan worden. Bedankt, Wouter Roelofsen Hellevoetsluis

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens