op dit moment 21953 wensen vervuld 1680 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
20220622_211501_-_kopie.jpg

24 juni 2022

Blosjes op haar wangen

NAAR EGMOND AAN ZEE MET DE WENS AMBULANCE

Woensdag 22 juni was het dan eindelijk zover, de wens van mevrouw van Soest ging in vervulling.

Om 13:00 uur stond het personeel van Stichting Ambulance Wens voor de deur: chauffeur Frans en verpleegkundige Flora kwamen haar met de brancard halen. Monique en Cynthia, twee zorgmedewerkers van de afdeling gingen ook mee. Het personeel van de afdeling had er alles aan gedaan om van het uitje een succes te maken: • de aanvraag bij de stichting ingediend • het haar van mevrouw gekapt • fleurige kleren aangetrokken

Mevrouw zag er piekfijn uit en had er heel veel zin in. De dag ervoor werd haar nog gevraagd: ‘Weet u wat u morgen gaat doen?’ ‘Naar het strand!’ gaf ze als antwoord. Frappant dat ze dat nog wist! Mevrouw woont op een afdeling voor mensen met geheugenproblemen. Ze wilde niet alleen naar het strand, maar ze wilde aan het strand patat eten! Zoveel mensen, zoveel wensen!

In de ambulance vertelde mevrouw dat het al heel lang geleden was dat ze op het strand was geweest. Bij het strand aangekomen konden we met de brancard op een terras aan het strand zitten. Het had niet beter kunnen zijn! De zon scheen volop en we hadden een prachtig plekje met uitzicht op zee! Met factor 30 ingesmeerd, genoot mevrouw met volle tuigen. Ze keek naar de mensen die in badkleding door het zand liepen, de meeuwen bij de branding, de musjes op het terras en de golven in zee. Ze had heel vroeger ook wel in zee gezwommen, vertelde ze. Toen we vroegen waar dat was zei ze: in Egmond. Patat met mayonaise werd besteld en daar heeft mevrouw flink van gegeten. Iedere keer greep haar hand weer een patatje en haalde ze hem door de mayonaise kijkend naar kustlijn. Ze at meer dan we dachten en even waren we bezorgd of ze niet misselijk zou worden. Maar ze zei dat ze genoeg had gehad. Na een uurtje genieten van de zon en de zee en het gezelschap gingen we weer terug. Mevrouw van Soest had inmiddels blosjes op haar wangen. Een mooie afsluiting van deze onvergetelijke middag!

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens