op dit moment 21079 wensen vervuld 1600 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
20200108_115053.jpg

17 januari 2020

De vele herinneringen

Vandaag, woensdag 8 januari, kwam een wens van mijn terminale zus uit. Dankzij de Stichting Ambulance Wens heeft zij plaatsen bezocht waar zij in haar jeugd veel geweest is. We reden met chauffeur Jaap en verpleegkundige Truus naar Deest waar we een bezoek brachten aan de Waalbandijk waar het ouderlijk huis gestaan heeft van onze moeder. Het huis met winkeltje stond binnendijks iets nabij de scheepswerf richting Winssen. Er is veel veranderd vooral in de uiterwaarden waar nu de zandwinning is. De van Gelderstraat gaf ook geen toegang meer tot aan de dijk terwijl hij vroeger bij mijn moeders ouderlijk huis eindigde.

Ook de steenfabriek waar we vroeger nog wel eens speelden hebben we met een bezoek vereerd.

We zijn de dijk verder uitgereden en zijn de Vriezeweg ingegaan waar het Mariabeeld staat dat mijn zus voor zo’n 20 – 25 jaar geleden meegebracht heeft en dat onze Tante Annie tot haar dood altijd onderhouden heeft.

Via de Grotestraat waar Tante Annie en Ome Wim hun winkel hadden (naast het café van Theo en Riet Roelofs) zijn we weer verder gegaan naar de veerstoep bij Druten waar vroeger de pont uit Ochten aanmeerde waar wij met de bromfiets mee over de Waal gingen. Alleen stond er nu een groot hekwerk wat afgesloten was. Onze chauffeur Jaap wilde toch proberen om zo ver mogelijk bij de veerstoep te komen, en dat lukte. Tussen de pakketten stenen door kwamen we er dichtbij en mijn zus vond het prachtig. Daarna via de Prins Willem Alexanderbrug weer de Betuwe in en zijn we naar Ochten geweest waar we de veerstoep ook hebben bekeken mede door de hulp van Hans van Eethuisje de Veerstoep die de weg voor ons vrijmaakte waardoor we tot aan het water konden rijden. We hebben toen nog een kopje koffie gedronken bij het Eethuisje en mijn zus een half kopje thee. Opeens zei ze, ik zou wel een frietje lusten want dat ruikt zo lekker. Dat liet Hans zich geen 2e keer zeggen en binnen no-time was daar een heerlijk bakje friet. Oh wat heeft zij genoten van dat frietje en alles wat ze met de rit nog gezien heeft. Tot slot nog een bezoek gebracht aan een oude vriendin waarvan enkele dagen geleden de zoon van was overleden. Een rit waar heel veel  en de vele herinneringen  weer naar boven kwamen. Onze dank gaat dan ook uit naar het hele team van de Stichting Ambulance Wens en in het bijzonder dank aan Jaap en Truus die mijn zus zo’n prachtige dag hebben gegeven die voor mij onvergetelijk is geworden.

 

Dick, de broer van Anneke.

 

 

Op 13 januari j.l. is mijn zus overleden.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens