op dit moment 21079 wensen vervuld 1598 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
IMG-20180909-WA0003.jpg

14 september 2018

Een driewerf Viva ! Viva ! Viva !

In 2017 kreeg mijn Oom, Hans Halferkamps, het nare bericht dat hij ernstig ziek was. Ondanks medicatie en behandeling bleek de ziekte het langzamerhand te gaan winnen. Begin maart dit jaar -2018- werd opname in het Hospice te Zoetermeer noodzakelijk. Op dat moment was Hans zijn levensverwachting vrij kort. Maar richting eind april bleek Hans zijn gesteldheid zowaar wat te verbeteren. Toen ik hem, inmiddels 13 augustus, weer bezocht was hij wat minder sterk. Maar toen durfde ik wel met hem te bespreken hoe hij het zou vinden om nog een keer naar zijn geboortestad Venlo te komen? Ik had namelijk kaarten voor Viva Classic Live van bariton Sef Thissen midden in hartje Venlo. Hans reageerde meteen positief. Ik zei: “Dan ga ik dat proberen te regelen!” Op 14 augustus diende ik het verzoek bij de Stichting Ambulance Wens Limburg in en al daags erna had ik een vriendelijke dame aan de lijn die mij vertelde dat ze mijn verzoek had doorgestuurd naar Rotterdam. Op 15 augustus 16:00 uur kwam er gunstig bericht uit Rotterdam. Het gaat door! Ik was overweldigd door de snelheid waarmee feitelijk alles geregeld werd. Wij gaan uw Oom ophalen in Zoetermeer 8 september, regelen een hotel, regelen begeleiding etc. etc. Die avond nog belde ik via facetime Hans op mijn telefoon. Ik zei “het gaat door!”, waarop Hans met uitgestreken gezicht droogjes antwoordde “ik kan dat weekend niet!”. Hierop begon ik te lachen en hij begon te huilen. “Waarom heb ik zoveel geluk? “, zei Hans. Op 8 september kwam Hans inderdaad naar Venlo onder begeleiding van de toppers Marianne en Jan van de Stichting Ambulance Wens Rotterdam. Het werd een onvergetelijke avond voor Hans, mijn moeder en mijzelf. Ook de medewerking van de organisatie van Viva Classic Live was geweldig. We kregen een fenomenaal klassiek muzikaal programma voorgeschoteld met medewerking van o.a. sopraan Maria Luigia Borsi, tenor Antonello Palombi, bandoneonist Carel Kraayenhof en uiteraard bariton Sef Thissen. Daags erna werden we bovendien verrast met een bezoekje van bedenker, organisator van Viva Classic Live, bariton Sef Thissen, in het hotel waar hij verbleef voordat hij terug ging naar Zoetermeer. 

Ik kan alleen maar uit het diepst van mijn hart zeggen: VIVA “Viva Classic Live”, VIVA Sef Thissen en vooral : VIVA Ambulance Wens Nederland ! 

Jos van Kleef

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens