op dit moment 21582 wensen vervuld 1645 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
img_0588.jpeg

16 oktober 2017

Een écht feestje van gemaakt

Op de eerste plaats willen wij de Stichting en de vrijwilligers Arnold en Koen bedanken voor de onvergetelijke dag die zij Lykle op zaterdag 6 oktober hebben bezorgd. Zijn eerste grote wens was het brengen van een bezoek aan het familiegraf in Huizum (gem. Leeuwarden). Het was mooi en indrukwekkend om als 84 jarige samen met zijn oudere broer van 85 en twee dochters nog een keertje aan het graf te staan van ouders die slechts de leeftijd van 39 en 47 jaar hebben mogen bereiken. Daarna zijn we langs het geboortehuis aan de Kanaalstraat in Leeuwarden gereden en waren de onbekende huidige bewoners zelfs zo vriendelijk ons binnen te ontvangen. Hierbij hebben Koen en Arnold er alles aan gedaan om hem op de brancard een smal pand in te loodsen hetgeen goed is gelukt. Dit was een onverwacht cadeautje en kwamen er ontzettend veel oude herinneringen naar boven, heel dierbaar. In de stromende regen op weg naar zijn tweede grote wens hebben wij samen met de vrijwilligers een gezellige lunch genoten in restaurant/hotel De Galamadammen in Koudum (Gaasterland, ZW Friesland). Bij volgende stop kwam de 2e grote wens aan de beurt nl. een bezoek aan Ma-Li-Wi-Ja het vroegere vakantiehuis in 1935 gebouwd door zijn eigen vader en nog steeds in handen van de familie. Naast eigen gebruik wordt het ook regelmatig verhuurd. Het is gelegen in Rijs, gemeente Gaasterland. Een groot gedeelte van de oorlog hebben zij er zelf gewoond en heeft het gefungeerd als doorgangshuis voor joden en engelse piloten in afwachting van een goed onderduikadres. Daar wachtte hem een grote verrassing. Twee neven hadden een gedeelte van de familie gemobiliseerd om het voor hem zo fantastisch mogelijk te maken. Met twee zussen en overige familieleden hebben we er een écht feestje van gemaakt. Overal kaarsjes, open haardje aan, de sfeer was geweldig. Wat een saamhorigheid en wat fijn dat de Stichting dit voor zieke mensen kan bewerkstelligen. Helaas konden een dochter uit Antigua en een zoon woonachtig in Florida niet bij deze gelegenheid aanwezig zijn. Zij moeten het doen met de foto’s en filmpjes. Het programma wat daarna was gepland is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Het weer kon niet slechter, wat een regen!! Op de terugweg wel naar Nunspeet, Harderwijk en Ermelo op de plekken geweest waar hij lang heeft gewoond, alleen zijn we de ambulance niet meer uit geweest. Al met al heeft het weer onze dag niet verknald en kijken wij gezamenlijk terug op een grandioze dag. Petje af voor Koen en Arnold die zicht in hun vrije tijd beschikbaar stellen om andere mensen een hele mooie dag te bezorgen. Niets was hen te gek. Het motto luidde niets moet alles mag!! Lykle was in deze de baas!! Op de vraag van Arnold en Koen hoe hij deze dag had ervaren stak hij zijn duim omhoog en zei: Grandioos!!!! Nogmaals dank aan de Stichting Ambulance wens en alle vrijwilligers die hun werk met liefde, warmte en respect uitvoeren. Natuurlijk ook een woord van dank aan alle donateurs die de Stichting en alle medewerkers in staat stellen wensen van zieke mensen te vervullen.

Met vr gr.

Margot Visser en kinderen.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens