op dit moment 21325 wensen vervuld 1625 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
8.19.jpg

1 mei 2017

Al wordt het middernacht

Lieve Ad en Desiree van Ambulance Wens Nederland,

Op 15 maart 2017 werd onze familie opgeschrikt door het bericht dat de kanker terug was bij mijn zus Wijnanda. De ziekte sloeg agressief en hard toe. Haar dochter Marjolein zou 26 mei trouwen, maar op advies van de artsen is dit naar 25 april jongstleden vervroegd. Vrijdag 21 april leek het helemaal fout te gaan. Wijnanda moest met spoed geopereerd worden aan een geperforeerde dunne darm. De bruiloft bijwonen leek onbereikbaar geworden voor Wijnanda en dat terwijl ze hier zo naar uitkeek. De dagen erna werden spannend, maar een wonder gebeurde. Wijnanda knapte op en werd weer wat sterker.

Op 25 april 2017 stonden Ad en Desiree van stichting Ambulance Wens vroeg naast het bed van Wijnanda in het ziekenhuis te Gouda. Per brancard en ambulance vertrokken ze naar Bergambacht waar in de Arendshoeve het burgerlijk huwelijk werd voltrokken. Daarna gingen we met brancard en ambulance naar de hervormde kerk in Bergambacht. Dit was voor Wijnanda en familie een hoogtepunt. Ze had een verrassing voor haar dochter in de vorm van een zangeres met begeleiding geregeld. De liederen “I will pray for you” en “Ik zal er zijn (Sela)” werden door Laura Struik prachtig gezongen. De glimlach (en traan) op het gezicht van Wijnanda was alleszeggend.

Op de Arendshoeve had het hotel overdag de bruidssuite beschikbaar gesteld voor de verzorging van Wijnanda en voor haar rust. Maar aan rusten dacht Wijnanda niet. Ze wilde erbij zijn als de bruidstaart zou worden aangesneden, dus werd de brancard naar de feestzaal gereden. Voor Ad en Desiree was niets teveel. We ervoeren dat ze veel liefde en passie hadden voor hun vrijwilligerswerk bij Ambulance Wens Nederland!

Op de vraag tot hoe lang Ad en Desiree konden blijven die dag, kreeg ik het antwoord “zo lang als Wijnanda wil, al wordt het middernacht”. Pas laat in de avond vertrok Wijnanda met de ambulance terug naar het ziekenhuis in Gouda.

Deze weken liggen een lach en een traan heel dicht bij elkaar. In alle verdriet van het loslaten, zien wij de glimlach van God vaak en Wijnanda getuigt hiervan. Op haar geboortekaart stond Soli Deo Gloria wat betekent: “Alleen aan God de eer”. Wijnanda leeft in die geloofsovertuiging en dat geeft troost.

Stichting Ambulance Wens (Ad en Desiree in het bijzonder), ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor het feit dat Wijnanda deze bijzondere dag op deze manier kon meemaken. Mede door jullie liefde voor de medemens werd het een onvergetelijke dag.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens