op dit moment 21582 wensen vervuld 1645 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
1.178.jpg

7 november 2016

Zijn lach zegt alles

Op 29 september ontmoette ik Marco en zijn vrouw Claire. Om een lang verhaal kort te houden: ik mag, als fotograaf, zijn laatste levensfase vastleggen. Alles! De leuke en mooie dingen, maar ook de droevige en trieste gebeurtenissen. Omdat Marco een fervent autosportliefhebber is en elke Formule1 wedstrijd met een groepje vrienden bekijkt voor de TV, bedacht ik me dat het mooi zou zijn, nu hij het nog kan, een paar rondjes over het Circuit van Zandvoort te laten maken met een coureur.

Op 24 oktober was het dan zover. Om kwart over twee ben ik vandaag bij Marco en Claire. Marco ligt nog lekker op bed. Kracht opdoen voor een (in-)spannende middag. En nu is het dus zover. Om drie uur wordt Marco opgehaald en naar het Circuit in Zandvoort gebracht . Er staat een hele snelle formule-Clio met coureur voor hem klaar.

We moeten nog even wachten maar in de tussentijd wordt zijn zoontje Lucas meegenomen door een Marshall die hem de bekende zwart-wit geblokte vlag in handen geeft waarmee hij de racewagens mag afvlaggen. Hij geniet ervan. Daarna mag Marco dat ook doen. Vanaf de brancard vlagt hij, samen met Claire en Lucas, af. Zijn lach zegt alles.

Dan komt het moment dat hij in de Clio mag plaatsnemen. Het is best wel even een dingetje om twee-meter-Marco tussen de kooiconstructie in de Clio te vouwen, maar het lukt. De duim gaat omhoog en een brede lach stelt iedereen gerust. Daar gaat ie dan, met ruim 170 km/ uur (de coureur hield zich wel ietsje in) over het circuit.

Als ie weer de pits binnen rijdt is zijn glunderende lach al van ver zichtbaar. “Ik wist niet dat je met een Clio zó hard op een bocht af kon gaan!” Als we Marco weer tussen de krappe buizenconstructie uit hebben gekregen neemt ie voldaan maar vermoeid plaats op de brancard. Op de terugweg stoppen we nog op de boulevard voor wat frites en kibbeling. Alles kan bij Stichting Ambulancewens, niks is te gek. Wat een geweldige gasten zijn dat toch. “We weten wel hoe laat we starten maar nooit hoe laat we thuis zijn!” Dat zegt genoeg. Deze dag krijgt een speciaal plekje in ‘zijn’ boek.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens