op dit moment 21626 wensen vervuld 1647 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
2.135.jpg

6 september 2016

DE LAATSTE WENS VAN TONY NAAR VLIELAND

Bij de intake van het Hospice Beukenrode te Naaldwijk vroeg het personeel aan Tony of ze nog een wens had. Ja, Tony wilde samen met Jos nog wel naar Vlieland. Deze wens is vervuld.

Op donderdag 18 augustus 2016 stond om 6:30 uur de ambulance met Leo en Marianne als begeleiders voor het Hospice. Echtgenoot Jos en zus van Tony (Corry) konden achterin bij Tony zitten. Ze kreeg als eerste een mooie mascotte Mario aangereikt.

De grote reis naar Harlingen kon beginnen. Er stonden grote files bij Leiderdorp maar gelukkig waren we op tijd in Harlingen. Van de reisalleen al genoot Tony met volle teugen! De boot afvaart was om 9:00 uur.

Ongeveer om 8:50 uur waren we bij de boot. De bemanning van Rederij Doeksen hielpen mee om de brancard op een rustig dek neer te zetten met prachtig uitzicht. We kregen gelijk een kopje koffie met een gevulde koek. Tony nam twee stukjes koek en twee slokjes koffie. Ze lag er helemaal van te genieten. En ook had ze het prachtige uitzicht, ze vond het fantastisch. De bemanning van Rederij Doeksen kwam regelmatig langs om aan Tony te vragen hoe het ging. Tony met haar duimen omhoog. En ze vertelden ook dat ze een verrassing hadden voor de terugvaart.

Op het eiland gingen we als laatste van de boot. We reden met de ambulance heerlijk rustig over de weg. Als het even rustig was en ook een leuk uitzicht stopte de ambulance en werd de brancard eruit gehaald en kon Tony een frisse neus halen en heerlijk genieten. Leo en Marianne vroegen regelmatig wat Tony wilde. Dit was super en kon zien hoe blij ze was.

Ze hebben de weg enkele malen gereden om toch een rustig terras te vinden zodat Tony echt kon genieten met weinig publiek. Uiteindelijk zijn we gestopt bij het Strandhotel . Tony wilde graag binnen in de zaal staan met de brancard voor het raam en met uitzicht op terras, strand en met de zee op de achtergrond.

Daarna gingen we met de ambulance naar de Haven en zijn met de brancard met Tony, een smalle loopplank opgegaan . Er werd gelijk ruimte gemaakt zodat ze met brancard op het laatste puntje kon staan. Zo kon ze genieten van het prachtige uitzicht en het mooie weer. Ze had een glinstering in haar ogen. Ze heeft er een uurtje kunnen zwaaien naar alle bootjes met publiek.

Daarna gingen we weer naar de boot. De ambulance ging als laatste met sirenes op de boot. Dat vond ze geweldig. Tony lag in de ambulance op het autodek. De deuren van de ambulance stond open en Tony heerlijk in het zonnetje. De laadklep van de veerboot bleef omlaag zodat ze een prachtig uitzicht had.

We hebben een hapje en een drankje gekregen bij de ambulance. De bemanning van Rederij Doeksen zorgde goed voor ons.

De terugreis ging prima, om 20:45 uur waren we weer bij het Hospice.

Het was een superdag voor Tony en de familie. Wat heeft ze van deze dag kunnen genieten, ze straalde de gehele dag. Dank aan de bemanning van Rederij Doeksen en natuurlijk de vrijwilligers Leo en Marianne van stichting Ambulance wens.

Tony heeft de laatste dagen van haar leven heerlijk kunnen nagenieten van een fotoalbum en het aan iedereen kunnen vertellen. Wat was dat mooi om te zien.

Dank aan jullie dat dit mogelijk was.

Namens haar echtgenoot Jos van der Zeijden en zus Corry

Tony is 2 september 2016 overleden.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens