op dit moment 21582 wensen vervuld 1645 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
1.156.jpg

13 juni 2016

Ooit nog eens terug naar Bricquebec

Ooit nog eens terug naar Bricquebec in Normandië, dat is waar de inmiddels 92-jarige meneer Hoogendijk uit Zandvoort elk voorjaar weer over mijmerde als de maanden mei en juni in het verschiet lagen. Als 20-jarige had hij daar een poos in een steengroeve gewerkt onder commando van de Duitsers. Net voor D-day was hij terug naar huis gaan lopen en liften. Zijn kleine kamer in het verpleeghuis staat vol met boeken en dvd's over Dday. Over de vraag of hij nog fit genoeg was om de lange reis erheen te maken hoefde hij niet lang na te denken, wie weet is dit het laatste jaar dat het nog kan. Gezien zijn vele lichamelijke beperkingen, zou alleen de Stichting Ambulancewens deze wens nog kunnen vervullen. Op 5 juni hebben we de lange reis gemaakt en 6 juni heeft meneer Hoogendijk Bricquebec en Cherbourg teruggezien. Het klooster, het kasteel, de oude kaasfabriek, het ziekenhuis waarin hij gelegen heeft, alle plaatsen heeft hij kunnen terugvinden. Alleen de steengroeve bestond niet meer. Hoogtepunt waren natuurlijk de festiviteiten rond D-day, waar hij met brancard rond werd gereden. Het was een bijzonder weerzien, dat de enorm inspannende reisdagen ruimschoots goed maakte. Niets was de vrijwilligers van Ambulance Wens te veel, wat hebben we veel indrukwekkends gezien op die dag, overal werden we naartoe gereden. Ook indrukwekkend was het enthousiasme en de energie van Pim en Mariet. Zonder hen en de stichting was dit alles onmogelijk geweest. Namens meneer Hoogendijk, heel veel dank dat jullie dit voor hem mogelijk gemaakt hebben.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens