op dit moment 21914 wensen vervuld 1679 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
7.16.jpg

7 december 2015

Laatste wens Lida Tuijp

Beste Kees,

Nadat Lida, onze moeder en schoonmoeder, met ons Sinterklaas had gevierd 15 november jl. in het hospice Leeghwater te Midden-Beemster, gingen wij ervan uit dat dit de laatste wens was die wij voor haar in vervulling konden laten gaan. Lida was ongeneeslijk ziek, had keelkanker met uitzaaiingen en was uitbehandeld. Toen zij in de dagen die volgden snel achteruit ging kwam op 17 november de vraag van coördinator Annemieke van het hospice of Lida nog wensen had voor zij zou komen te overlijden.

En die laatste wens had Lida, ze wilde heel graag een aantal familieleden, buren en kennissen bedanken voor alle goede zorgen de afgelopen jaren door middel van het geven van een etentje op de dijk in Volendam. Wij zagen het echter niet zitten om haar nog te vervoeren, daar was ze te zwak voor en ze had zoveel medische attributen om zich heen dat het niet te doen was. Annemieke vertelde ons over de stichting Ambulance Wens Nederland. Wij hadden nog nooit van deze stichting gehoord maar waren erg onder de indruk. Zo bijzonder dat er in deze tijd een stichting is opgericht om de laatste wens van de medemens in vervulling te laten gaan en hartverwarmend dat er zoveel vrijwilligers zijn die zich voor de stichting inzetten.

Annemieke zocht diezelfde middag al contact met jullie en 's avonds was al geregeld dat Lida vrijdag 20 november per ambulance zou worden vervoerd naar restaurant Van den Hogen. Het was op dat moment nog de vraag of Lida die vrijdag nog zou leven, maar zij bundelde al haar kracht en die vrijdag kwam haar laatste wens uit. Lida werd vrolijk wakker, had er zin in om al haar bekenden nog eens te zien. Rond 12 uur stond de ambulance voor de deur en maakten wij kennis met 2 lieve, gezellige vrijwilligers van de stichting. Omdat je je als familielid constant zorgen maakt over de gezondheid van je moeder, schoonmoeder, was het heel prettig dat een van de dames medisch geschoold was.

Na binnenkomst in restaurant Van den Hogen verliep alles vlekkenloos. Een middag met een lach, een traan en een biertje voor Lida, de allerlaatste, waar zij zo van genoot. Om een kleine indruk te geven van de dag hebben wij wat foto's bijgevoegd. We hopen dat de dames van de stichting ook lekker gegeten hebben, zij hebben immers zoveel gedaan die dag voor ons.

De dag ging voorbij, en Lida's laatste wens was in vervulling gegaan. Het was nu klaar, ze had in een korte tijd alles gedaan wat ze nog wilde doen. Op dinsdag 24 november overleed zij op 66 jarige leeftijd.

Zonder de stichting hadden wij deze belangrijke laatste wens voor haar niet in vervulling kunnen laten gaan. Wij zijn dan ook ontzettend dankbaar dat de stichting deze middag mogelijk heeft gemaakt. Omdat wij hopen dat de Stichting Ambulance Wens Nederland nog vele laatste wensen zal vervullen, worden wij uiteraard donateur van de stichting en zullen familieleden en bekenden ook aansporen dit te doen want deze stichting heeft een heel speciaal plekje in ons hart.

Nogmaals hartelijk dank!

Groeten Kees Tuijp en Rosanne Smit

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens