op dit moment 21582 wensen vervuld 1645 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
111_20151017_st_ambu_wens_theo_frankrijk_klein.jpg

22 oktober 2015

Met Theo naar Bailleulmont Frankrijk met Stichting Ambulance Wens

zaterdag 17 oktober 2015

Afscheid nemen van het huis van vrienden Fred en Stien in het prachtige Bailleulmont Frankrijk. Ja, dat wilde Theo wel…… En nu snappen we allemaal wel waarom…..

Zaterdag 17 oktober was het dan zover. Na een ietwat onrustige nacht van slapen doorTheo stonden vrijwilligers Jan van Katwijk en Hans van Diemen van Stichting Ambulance Wens even na 09.00 uur op de stoep. Na een voorstel ronde hebben Jan en Hans samen met Theo’s verzorgster Marie-Louise Theo op de brancard getransferred. Nadat Theo eenmaal goed zat kon hij de ambulance in en weer aan de zuurstof. Mijn man Eric, mijn moeder Wietske en ik (Juliette – dochter van Theo) reden voor de ambu uit. Met een 3,5 uur durende rit voor de boeg zijn we op weg gegaan. Op ongeveer 100 km voor aankomst hebben we toch maar even een koffie pauze gehouden. We horen dat het tijdens de rit niet stil is in de ambulance. Theo verteld graag waar we naar toe gaan en haalt anekdotes aan. Goed om te horen dat de ‘zin’ er is. Om ca 13.30 uur zijn we dan eindelijk in Bailleulmont….

Theo uit de ambulance halen is niet zo moeilijk maar om hem in het huis te manoeuvreren is een echte uitdaging. Op een recht stukje gras word hij eerst overgeheveld naar de rolstoel welke wij hadden meegenomen. Dan volgt de discussie hoe we hem nu naar binnen gaan krijgen. Er wordt uiteindelijk een provisorisch oprijplank(en) neergelegd en zo wordt hij uiteindelijk naar binnen gerold. Nu kon hij eindelijk zien wat er allemaal in de afgelopen jaren veranderd was. Na een hartelijk welkom met koffie en taart zijn we met z’n allen het terrein op gegaan.

Iedereen die in de afgelopen jaren heeft geholpen met het opknappen van huis en het terrein heeft een eigen boom geplant gekregen. Daar was dan ook de 1ste stop; de boom van Theo en Wiets.

Theo en Wiets hebben Fred en Stien ca 30 jaar geleden leren kennen via volleybal. Al snel bleken Theo en Fred nog een gezamenlijke interesse te hebben; de 1ste wereld oorlog. Bailleulmont ligt dan ook in een gebied waar veel gevochten is tijdens de oorlog. Fred vertelt en iedereen luistert geintresseerd. De tuin is voorzien van mooie prenten uit de oorlog en we gaan ze allemaal even langs. Ook gaan we nog binnen kijken in de ‘pigeonnier’, het vrijstaande duivenhuis wat is omgebouwd naar gastenverblijf. Nee, Theo’s rolstoel is niet geschikt voor dit terrein maar dat mocht de pret niet drukken. Met vereende krachten is het toch allemaal gelukt.

Nadat we soep en brood hebben gegeten zijn we weer naar huis gegaan. Na nog één blik op het prachtige terrein en een emotioneel afscheid was het tijd om te vertrekken. Via een kleine D-tour (rare tom-tom) kwamen we om ca 21.30 uur weer aan in Amsterdam. Marie-Louise, bedankt voor je goede zorgen. Fred en Stien, duizendmaal dank voor jullie gastvrije ontvangst.

Vrijwilligers Jan en Hans van Stichting Ambulance Wens, bedankt, jullie zijn helemaal top. Iedereen ontzettend bedankt voor deze mooie, geslaagde en memorabele dag! Groetjes,

Theo en Wietske Juliette en Eric

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens