op dit moment 21725 wensen vervuld 1670 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
2.96.jpg

12 oktober 2015

Nog één keer naar ‘de muziek’

Opa Bram Knuijt, 93 jaar, speelde tot voor kort nog saxofoon in zijn muziekvereniging. Al bijna 80 jaar is hij er lid en speelt hij mee. Op vrijdag 2 oktober kon hij voor de laatste keer naar een repetitie van ‘de muziek’, dankzij de Stichting Ambulance Wens Nederland en hun geweldige vrijwilligers André en Marianne. Een prachtig afscheid.

In 1936 werd opa lid van zijn muziekvereniging Oefening Na Den Arbeid (ONDA) in Nieuw- en Sint Joosland. Hij heeft de afgelopen tachtig jaar verschillende instrumenten bespeeld en ook een hele tijd les gegeven aan nieuwe leden. ‘De muziek’, zoals hij het zelf altijd zegt, speelt dus een hele grote rol in zijn leven.

Bescheiden als opa is, vindt hij het maar niks om in het centrum van de belangstelling te staan. Hij werd vanwege zijn slechte ogen al vele jaren geholpen door andere leden van de muziekvereniging, en dat vond hij soms maar al te veel gedoe. Ze deden dat echter altijd met veel plezier en dat geeft aan hoe geliefd opa is bij ONDA.

Behalve zijn slechte ogen was opa altijd kerngezond. In april speelde hij nog een hele avond mee tijdens de jaarlijkse uitvoering van ONDA. Wij zijn daar als familie natuurlijk erg trots op.

De laatste keer

Een paar weken geleden werd opa opgenomen in een hospice, omdat hij de laatste tijd snel achteruit gaat. Daar werd het idee geopperd om nog één keer naar de repetitie van zijn vereniging te gaan. Gelukkig kon dat, dankzij de Stichting Ambulance Wens Nederland.

Wat was het mooi en wat waren André en Marianne, de twee vrijwilligers, professioneel en begripvol. “Lang leve het ambulancepersoneel”, zei opa in de ambulance naar de repetitie toe.

Terwijl we aankwamen bij de repetitie speelde ONDA een prachtig stuk. De dirigent vertelde aan iedereen dat de laatste wens van opa was om nog één keer naar een repetitie van ONDA te gaan. Dat zorgde voor de nodige tranen, maar juist ook voor veel blijdschap dat opa er nog één keer bij kon zijn.

Opa werd met de brancard op zijn plekje tussen de muzikanten gezet. Hij leefde helemaal op, maakte grapjes, lachte veel. Toen ONDA Circle of Life speelde, zong hij zelf ook even mee met het Afrikaanse gezang.

Circle of Life kon niet méér van toepassing zijn. Die ochtend was opa namelijk voor de tweede keer overgrootvader geworden. ONDA trakteerde hem daarom natuurlijk ook op een ‘Lang zal hij leven’.

In de pauze maakte iedereen een praatje met hem. Hij maakte nog meer grapjes, lachte nog meer. Iemand zei dat hij voor iedereen een enorm voorbeeld is. Dat is hij zeker. Ook voor mij persoonlijk en voor de rest van de familie. Een bron van inspiratie met zijn altijd goede humeur en alle grapjes die hij maakt.

Het is ongelooflijk naar dat we afscheid van hem moeten gaan nemen, maar het is prachtig dat hij zelf op deze manier afscheid kon nemen van de muziek. André en Marianne, Stichting Ambulance Wens Nederland en alle leden van ONDA: heel erg bedankt. Wij zullen dit nooit vergeten.

Namens de hele familie,

Marijn (kleinzoon)

P.S. Hier is een link naar zijn favoriete stuk ‘Der Fremersberg’: http://www.philharmonie.baden-baden.de/de/Media/Files/MP3s/Der-Fremersberg/Miloslaw-Koennemann-Der-Fremersberg

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens