op dit moment 21079 wensen vervuld 1600 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
img-20150925-wa0000.jpg

2 oktober 2015

Varen door de Biesbosch

Donderdag 24 september kon de wens van Wim Captein, dankzij Stichting Ambulancewens, in vervulling gaan. Hij wilde altijd nog eens door de Biesbosch varen.

Toen mijn ouders 40 jaar getrouwd waren zouden zij deze rondvaart al eens hebben ondernomen. Door allerlei omstandigheden kwamen zij net te laat op de steiger aan en zagen de boot voor hun neus vertrekken. Dat was een domper en ze hadden afgesproken deze tocht ooit nog eens te maken. Nu 12 jaar later leek het erop dat het er niet meer van zou komen, mijn vader kreeg te horen dat hij prostaatkanker heeft en niet lang meer zal leven. De thuiszorg van ActiVite attendeerde ons op de mogelijkheid van Stichting Ambulancewens. Dankzij hun konden mijn ouders de rondvaart door de Biesbosch alsnog maken.

Donderdag 24 september om 13.00 uur reed de Ambulance voor. Goed ingepakt werd vader Willem op de brancard in de ambulance gelegd en kon de rit vanuit Alphen aan den Rijn richting de Biesbosch beginnen. Natuurlijk was mijn vader niet de enige persoon die meeging, de hele familie wilde zijn (waarschijnlijk) laatste uitje meebeleven. Zo gebeurde het dat we met totaal negen personen waren, drie in de ambulance en de anderen in auto’s achter de ambulance aan.

We arriveerde op tijd bij de rondvaartboot in Drimmelen. Dankzij rederij Zilvermeeuw mochten we allemaal gratis aan boord en hadden zij een prachtige plek voor mijn vader gereserveerd. Toen de brancard op de juiste hoogte stond, kon hij prima om zich heen kijken en de natuur in zich opnemen. Het advocaatje met slagroom was de zogenaamde kers op de taart. De twee uur durende rondvaart was voorbij voordat we er erg in hadden.

Het was niet alleen de schitterende natuur die er toe deed, maar vooral dat we samen met de hele familie nog één keer iets konden doen. De ellende werd even naar de achtergrond verdrongen. Net als mijn vader hebben wij met z’n allen van deze schitterende dag genoten.

Het is geweldig dat Stichting Ambulancewens deze onvergetelijke dag voor ons heeft verwezenlijkt. Uiteraard ook een woord van dank voor onze begeleiders: Marijke en Willem. Wat zijn het toch een lieve zorgzame mensen. Mijn vader werd met veel liefde, zorg en vakkennis in de watten gelegd. Super dat er zulke vrijwilligers zijn. Marijke en Willem: Bedankt!

Namens mijn vader wil ik iedereen bedanken die deze onvergetelijke dag mogelijk heeft gemaakt. Ga zo door met het goede werk.

Met vele lieve groetjes,

Gert Captein (namens de hele familie)

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens