op dit moment 21104 wensen vervuld 1600 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
p1050437.jpg

28 juli 2015

De geweldige dag

Deze vervulde wens gaat over onze vader Jan Kluitenberg uit Apeldoorn. Papa is 84 jaar en is voor ons een geweldige vader en voor mama een geweldige echtgenoot. Altijd geweest! 3 Maanden geleden kregen we het vreselijke nieuws dat papa longkanker heeft, met uitzaaiingen. Na twee chemokuren heeft papa het besluit genomen te stoppen met kuren. Hij koos voor meer kwaliteit, iets wat een chemokuur niet beloofd. Hij wilde op zijn manier nog uit het leven halen wat er in zat, samen met mama. En dat doen ze, op hun eigen manier. Hij had nog wel een grote wens en dat was Jan, zijn zoon, op te zoeken in Southampton. Hij woont en werkt daar sinds 1 jaar. Het vak dat Jan daar uitoefent heeft direct te maken met de grote passie van papa: voetbal. Jan werkt als fysiek trainer bij Southampton. Dat was een wens die moeilijk te vervullen was. De reis te zwaar en het huis van Jan in Southampton niet geschikt voor mensen op leeftijd: drie verdiepingen te bereiken via trappen. We hebben geprobeerd deze wens een beetje te sussen en dat bracht ons jongste zusje Esther op het idee om een soortgelijke wens te laten vervullen. Wij hadden al gehoord van Stichting Ambulance wens Nederland en daar heeft Esther contact mee opgenomen. We hadden bedacht dat een bezoek aan Feyenoord, waar Southampton de 23e juli zou spelen, een prachtig alternatief was. Mede ook omdat Feyenoord zijn club is, en Jan tot een ruim jaar geleden ook bij Feyenoord werkzaam was.

De Stichting was erg enthousiast en ze hebben direct contact opgenomen met Feyenoord. Alle medewerking kregen we, de wens kon in vervulling gaan!

Helaas, Esther was 23 juli in het buitenland dus kon niet van de partij zijn, haar honeurs werden waargenomen door Roger, haar zoon. Suzan, de oudste dochter van het gezin kon ook niet aanwezig zijn, zij had net een rugoperatie gehad en moest het bed houden. Jan is wel aanwezig, op het veld. Karin, de middelste dochter kon en wilde wel graag mee om haar zussen verslag uit te brengen.

Op 23 juli was het zover: papa, mama en Roger zijn met de ambulance opgehaald in Apeldoorn en naar Rotterdam gebracht. Onderweg getrakteerd op een heerlijk vroeg diner bij van der Valk in Ridderkerk. De ontvangst bij Feyenoord was groots, warm, hartelijk en gastvrij. Papa werd op de brancard in de skybox van ontvangen. Een aantal mensen die hadden vernomen dat Kluitenberg te gast was, hebben de moeite genomen even langs te komen, een praatje te maken, een hand te schudden en een warm gebaar te maken. Hij heeft van de hele wedstrijd kunnen genieten, zijn zoon aan het werk gezien tijdens de warming-up, iets waar hij buitengewoon trots op is. Was het nou “zijn” club die won? Feyenoord is zijn club, maar als ze spelen tegen de club van zijn zoon wordt dat wat dubbel: Southampton won, met 3-0. Het kon niet mooier vond hij. Na de wedstrijd kwam Jan in de skybox, en ik ben er ook heen gelootst. Wat een gezelligheid, de vrijwilligres van de Stichting, een aantal van onze familieleden, mensen van Feyenoord........het was 1 grote gezellige bijeenkomst, met als middelpunt mijn vader. Hij genoot!!!! Van iedere seconde heeft hij genoten. Hij voelde zich prima die dag, had meer energie dan hij in lage tijd had gehad, even was die inktzwarte wolk niet aanwezig, maar heeft hij in een voor hem geweldige setting een enorme leuke en bijzondere dag gehad. Dit was mede te danken aan de inzet van de twee vrijwilligers van de stichting die aanwezig waren de hele dag. Nadat de de meeste mensen uit de skybox waren vertrokken is papa op de brancard naar beneden vervoerd en heeft nog een poos bij de spelersbus gestaan, Heeft nog met een aantal spelers en trainers gesproken, tot de bus vertrok. Vervolgens kon de ambulance voorrijden en zijn ze letterlijk moe maar vooral heel voldaan weer terug naar Apeldoorn gebracht.

We zijn nu een paar dagen verder. Papa is erg moe, slaapt veel, maar raakt vooral niet uitgepraat over de geweldige dag die hij vorige week heeft gehad. Van beide clubs heeft hij een shirt meegekregen en vanhet ambulancepersoneel een kleine knuffelbeer met een lief briefje eraan. Het heeft allemaal een ereplaatsje in huis gekregen.

Wij hopen dat we papa nog een tijd in ons midden mogen hebben. In zijn hoofd nog zo jong en er is nog zoveel wat hij wil doen.

Maar door de Stichting Ambulance Wens Nederland heeft hij in deze donkere tijd een geweldigeen vooral bijzondere dag gehad waar hij tot het laatst over zal blijven praten. “Het was geweldig”.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens