op dit moment 21325 wensen vervuld 1624 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
p1070840a.jpg

3 april 2015

Een dag op pad met de Stichting Ambulance Wens

Onze Pake en heit Dirk van der Vlis van 93 jaar ligt al drie maanden in bed, hij ziet niet veel meer en eten kan hij ook niet meer al te best. Zijn dochter Cobi kwam op de site van Stichting Ambulancewens en deed voor haar vader een wens voor een dagje uit, hij wilde nog heel graag één keertje naar zijn oude woonplaats Joure. De Stichting Ambulancewens wilde graag aan zijn wens tegemoet komen en stuurde al binnen 2 dagen een ambulancewens wagen naar Mariënbosch te Heerenveen. Patrick en Marieke, 2 vrijwilligers van de stichting, kwamen om 11 uur van der Vlis ophalen met een ambulancewens knuffelbeertje. Met vier man sterk werd hij overgetild naar de brancard en naar beneden gebracht, zijn vrouw ging mee in de rolstoel om hem uit te zwaaien. Wat een vreugde, eindelijk eens uit huis en lekker eens naar buiten, lekker naar de Joure waar hij bijna zijn hele leven heeft gewoond en waar iedereen hem kent. Hij kreeg dan ook een warm welkom bij zijn oude werkgever, Douwe Egberts. Nadat alle bezoekers op de lijst waren gezet compleet met een handtekening mochten we met zijn allen naar binnen. Een werknemer ging met van der Vlis in de ambulance, praten over de good old days en met een handvol thee. De lokale pers was ook aanwezig en er werd druk geïnterviewd en foto’s gemaakt om de mooie wens vast te leggen, er zijn wel een paar honderd foto’s gemaakt en vaak is de glimlach van pake vastgelegd. Bij DE over het terrein en vervolgens nog even naar binnen om met zijn allen een bakje koffie halen, als we er toch zijn ;) en lekker met elkaar te eten. Na een heerlijk broodje en een warm welkom worden nog de nodige foto’s gemaakt en vetrekken we weer. Van der Vlis wordt weer vakkundig de ambulance ingereden en de rest volgt natuurlijk weer getrouw. We gaan richting de Haverkamp, de straat waar ze tig jaar hebben gewoond en waar ook de kinderen en kleinkinderen veel hebben gespeeld. De buurtbewoners zijn op de hoogte en staan al klaar, hij krijgt een mooie sjaal van “zijn” sportclub Joure, zo blijft hij lekker warm. Warm wordt hij ook van de buren die er allemaal zijn en allemaal even een praatje met hem maken in de ambulance. We verlaten de buurt weer en rijden naar zijn oude baas van DE, deze meneer is ook al 90 jaar en woont nog op zichzelf. Met stok en al klautert hij de ambulance in om vervolgens hand in hand oude herinneringen op te halen. Een wens die al was geregeld maar die van der Vlis nog wenste in de ambulance op de heenreis, leuk! Hierna nog een laatste stop, bloemist Zuurmeijer. Een bloemetje mee voor de vrijwilligers en natuurlijk voor zijn vrouw. De bloemist waar hij altijd kwam voor een praatje of voor een bos bloemen voor zijn vrouw. Na deze laatste halte is de bijzondere reis voorbij en vertrekken ze weer richting Mariënbosch. Je ziet wel aan hem dat hij doodmoe is maar eenmaal na een vreugdevolle ontvangst weer in Mariënbosch praat Pake honderduit over de dag en over van alles, je krijgt hem er niet onder. Onze lieve Pake en heit van der Vlis heeft een super uitje gehad, een dag waar hij nog lang aan kan denken en die hem zeker erg gegund is. Hij wilde nog zo graag naar de Joure en weet nu zeker dat ze hem (en Beppe/Mem) daar zeker nog missen.

Iedereen bedankt voor een mooie dag!!

Groet van de familie

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens