op dit moment 21325 wensen vervuld 1624 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
3.54.jpg

29 oktober 2014

Een dag om nooit meer te vergeten!

De dag begint al vroeg voor vader Roy en ome Patrick. Dominique gaat vandaag voor het eerst echt crossen! Natuurlijk niks spannender dan dat! Maar om het allemaal nog spannender te maken voor Dominique, komt met veel geluk opa Rein kijken. Helaas is opa Rein ongeneeslijk ziek en zal hij niet lang meer bij ons kunnen zijn maar mama Nathalie heeft iets fantastisch moois geregeld! Opa zou en moest bij de allereerste wedstrijd van Dominique zijn, koste wat het kost! Stichting Ambulance Wens werd ingeschakeld en die stemden gelijk toe!

De dag begint vrij somber, stevig windje, bewolkt en de temperatuur niet echt aangenaam. Vol goede moed reizen we af naar Den Ham. Daar blijkt het de dag ervoor ontzettend hard geregend te hebben met als gevolg, modder!! Het rennerskwartier zelf leek al wel een crossbaan op zich!

Daar zitten we dan, wachtend op de eerste echte training voor de 65 cc klasse waar Dominique in zou rijden. Eerst maar eens een rondje over de baan lopen om te verkennen en ongeveer weten wat er komen gaat! Na ongeveer een uur komt dan de eerste echte training. De baan is glad en dat is te merken. Dominique gaat onderuit maar vond het allemaal wel heel erg spannend en leuk.

We krijgen bericht uit Apeldoorn. Opa wordt omstreeks 11.00 opgehaald door de ambulance. Of hij mee mag is dan nog steeds onduidelijk want de huisarts raadde het ten zeerste af en gisteren was een hele slechte dag voor opa. De spanning stijgt dus behoorlijk maar opa's wil is wet. Hij zou koste wat het kost komen, zei hij!

De wedstrijdleiding wordt ingeschakeld en er wordt druk overleg gepleegd. Dominique zou namelijk om 11.00 zijn eerste wedstrijd rijden maar dan is opa er nog niet. De wedstrijd wordt verschoven naar 12.30, dan zou opa er moeten zijn! Dit wordt luid en duidelijk omgeroepen door de wedstrijdleiding en vele mensen betuigen hun respect voor dit geweldige gebaar!

De ambulance komt helemaal uit Rotterdam en heeft helaas vertraging. Deze arriveert om 11.20 in Apeldoorn maar al snel volgt het fantastische nieuws dat opa overgebracht wordt naar Den Ham! Vanwege de vertraging doet de ambulance alle moeite om toch op tijd te komen en dan is het zover! Om 12.20 arriveert opa Rein. Alsof het zo moet zijn begint, als opa uit de ambulance wordt geholpen, de zon volop te schijnen! Je ziet hem stralen van geluk dat hij er toch is! Wat een heerlijk moment voor ons allemaal!

Een kleine tegenslag op deze zeer geslaagde dag, een jongen met nekklachten. Voor alle zekerheid wordt er een ambulance ingeschakeld en dit geeft opa Rein even de tijd om alles goed in zich op te nemen. Gelukkig blijken de nekklachten mee te vallen. Tijd om te crossen voor Dominique! Opa Rein geniet volop als hij ziet dat zijn kleinzoon over de baan heen scheurt en zelfs de moeite neemt om nog even naar opa te zwaaien! Niemand weet hoeveelste hij is geworden maar ach, deze dag is er 1 om nooit te vergeten en dat is voor iedereen wat telt!

Na de wedstrijd rijdt Dominique met alle jongens een ererondje voor opa. Dominique voorop, wat een geweldig mooi gebaar! Alle mensen klappen en juichen en opa geniet zienderogen. Maar opa is ook moe. Moe van de heenreis, de geweldige sfeer op en rond de crossbaan en alle aandacht die hij krijgt van omstanders. Na de ereronde is het daarom ook weer tijd om naar huis te gaan. De hele terugweg heeft opa geslapen en ook thuis heeft hij de rest van de dag geslapen. Wat een inspanning maar wat een geweldige dag!!!

Dat opa Rein helemaal naar deze dag heeft toegeleefd, blijkt wel als het zondag en maandag steeds slechter gaat. Al zijn krachten opgespaard voor deze speciale dag, om er toch bij te kunnen zijn. Op maandag gaat het hard achteruit. Alle naasten worden gebeld en kunnen erbij zijn als opa om 15.55 rustig en vredig in slaapt.

Voor ons allemaal was 18 oktober 2014 een dag om nooit te vergeten! Deze zal voor altijd in ons geheugen gegraveerd blijven staan, mede door de geweldige stichting Ambulance Wens, in het bijzonder Ad en Magda, die opa van begin tot het eind geweldig begeleid hebben, en de fantastische organisatie en de toeschouwers van de Maiscross in Den Ham!

Met vriendelijke groet,

Patrick ter Hove

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens