op dit moment 21325 wensen vervuld 1624 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
5.20.jpg

29 oktober 2014

“Oasis of the seas”

14 oktober 2014 , Leon Verkooijen met de wensambulance naar Rotterdam.

Naar aanleiding van het verhaal van Jan en Jeanne dat ze waren gaan kijken naar de aankomst van de “Oasis of the seas” in Rotterdam maakte Leon de opmerking dat hij dat ook nog graag een keer zou willen zien.Helaas kan Leon niet meer zelfstandig reizen i.v.m. een hersentumor die steeds meer functies aantast.

Hierop heeft Jeanne contact opgenomen met de stichting Ambulancewens met het verzoek of het mogelijk was om Leon met een ambulance naar Rotterdam te vervoeren op 14 oktober omdat het grootste cruiseship ter wereld dan weer zou vertrekken. Ondanks dat dit dus op vrij korte termijn geregeld diende te worden was het geen probleem en kwam het verlossend bericht dat er die dinsdag een ambulance beschikbaar zou zijn.

En inderdaad stond er dinsdagochtend al om 9 uur een ambulance voor de deur in Dongen, de 2 dames waren al vroeg vertrokken. Na een kop koffie vertrok de ambulance met Leon , zijn vrouw Lia en de fam Wilborts in afwachting hoe goed ze het schip zouden kunnen bekijken.

Eenmaal aangekomen op de Wilhelminakade waar het schip lag aangemeerd voor de Erasmusbrug , zijn de dames van de ambulance aan het lobbyen gegaan wat er zoal mogelijk was voor Leon om een betere kijk op het schip te krijgen. Ze spraken met een medewerkster van de stad Rotterdam en na uitleg te hebben gegeven over de wens van Leon kwam deze spontaan in actie en had binnen een half uur diverse leuke verrassingen voor Leon kunnen regelen die we niet hadden verwacht.

Allereerst kon ze met haar collega’s in de toren de “Rotterdam” die pal aan de kade staat en 40 verdiepingen hoog is aanbieden dat Leon naar de 28ste verdieping mocht waar er werkelijk een fenomenaal uitzicht op het schip is.We werden er meer dan gastvrij ontvangen en kregen alle medewerking die je maar kunt wensen inclusief een kopje koffie en nog wat extra informatie over het uitzicht en de stad.

Nadat we hier een tijdje hebben mogen verblijven zijn we weer naar de begane grond gegaan en de Rotterdamse medewerkster (Temporary staff voor de “Oasis of the Seas”) had nog een verrassing in petto voor Leon. Ze had namelijk ook nog geregeld dat ze een rondvaart op de boot van SPIDO aan kon bieden die het cruiseship mee zou begeleiden op zijn weg naar open zee. Dit was natuurlijk fantastisch maar betekende wel dat het een erg lange dag zou worden omdat de boot pas rond 17 uur zou vertrekken . Dit was een buitenkans die niemand verwacht had en die ook zeer gewaardeerd werd maar wat tevens ook inhield dat de dames van de Wensambulance wel erg laat thuis zouden zijn, maar na enig overleg met het thuisfront i.v.m. de huisdieren was dit meteen akkoord en geen enkel probleem , respect voor zulke vrijwilligers.

Aangezien er nu wat tijd te vullen was voordat Leon op de boot zou gaan zijn we nog naar zijn laatste project gegaan waar Leon aan heeft bijgedragen, het winkelcentrum met Dakpark. ( Leon heeft vrijwel zijn gehele arbeidsjaren in en rondom Rotterdam doorgebracht bij bouwbedrijf DURA )

Na ook op het dak in het park rond gereden te zijn en een moment rust te hebben gehad gaan we weer op weg naar het schip maar dan aan de andere kant waar de boten van SPIDO liggen aangemeerd.

Hier hebben we nog eens een mooi uitzicht op de Oasis of the Seas en zijn weer onder de indruk hoe gigantisch groot het schip is. Vanaf deze kant zullen we ook aan boord gaan van de Abel Tasman die dus mee zal varen met het cruiseschip. Als we aan boord zijn gegaan blijkt dat we wel erg verwend worden door de firma SPIDO , een erg goede plaats voor het raam en tevens word ons ook het buffet aangeboden , werkelijk een perfect ontvangst.

De tocht is zeer indrukwekkend en geeft een nog betere indruk hoe groot dit cruiseschip is , Leon heeft uitstekend zicht op het schip en geniet duidelijk van deze geweldige kans om alles eens van dichtbij te zien.

Dit was een ongekende ervaring die bijzonder veel indruk op Leon heeft gemaakt. Zeker ook de inzet en medewerking van werkelijk alle mensen die deze dag mede mogelijk maakten en die spontaan een onverwachte dag voor Leon organiseerden die niemand deze ochtend had kunnen dromen.

Maar bovenal wilen we natuurlijk stichting ambulancewens en de 2 alleraardigste medewerkers bedanken die deze dag voor Leon tot een onvergetelijke hebben gemaakt . Als we spreken over een goed doel dan is ons wel duidelijk dat dit zonder meer een stichting is die alle medewerking verdiend en we zullen dan ook zeker proberen meer donaties los te krijgen zodat ook nog menig volgende patiënt hiervan gebruik kan maken.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens