op dit moment 21325 wensen vervuld 1624 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
1.78.jpg

17 oktober 2014

Herdenking Operatie Market Garden

Jarenlang op rij was mijn vader aanwezig bij de herdenkingsdiensten van offensieve Market Garden te Driel. Door een spoedopname in het ziekenhuis zou hij er dit jaar niet bij kunnen zijn. Dit was wel erg zuur omdat juist dit jaar de 70e herdenking van Market Garden was. Als veteraan van zowel de 2e WO en Korea en van origine van Poolse afkomst was dit eigenlijk onverkropbaar.

Eén dag voor de herdenking kreeg een verpleegkundige van de afdeling waar mijn vader toen lag een ingeving. Nadat zij eerst telefonisch contact had gezocht met de Stichting hebben we het aanvraagformulier ingevuld. Eén uur nadat het aanvraagformulier was verzonden kregen we het verlossende bericht. Mijn vader kon naar de herdenkingen op de Ginkelse Heide en Driel. Er was “even” een ambulance gehuurd. Geweldig!! Toen we mijn vader van dit goede nieuws op de hoogte brachten was ongeloof toch wel het woord wat het best bij de situatie paste.

De volgende dag om 8.30 uur was mijn vader er helemaal klaar voor en konden we vertrekken. Op naar Ede en Driel.

Helaas gooide het weer roet in het eten voor wat betreft de dropping van de parachutisten maar voor mijn vader kon het niet meer stuk. Na Ede gingen we naar Driel. Na een flink charme offensief van Robert de chauffeur kreeg mijn vader een hele mooie plek waar hij de herdenking heel goed kon volgen.

Omdat er veel pers aanwezig was vanwege het jubileumjaar en daardoor de aanwezigheid van o.a. Koning Willem-Alexander en de president Komorowski van Polen heeft mijn vader zo wel de krant als TV gehaald wat achteraf ook nog heel veel leuke reacties heeft opgeleverd.

Daarnaast was er ook veel waardering voor hem als veteraan en dat heeft hem zichtbaar goed gedaan.

Mijn vader heeft enorm genoten van deze geweldige dag en heeft hem een enorme boost gegeven waardoor hij de 2e zeer noodzakelijke operatie, 2 dagen later, goed heeft doorstaan.

Een onbetaalbare dag waar wij als familie de Stichting heel dankbaar voor zijn maar ook de vele mensen in het ziekenhuis en onderweg die hun steentje hebben bijgedragen om het allemaal maar mogelijk te maken. Hier zijn echt geen woorden voor. Respect!! Een dag met een gouden rand, één om nooit te vergeten! Een dag die mijn vader nog steeds een glimlach van oor tot oor bezorgd!

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens