op dit moment 21582 wensen vervuld 1645 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
1.61.jpg

13 augustus 2014

Prinsheerlijk op mijn speciale brancard

Verslag van de reis naar Zuid-Frankrijk met de Stichting Ambulance Wens van 11/6 t/m 21/6 2014

Mijn onuitgesproken wens was om nog eenmaal samen met mijn vrouw Wanda met vakantie naar ons vaste vakantieadres in Zuid-Frankrijk te gaan. Mijn beste vrienden begrepen dat en kwamen na het inwinnen van informatie terecht bij de Stichting Ambulance Wens.

Ze vormden een commissie van 3 personen voor de algemene organisatie met tevens speciale taken:

Dini nam de medische kanten op zich

Jan regelde de zaken op de plaats van bestemming

Lidy regelde alles op de plaats van vertrek en de thuiskomst

23 mei was mijn vrouw jarig en was het tevens onze trouwdag,maar gezien de omstandigheden wilden we dat stil voorbij laten gaan. Tijdens het bezoekuur werden wij met een smoesje meegenomen naar het restaurant van het revalidatiecentrum waar opgetrommelde vrienden en familie ons opwachtten en ons toezongen en feliciteerden. Tijdens een hapje en een drankje kwam het hoogtepunt met het aanbieden van de reis naar Frankrijk en tevens aangeboden enveloppen met inhoud voor eventuele bijkomende kosten. Aangezien dit alles een complete verrassing voor ons was, was het een geweldig en emotioneel gebeuren.

De reis:

Op 11 juni verscheen de ambulance met de vrijwilligers Rob de chauffeur en Henk de verpleegkundige en Wanda en Dini om 07.00 uur bij het revalidatiecentrum om mij op te halen en kreeg ik als eerste Mario (de mascotte van de stichting) aangeboden. Om ca 07.30 vertrokken wij uitgezwaaid door Lidy en Geert en Mini en Henk richting Frankrijk. Via Duitsland en Luxemburg bereikten wij Frankrijk na veel files en opstoppingen. Ik was beslist niet jaloers op mijn medepassagiers op hun niet erg comfortabele stoelen en had enorm veel respect voor de chauffeur,terwijl ik prinsheerlijk op mijn speciale brancard lag. Onderweg werd er een aantal malen gepauzeerd voor sanitaire behoeften en het versterken van de inwendige mens. Bij het invallen van de duisternis hebben Wanda en Henk van plaats gewisseld, zodat Wanda als gids kon dienen voor Rob. Tegen middernacht kwamen wij aan op de plaats van bestemming waar we door Jan en echtgenote Marcelle onthaald werden op een heerlijke maaltijd. Jan en Marcelle waren een paar dagen eerder aangekomen om voorzieningen te treffen zodat voor mij, met de door hen meegenomen rollator en rolstoel, toegang tot het huis mogelijk was. Moe, maar gelukkig en voldaan, zocht ieder de slaapplaatsen op om van een welverdiende nachtrust te genieten. De volgende morgen na het ontbijt gingen Rob en Henk weer richting Nederland,maar niet voordat wij de vrijwilligers hartelijk bedankt hadden. Wat een geweldige Mensen!!!! De vakantiedagen vlogen voorbij met prima medische verzorging, geweldig weer, leuke activiteiten, goed humeur en culinaire hoogstandjes van Jan,Marcelle,Dini en Wanda. De terugreis stond voor de deur en 20 juni verscheen de ambulance met Hans als chauffeur en Susan als verpleegkundige. Ook deze keer weer met hun taken enorm bevlogen personen. De volgende morgen vertrokken we na het ontbijt richting Nederland terwijl Jan en Marcelle alles in orde maakten. De terugreis liep voorspoedig en thuis aangekomen hadden Lidy en Geert samen met enkele buren voor een stemmig welkom gezorgd met veel planten en bloemen en kaarslicht. De door Mini gemaakte taart met welkom erop vond gretig aftrek. De vrijwilligers van de ambulance bleven overnachten en zijn de volgende morgen na het ontbijt vertrokken.

Wat een ervaring om dit alles mee te mogen maken en te ervaren dat er om je heen zoveel personen gevonden kunnen worden die anderen gelukkig maken.

Een zeer dankbare Herman Hofstede

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens