op dit moment 21953 wensen vervuld 1680 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
1.41.jpg

26 april 2014

Ron`s grote wens is in vervulling gegaan

Woensdagmorgen 26 juni mocht Ron de Lange uit Lichtenvoorde gaan genieten van zijn grote wens, naar het strand in Hoek van Holland. Dat dit tot de mogelijkheden ging behoren werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Ambulance Wens Nederland, Dit is een stichting met veel vrijwilligers, mensen die naast hun beroep nog iets willen betekenen voor de medemens. Hun beroep heeft alles te maken met dit vrijwilligerswerk, het zijn verpleegkundigen, ambulance chauffeurs, politiemensen, brandweerchauffeurs, allemaal zijn ze gediplomeerd om dit werk te mogen doen, de directeur Kees Veldboer is tevens de oprichter van deze stichting. Het is allemaal begonnen dat er iemand een laatste wens had, die hij niet kon laten vervullen omdat er geen mogelijkheden waren. Ze rijden nu anno 2014 met 5 ambulances met allemaal vrijwilligers, deze wagens worden bemand, met in totaal plm.200 vrijwilligers die uit het gehele land komen. 

Hoe is Rons wens tot stand gekomen, Ron woont in verpleeghuis ,,de Marienhof,, aan de Lievelderweg in Lichtenvoorde door dat z`n vrouw Lenie op een inloopochtend bezocht van de Marienhof die op de 3e zondag van iedere maand gehouden wordt, doordat ze die ochtend met vrijwilliger Theo Engelbarts in contact kwam. In het gesprek met Theo die vroeg haar of ze nog wel eens Rotterdam kwamen omdat hun beiden daar vandaan komen, hun geboortegrond, en dat Lenie vertelde dat dit niet meer mogelijk was voor Ron. Ron die veel op bed ligt of zit in een rolstoel kan zo'n verre reis niet meer aan door zijn ziekte MS. Maar Lenie vertelde ook dat dit wel een wens was van Ron om daar nog eens naar toe te gaan. Daarmee is Theo aan de slag gegaan en gaan zoeken op internet en vond de website van de stichting Wens Ambulance Nederland, hiermee contact gelegd en gevraagd of Ron`s wens tot de mogelijkheden kon behoren. Ze vertelden dat dit juist hun bedoeling is om zoiets tot stand brengen, en zo geschiede dat er afspraken gemaakt werden om Ron`s wens in vervulling te laten gaan.

Woensdag 26 Juni kwamen chauffeur Piet Domstra en verpleegkundige Christel `t Hart met hun ambulance Ron ophalen bij het verpleeghuis Marienhof voor de reis naar Hoek van Holland. Ze werden gastvrij onthaald door gastvrouw Thea Elschot van brasserie ,,de Heerlijkheid,, met koffie gebak en broodjes. Dat het een dag zou worden voor Ron en Lenie dat hadden ze zich vooraf niet kunnen bedenken. Aangekomen in Hoek van Holland werd bij de douane geïnformeerd of Ron naar zijn geliefde plek kon waar hij vroeger zo vaak was geweest met Lenie. Want nu 30 jaar later is dit allemaal havengebied geworden wat allemaal is afgeschermd als douane gebied. Ze kregen alle medewerking, zelfs zoveel dat hij onder escorte van de douaneauto met zwaailichten werd rond gereden en gezocht werd naar de plek waar het omging. Ze werden zelfs begeleid naar de veerboot van stenauline die vaart van Hoek van Holland naar Engeland daar mochten ze ook oprijden en Ron heeft alle dekken gezien overal tot op het bovenste werd er gereden ,,Ron zegt indrukwekkend zo mooi. Daarna naar het strand zelfs daar aangekomen heeft de strandwacht Ron samen met Ambulance rond gereden over het strand. ,,Ron zegt geweldig allemaal,, ze hebben tot aan de vloedlijn kunnen rijden. Ook hebben ze het visrestaurant bezocht wat daar vroeger ook was, daar hebben ze heerlijke vis gegeten, en daarna ging het richting huiswaarts, moe en voldaan kwamen ze om half zeven aan in Lichtenvoorde. Als aandenken van deze fantastische dag hebben Ron en Lenie een beker zand en schelpen mee genomen om te laten zien dat ze echt naar het strand geweest zijn. Hun dank is groot aan de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Deze brief + foto´s zijn door mij nu pas in gestuurd omdat mijn oude computer is gecrasht toen der tijd. Ik heb altijd gedacht ,, alles is verloren, bericht + foto´s. Maar de harde schijf heeft tocht dit bericht achtergelaten. Door een ervaren ic-t,er ,die heeft dit bericht toch op mijn nieuwe computer kunnen zetten. Vandaar dit late bericht, Ps. Heeft wel in de plaatselijk en regionale dagbladen gestaan. Nog steeds heb ik bewondering voor jullie, dat jullie deze dag mogelijk gemaakt hebben.

Met vriendelijke groet,

Theo Engelbarts.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens