op dit moment 21582 wensen vervuld 1645 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
giraf2.jpg

20 maart 2014

De kus van de Giraf

Op woensdag 19 maart vertrokken Frans en ik richting een verpleeghuis om de naamgenoot van onze mascotte Mario op te halen. Mario heeft bijna 25 jaar met veel plezier in diergaarde Blijdorp gewerkt, waar hij hand- en spandiensten verrichte. Tijdens de rondgang hoorden wij van collega’s dat hij altijd klaarstond. Ze hoefden maar te bellen of hij was er al. Naast zijn verstandelijke beperking heeft hij nu ook een hersentumor. Zijn wens was om op zijn verjaardag in april nog een keer naar Blijdorp te gaan, samen met zijn schoonzus en haar twee dochters. Gezien zijn achteruit hollende gezondheidstoestand leek april echter heel ver weg en is de wens al op 19 maart vervult. Nog één keer naar zijn collega’s om ze gedag te zeggen en nog één rondje langs zijn favoriete dieren… Mario is grotendeels verlamd en spreken ging heel moeizaam. Zijn gezicht sprak echter boekdelen. Geen enkele emotie was vreemd deze dag. Collega’s waren blij voor Mario, dat hij nog een keer naar “zijn” park kon komen, maar velen hadden ook een brok in hun keel of werd de emotie even te veel. Mario was net een popster. Veel collega’s wilden met hem op de foto. De zon scheen, schuwe dieren kwamen tevoorschijn (iets wat heel bijzonder was volgens gids Corrie die met ons meeliep). Mario wilde door het oceanium, waar hij jarenlang heeft schoongemaakt, maar ook langs zijn favoriete olifant, naturlijk even kijken bij Bokito, de Giraffen waar hij vrijwel dagelijks ging kijken en tot slot bij withandgibbon Nico. Bij de giraffen gingen we “backstage”, het binnenverblijf stond open en al snel kwamen de giraffen bij Mario kijken. Van één van de giraffen kreeg Mario na veel gesnuffel een lik over zijn neus. Een laatste groet aan elkaar… waar alle omstanders kippenvel van kregen. Uitgeput, maar vol mooie herinneringen hebben wij Mario teruggebracht naar het verpleeghuis. Blijdorp bedankt! Mede door de inzet van jullie medewerkers (Mario’s collega’s) is dit een onvergetelijke dag geworden! Olaf

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens