op dit moment 21725 wensen vervuld 1670 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
1.33.jpg

27 februari 2014

Nog één keer het Rijksmuseum

Het was de hospice-arts van hospice De Regenboog in Eindhoven die Robin M. wees op het bestaan van Stichting Ambulance Wens. Als je nog één keer iets mocht doen, Robin, waar zou je dan naar toe willen? Het verbouwde Rijksmuseum was het antwoord van de 59-jarige Robin, die haar hele leven veel van kunst en muziek had gehouden. Een goeie vriend nam meteen de aanvraag op zich en geheel tegen de verwachting in stond de ambulance al twee weken later voor de deur van het hospice, klaar voor het uitstapje naar Amsterdam.

Wat een gemotiveerde en lieve mensen, die dit geheel vrijwillig voor Robin wilden doen! De gezondheid van Robin was de laatste tijd snel achteruit gegaan, en wij, de naastbetrokkenen van Robin, waren erg blij dat het op zo’n korte termijn geregeld kon worden. Het verkeer zat flink tegen, dus de rit duurde twee keer zo lang als gebruikelijk, maar wij begeleidsters gniffelden om het feit dat onze ambulance af en toe de vluchtstrook verkoos om tijd te winnen.

Eenmaal aangekomen stond daar een delegatie van personeel van het Rijksmuseum Robin, Ambulance Wens en begeleiding op te wachten. Wat een hartelijk welkom, en dat zelfs na de normale openingstijd van het museum! Robin had zelfs een eigen gids, die veel kennis had over de schilderijen maar ook zeer adequaat inspeelde op Robin’s gezondheidssituatie. En wat nog meer bijzonder was: tijdens de rondleiding waren de tentoonstellingsruimtes geheel voor ons. De Nachtwacht bekijken met een paar mensen en twee zaalwachten en verder helemaal niemand om je heen, echt fantastisch. Robin liet zich door de mensen van Ambulance Wens op de brancard een rondje draaien door de Chambre of Honour, terwijl de gids over de schilderijen én de zaal wetenswaardigheden vertelde. Ook de muren en de plafonds waren ruim gedecoreerd, passend bij de geest van de tijd van de Oude Meesters. Robin probeerde zoveel mogelijk mee te pikken, maar vermoeiend was het wel voor haar. We sloten af met 40.000 sterren op het plafond, één voor één met penseelstreek afgewerkt, met in gedachten de werken van de Sixtijnse Kapel in Rome.

En zo reden wij in het donker weer terug naar Eindhoven, waar Kees en Desirée van Ambulance Wens een hele warme omhelzing kregen van Robin, om hen te bedanken voor deze unieke ervaring. Mogelijk gemaakt door twee vrijwilligers met een haast niet te geloven inzet voor mensen in de terminale fase van hun leven.

Ambulance Wens: heel hartelijk bedankt,

namens Robin en alle naastbetrokkenen.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens