op dit moment 21325 wensen vervuld 1625 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
2a.jpg.8.jpg

5 januari 2014

Topdag!

Beste mensen van Stichting Ambulance Wens,

Hierbij ons verslag van de wens van Jacquelien Steenbergen uit Reeuwijk van 13 november 2013 ten behoeve van de website van jullie mooie Stichting.

Op dit moment zijn de laatste uren van vechten voor Jacquelien aangebroken. Ze heeft uiteindelijk van een levensverwachting van drie dagen, meer dan drie prachtige maanden weten te maken. Mede dankzij de bijzondere dag die mogelijk is gemaakt door Stichting Ambulancewens en Stichting Vaarwens. Dit is wat wij hebben mogen beleven:

Om 09.00 uur reed bij ons thuis de ambulance voor met chauffeur Thijs en verpleegkundige Kees. Na ons te hebben voorgesteld, vertrokken we naar Amsterdam, naar Jachthaven Amsterdam Marina. Paul en ik konden bij Jacquelien in de ambulance. Bart en Suzanne reden achter ons aan.

Aangekomen in Amsterdam stonden kapitein Evert Stel en Inge ons al op te wachten. Na de kennismaking werden we ingescheept in de Meander. Het trappetje werd na een kleine ombouw (door Evert zelf ontworpen) geschikt gemaakt voor transport van de brancard. Boven aangekomen werd de brancard gezekerd, zodat Jacquelien veilig van de reis kon gaan genieten. Het schip waar we de tocht mee gingen maken was vroeger een oude loodsboot, die door Evert helemaal is omgebouwd tot het juweeltje dat hij nu is, prachtig afgetimmerd en voorzien van lekkere banken waar het goed zitten is. Na een lekker kopje koffie met gebakje kon de tocht beginnen.

Het doel van de tocht over het IJ: het Muiderslot. We voeren langs het REM -eiland, waar vroeger de radio uitzendingen vandaan kwamen. We werden door Evert geïnformeerd over allerlei bijzonderheden, zoals de veerboten die frequent heen en weer vaarden, bijzondere gebouwen zoals de oude pakhuizen waar de schepen uit Oost-Indië vroeger hun specerijen losten, over de kleur en de bijbehorende betekenis van de boeien enz.

Nadat wij in de sluizen van IJmuiden geschut waren, kregen we het eiland Pampus in zicht. Het eiland deed dienst als verdedigingswerk; het bezit twee geschutskoepels met kanonnen die 360 graden kunnen draaien, met daaronder een enorme bunker. Het eiland is nog steeds bewoond, maar niet vrij toegankelijk.

Toen wij verder voeren zagen we net voor het Muiderslot een oude piratenboot liggen (3-master). Tegenover het Muiderslot hebben wij aangelegd, aan de steiger waar normaliter De Groene Draeck ligt (het schip van prinses Beatrix). Aan boord werd de lunch geserveerd, uitstekend verzorgd door Inge. Na de lunch voeren wij terug via het haventje van Durgendam en langs allerlei mooie woonboten.

Na aankomst in de haven hebben wij Evert en Inge hartelijk bedankt voor deze topreis. Jacquelien en wij vieren hebben enorm genoten van deze reis.

Op de terugreis naar huis, is de ambulance nog naar het graf in Boskoop van de ouders van Jacquelien gereden, zodat zij hier nog even een moment van bezinning had.

Deze topdag is mogelijk gemaakt door de mensen van Stichting Vaarwens en van Stichting Ambulance Wens een stichting waar vrijwilligers belangeloos voor mensen die in hun laatste levensfase zijn, een speciale wens laten uitkomen. Een dag waaraan zij mooie herinneringen hebben die zowel door de patiënt als de familie als zeer dierbaar wordt ervaren. Reuze bedankt hiervoor.

Ik wil de stichtingen dan ook hartelijk dankzeggen voor alles.

Met vriendelijke groet,

Jacquelien, Sjaak, Bart, Paul en Suzanne

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens