op dit moment 21582 wensen vervuld 1645 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
3.14.jpg

30 december 2013

Koffie met gebak

Naar aanleiding van een tip hebben we begin december contact gelegd met de Stichting Ambulance Wens. Het leek ons een mooi idee om op moeder haar 78e verjaardag met de ambulance van de stichting naar het ouderlijk huis te gaan. Binnen zeer korte tijd kon dit allemaal geregeld worden. Aanmelden op de site, 2 dagen later telefonisch alles doorgenomen en afspraak vastgelegd.

Moeder lijdt aan de ziekte Parkinson. Ze verblijft in verpleeghuis Floriaan in Bladel. Ook haar partner Sjef verblijft op hetzelfde complex, maar dan in het verzorgingshuis. Helaas is het voor haar niet meer mogelijk om nog met gewoon taxivervoer naar haar geboorteplaats (en huidige woonplaats van bijna al haar kinderen), Cuijk - Vianen te komen. Gelukkig biedt vervoer via de (wens)ambulance dan uitkomst. Het is comfortabel en de rit duurt maximaal een uurtje.

’s-Morgens om 10 uur afgesproken in het verpleeghuis waar stipt op tijd de ambulance verscheen met de twee bevlogen, enthousiaste vrijwilligers Ad en Sandra. Zij waren al een tijd onderweg van respectievelijk Gorinchem en Honselersdijk. Eerst naar standplaats Rotterdam, daarna met de ambulance naar Bladel. Allebei rond de klok van 6 uur opgestaan om een wens van iemand anders in vervulling te laten gaan……..

Om 11.30 uur zijn ze in Vianen aangekomen waar alle (klein) kinderen zich hadden verzameld. Koffie met gebak, zondagse soep (op speciaal verzoek van mam) , broodjes en pudding na. We hadden een fotocollage in mekaar gezet waarmee vele oude herinneringen konden worden opgehaald. Die zal mam nog wel enkele keren bekijken op haar nieuwe dvd recorder. Net zoals naar de dvd’s van Tineke Schouten, Dagboek van een Herdershond en de Kleine Waarheid. Tja, moeder is al 78…………

Om 15.30 is de ambulance weer richting Bladel vertrokken. Wel eerst nog effe langs de huizen op van haar andere kinderen in Vianen. Het was een ONVERGETELIJKE dag voor moeder, zwaar en emotioneel, maar iets wat ze niet had willen missen.

Speciaal willen we Sandra en Ad bij deze ook bedanken voor hun bijdrage om deze dag te doen slagen. Geheel belangeloos hun vrij dag opofferen om iemand anders een fijne dag te bezorgen. Dankbaar werk, maar toch. Petje af en diep respect, niet alleen voor wat ze deze dag voor moeder hebben gedaan, maar ook voor al het andere vrijwilligerswerk dat deze twee verrichten (oa voor stichting Roparun en het Rode Kruis) !!! Onze dag is al geslaagd als we een glimlach zien in het gezicht van de patiënt verklaarden ze. Nou, mam heeft genoten, mam heeft gehuild en mam heeft deze dag heel veel GELACHEN.

Sandra, Ad en Stichting Ambulance Wens, namens de (klein) kinderen en Sjef: BEDANKT !!

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens