op dit moment 21325 wensen vervuld 1625 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

28 oktober 2013

Wie had dat gedacht?

Het concert van Anouk op 16 oktober 2013 afgelast door stemproblemen en net nu de wensenrijders onze laatste wens zouden laten uitkomen. Ik zeg onze wens, want het was niet alleen de wens van José, maar ook die van haar man en 6 vrienden en eigenlijk nog wel veel meer mensen. We hadden in maart al kaarten gekocht en zagen erg naar die dag uit. Wat we alleen niet hadden voorzien, was dat José niet meer in staat was om op het veld te dansen. Zelf dacht ze dat ze er niet meer bij kon zijn, want het kostte haar zoveel kracht om het bed uit te komen, een trap af te gaan en in een auto te stappen. Hoe konden we er voor zorgen dat zij mee kon? Met 2 zoekwoorden, laatste wens, kwam ik bij Stichting AmbulanceWens uit en heb ik een e-mail gestuurd. Vrij snel belde Kees Veldboer, directeur/oprichter, mij op om te zeggen dat zij er voor gingen zorgen dat José naar het concert kon! Kort daarop kreeg ik te horen dat alles was geregeld. Geweldig, José kon mee!!

José was er die dag helemaal klaar voor, ze had haar krachten opgespaard om een top avond te kunnen beleven. Samen met haar man waren wij aan het wachten op de ambulance, die ons naar het Gelredome zou brengen. De andere 5 vrienden waren al met de auto voorruit gereden. 20 Minuten voor de ambulance zou komen werden we door haar zoon gebeld met de mededeling dat op de radio werd verteld dat het concert niet door ging. Dit kon toch niet waar zijn hé riepen wij, maar het was wel waar. Het is volledig te begrijpen dat het voor Anouk vreselijk is om een concert af te zeggen, maar waarom die van ons, hebben wij heel egoïstisch gedacht. José haar eerste reactie was, als ik er dan niet meer ben, dan kijk ik wel van boven mee hoor! Nee zeiden wij, volgende week ben je er gewoon weer bij en ja, ze was er bij.

Op 23 oktober was het dan zover, rond 17.30 uur hoorden we heel kort even de sirene van de ambulance, ze waren gearriveerd!! Onze wensenrijders, Olav en Björn hielpen José met het tilstoeltje naar beneden, op de brancard en de ambulance in. José had een enorme glimlach op haar gezicht, want ja het ging nu echt gebeuren. Aangekomen in het Gelredome werden we opgevangen door de security en het leek er heel even op dat er door het Geldredome een foutje was gemaakt, want de security wist niet dat er een brancard zou komen en als ze dat geweten hadden dan hadden ze een goed plekje vrij gehouden. Nou het viel gelukkig allemaal mee want we hadden evengoed een prima plek met redelijk zicht op het podium. Wat belangrijker was, was dat we met zijn zevenen mee naar binnen mochten, terwijl er normaal maar 1 begeleider mee mag. José heeft genoten van het concert en lag te swingen op de brancard, haar man heeft genoten omdat hij José zag genieten en wij, wij hebben ook genoten omdat wij hen beiden zagen genieten.Toen José weer ’s nachts in bed lag, zei ze: “hier kan ik heel lang op teren”. Dat was het mooiste wat ze kon zeggen, vooral het woordje ‘lang’. Want we willen dat ze nog heel lang van alles kan genieten.

Dit alles was niet gelukt als de wensenrijders er niet waren, want zij hebben er voor gezorgd dat wij allen met elkaar op een bijzondere plek het concert mochten bekijken en zij hebben er voor gezorgd dat José er kon komen.

Wij willen Kees, onze top wensenrijders Olav en Björn van harte danken dat zij dit voor ons mogelijk hebben gemaakt. Wij zullen de stichting zoveel mogelijk promoten, want wie wil nou niet dat deze laatste wensen vervuld worden!

Bedankt Wensenrijders!

José, Remo, Laurence, Hans, Gerda, Erwin, Ico-Jaap, Connie

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens