op dit moment 21079 wensen vervuld 1598 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
2.8.jpg

18 oktober 2013

Een dag om nooit te vergeten!

Toen ik in het ziekenhuis lag, kwam een verpleegster met een foldertje over Stichting Ambulance Wens (tegenwoordig heet het Wensrijders). Deze stichting wil wensen van patiënten die niet lang meer te leven hebben in vervulling laten gaan. Heb de site bezocht en stond versteld wat er allemaal gedaan werd. Ze hebben 5 ambulances tot hun beschikking en 200 vrijwilligers. Deze stichting draait op donaties en de wensdag is dus geheel kosteloos voor de patiënt. De vrijwilligers staan de gehele dag tot je beschikking en het zijn opgeleide mensen die de verzorging op zich nemen. Het eerste wat ik wilde is iets leuks doen met Sven. Ik zal zoveel van hem moeten missen, dat ik hem ook de keus liet wat hij wilde doen met mama. ” Naar de ballenbak ” was het antwoord en ” mogen er wat vriendjes mee?”. Dit vond ik super leuk, dus zo gezegd zo gedaan. Ik heb maandag een mailtje gestuurd naar de stichting en dinsdag even gebeld of die overgekomen was. De wens werd gelijk in behandeling genomen en er was gelukkig nog een ambulance beschikbaar met 2 vrijwilligers.

Sven was helemaal blij om het te vertellen aan zijn vriendjes dat we woensdagmiddag naar de ballenbak zouden gaan. Om 13.30uur kwamen Klaas uit Breda en Mirjam uit Groningen van Wensambulance bij ons thuis om ons op te halen. Rond 14.00 uur kwamen de 4 vriendjes en 3 moeders ( voor vervoer en gezelligheid) en we konden vertrekken. De hele buurt leek wel uitgerukt om mij uit te zwaaien, super. Sven mocht met een vriendje bij mama achterin de ambulance. Op weg naar Zwolle naar “Djambo kidsplay”, een groot kinderspeelparadijs. Net begin dit jaar geopend. Ik had ‘s morgens even gebeld dat we met een grote groep kwamen en natuurlijk de brancard waar ik op lag moest naar binnen. De manager ontving ons van harte en hij wilde graag bijdragen om ons een onvergetelijke middag te bezorgen. Hierdoor kunnen wij een groter bedrag over maken aan Wens Ambulance.nl. We kregen een mooi plekje en eenmaal binnen waren de kids niet meer te houden! Ze konden niet wachten en weg waren ze.

Ik heb samen met Jeroen, de moeders ( Jackelien, Marianne en Marianne) en De vrijwilligers Klaas en Mirjam heerlijk genoten van dit gebeuren. Ik werd af en toe rond gereden om bij de kinderen te kunnen kijken. Die vonden het geweldig. Zelfs nog even een bittergarnituurtje naar binnen gewerkt. Aan het eind zouden we patatjes eten. Sven die had het over Mc Donalds in de ambulance . Klaas de vrijwilliger zei toen ” als jij daar naar toe wilt, ik breng je er zo heen”. Het personeel van Djambo was zo vriendelijk om naar de Mac te bellen of dit kon met een brancard. En jawel, dit kon. Het kinderhoekje werd vrij gemaakt voor ons. Dus op weg naar de Mac. De kindertjes wisten toen nog van niks. Die dachten dat ze gewoon naar huis moesten. Eenmaal daar waren ze niet te houden. Ze hebben lekker gesmuld, zelfs ik heb er nog van gesmuld. Ze mochten zelf hun softijsje maken in de keuken en daarna versieren, super. Toen weer de ambulance in, 2 andere vriendjes mee, was iedereen een keer geweest. Eenmaal thuis toch even de sirene aan en de dag kon niet meer stuk.

Dit was echt een van mijn mooiste dagen uit mijn leven! Als je zo kunt genieten van je zoon, is onbeschrijfelijk. Ik ben heel blij dat ik dit heb kunnen en mogen doen, mede dankzij de Stichting Ambulance Wens. Ik koester deze dag en hoop nog vele dagen te genieten!

Liefs Marcella

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens