op dit moment 21626 wensen vervuld 1647 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

Verhuizing Ambulance Wens

Afsluiten van een hoofdstuk

Afsluiten van een hoofdstuk

In 2007 is Stichting Ambulance Wens opgericht door Kees Veldboer sr. en werd er in eerste instantie vanuit huis gewerkt aan de keukentafel in Rhoon. Al snel werd het hele huis overgenomen door de Stichting en stonden overal spullen en beertjes (Mario). In 2009 kregen we een tijdelijke ruimte aangeboden bij de Formido in Rhoon. De stichting had op dat moment 3 ambulances en die konden we daar ook mooi stallen. Bij deze tijdelijke ruimte konden we ook de vrijwilligers goed ontvangen. In 2009 hadden we 145 vrijwilligers. In de eerste periode hadden we nog geen wensplanners. Kees en Ineke Veldboer deden alles zelf, hierdoor was veel kantoorruimte nog niet nodig.

De Stichting groeide echter sneller dan vooraf gedacht en daarom moesten we al snel weer op zoek naar een nieuw pand. In 2010 kochten we ons huidige pand aan de Abel Tasmanstraat in Rotterdam-Albrandswaard. Hier konden meer ambulances binnen gestald worden en hadden we meer kantoor- en magazijnruimte tot onze beschikking. Toen we in 2010 naar dit pand verhuisden hadden we 4 ambulances en vervulde we 700 wensen per jaar. 

Nu, 13 jaar later, hebben we 270 vrijwilligers, 5 wensplanners, 7 ambulances en mogen we 2.000 wensen per jaar vervullen. Omdat de stichting nog steeds groeit en omdat de vraag naar wensen ook toeneemt, worden er in 2024 twee nieuwe ambulances afgeleverd waardoor het aantal op 9 stuks komt. Aangezien we nu al ambulances buiten moeten parkeren is het duidelijk geworden dat we weer uit ons jasje zijn gegroeid. Voor Kees Veldboer jr. dus reden om op zoek te gaan naar nieuwe, passende bedrijfsruimte om de activiteiten van de stichting te kunnen voortzetten. Deze ruimte moest voldoen aan groeimogelijkheden. Een toekomstbestendig pand dus!

Nadat Kees meerdere panden heeft bezichtigd kwam hij tot de conclusie dat het aan een aantal voorwaarden moest voldoen. Het liefst in of in de buurt van Rhoon, de stalling moest groot genoeg zijn en er moest buiten voldoende parkeergelegenheid zijn. Maar ook de wensplanners en vrijwilligers moesten meer ruimte tot hun beschikking hebben. Een lastige opgave en eigenlijk was er geen enkel pand in de directe omgeving die aan de wensen voldeed. Maar enkele weken kwamen we via via ons nieuwe pand tegen dat aan alle voorwaarden voldeed. Een paar minuten verwijderd van waar we 16 jaar geleden begonnen zijn en extra bijzonder maakt het dat de eigenaar van dat pand 16 jaar geleden heeft mee betaald aan de eerste ambulance.

Ook benieuwd naar het nieuwe pand en hoe je ons zou kunnen helpen? Lees dan snel verder. 

Tijd voor een nieuw hoofdstuk

Tijd voor een nieuw hoofdstuk

Na dertien jaar gaan we weer terug naar Rhoon, waar alles aan de keukentafel is begonnen!
Op 10 minuten rijden van ons huidige pand hebben we onze nieuwe locatie gevonden.

In dit pand is plek voor:

 • Meer dan 9 ambulances
 • Een aparte ruimte voor de wensplanners
 • Een trainingsruimte voor de vrijwilligers
 • Een ontvangstruimte voor nabestaanden en andere gasten 
 • De keukentafel voor de vrijwilligers om de wens voor te bereiden en na de wens te evalueren. 
 • Wasruimte voor alle dagelijkse was (dekbedden, kleding van de vrijwilligers, beddengoed, lakens) 
 • Opslag voor alle spullen (beren, zuurstof etc.) 

De vorige eigenaar is op dit moment het pand helemaal leeg aan het halen en in de afgelopen weken heeft Marijn de Kok interieurarchitecten uit Rucphen voor ons een heel mooi ontwerp getekend. Zoals alles nu op papier staat moeten we weer jaren vooruit kunnen, en krijgen de wensplanners, vrijwilligers en andere medewerkers de ruimte die zij goed kunnen gebruiken. Voor de komende jaren hebben we genoeg groeiruimte.

Op vrijdag 1 december ontvangen wij de sleutel en gaat de verbouwing beginnen. De verbouwing wordt gedaan door Planeka uit Roosendaal. We zijn echter wel afhankelijk van sponsoren en donateurs. Inmiddels hebben al een aantal bedrijven aangegeven dit project te willen sponsoren en zijn de eerste donaties hiervoor al binnen.

We vragen het niet vaak, maar nu kunnen we jullie hulp goed gebruiken.
Je kan ons op de volgende manieren helpen:

Doneren als particulier:
Particulieren kunnen ons bijvoorbeeld steunen door een donatie te doen via tikkie. Je kan ons al steunen vanaf € 1,--. Wil je ons steunen klik dan hier

Doneren als bedrijf:
Voor bedrijven is het uiteraard ook mogelijk een donatie te doen via tikkie. Klik dan hier. Ook is het mogelijk een donatiefactuur te ontvangen. Stichting Ambulance Wens heeft de ANBI status en daarmee is je donatie ook nog eens fiscaal aftrekbaar. Als je hier interesse in hebt, stuur dan een mail naar kees@ambulancewens.nl met daarin het bedrag dat je wil doneren en uiteraard je bedrijfsgegevens. 

Als bedrijf kan je ook "Vriend van Stichting Ambulance Wens"  worden en ons op die manier steunen. Meer informatie hierover vindt je door hier te klikken. 

Mocht je ons met één van de bovenstaande zaken willen ondersteunen neem dan contact op met Kees Veldboer via kees@ambulancewens.nl. 

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Als Vriend van Stichting Ambulance Wens draag je bij aan het vervullen van laatste wensen voor niet meer mobiele (terminale) mensen. Met een jaarlijkse donatie van minimaal €1500,- maak je het mogelijk om gemiddeld 4 wensen te vervullen en draag je bij aan onze missie.

Wat krijg je ervoor terug? šŸ’š

 • Jaarlijks gebruik van onze inspirerende vriendenkamer of inspiratiezaal voor vergaderingen.
 • Het logo van jouw bedrijf op het vrienden van bord in onze nieuwe thuisbasis.
 • Uitnodigingen voor exclusieve events en (netwerk)bijeenkomsten.
 • Naamsvermelding op onze website en socials.
 • Toolkit voor communicatie (certificaat, banner en poster).
 • Nieuwsbrieven met updates en verslagen van vervulde wensen.
 • Fiscale voordelen door onze ANBI-status.

Ontdek onze inspirerende ruimtes: Vriendenkamer en Inspiratiezaal! 

Voor meer informatie klik dan hier

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens