op dit moment 21626 wensen vervuld 1647 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
Stichting_Ambulance_Wens_1.1.JPG.jpg

29 november 2022

“Operatie” Statiegeld

 

Zeer binnenkort tikken wij als Stichting Ambulance Wens de 19.000e wens aan, een mooie en bijzondere prestatie. Zelf ben ik vanaf april 2013 als ambulance-chauffeur verbonden aan de Stichting om samen met ca. 270 collega-vrijwilligers de binnenkomende wensen te vervullen. Iedere wens, groot of klein, kost echter geld en daarvoor is de Stichting aangewezen op giften die gelukkig ook in diverse vormen binnenkomen. Daarnaast worden activiteiten die geld in het laadje brengen uiteraard van harte toegejuicht.

In een eerdere nieuwsbrief voor de vrijwilligers werd melding gemaakt van een actie die was gestart door één van de verpleegkundigen met het doel geld bijeen te brengen voor de Stichting. Zij was op de manager van de supermarkt in haar woonplaats afgestapt en had voor elkaar gekregen dat de Stichting voor een bepaalde periode het goede doel werd voor de statiegeldbonnetjes die klanten in de zogenaamde emballagezuil deponeerden. Vele kleine bedragen maakten daar uiteindelijk een mooi eindbedrag !

“Goed voorbeeld doet volgen” zegt men en om dat te bewijzen benaderde ik het afgelopen jaar drie AH-supermarkten, één in mijn woonplaats Leiderdorp en twee in Leiden. Zij gingen akkoord en voor de maand oktober werd de Stichting hun goede doel. De opbrengsten van hun emballagezuilen leverden aan het eind van die maand een kleine € 700,-- op. Dat smaakte naar meer en inmiddels heb ik voor 2023 zestien AH-winkels benaderd, waarvan er inmiddels tien hun medewerking hebben toegezegd. In verschillende maanden, met het zwaartepunt wederom in de maand oktober, zullen de opbrengsten van hun emballagezuilen ten goede komen van de Stichting. De actie gaat lopen in Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Voorhout, Oegstgeest, Rijnsburg en Katwijk. Van 3 vestigingen wordt nog een reactie verwacht en bij 3 winkels betrof het zogenaamde franchise-ondernemers, die uitsluitend plaatselijke goede doelen wilden steunen.

Wellicht zijn er meer vrijwilligers binnen de Stichting die de stoute schoenen aan durven te trekken om in hun eigen supermarkt de manager aan te spreken voor een plekje op hun zogenaamde “goede doelenrooster” om via die weg de opbrengst van hun emballagezuil voor één maand te mogen claimen ! We hebben zo`n 270 vrijwilligers dus 270 maanden voor een gemiddeld bedrag van zo`n € 250,-- zou wel een heel mooi bedrag aan inkomsten betekenen voor ONS goede doel !! Succes

Vrgr Frans Lepelaar

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Als Vriend van Stichting Ambulance Wens draag je bij aan het vervullen van laatste wensen voor niet meer mobiele (terminale) mensen. Met een jaarlijkse donatie van minimaal €1500,- maak je het mogelijk om gemiddeld 4 wensen te vervullen en draag je bij aan onze missie.

Wat krijg je ervoor terug? 💚

  • Jaarlijks gebruik van onze inspirerende vriendenkamer of inspiratiezaal voor vergaderingen.
  • Het logo van jouw bedrijf op het vrienden van bord in onze nieuwe thuisbasis.
  • Uitnodigingen voor exclusieve events en (netwerk)bijeenkomsten.
  • Naamsvermelding op onze website en socials.
  • Toolkit voor communicatie (certificaat, banner en poster).
  • Nieuwsbrieven met updates en verslagen van vervulde wensen.
  • Fiscale voordelen door onze ANBI-status.

Ontdek onze inspirerende ruimtes: Vriendenkamer en Inspiratiezaal! 

Voor meer informatie klik dan hier

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens