op dit moment 21079 wensen vervuld 1598 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
295781989_3226955560855992_7668794207040511999_n.jpg

31 juli 2022

Elkaar helpen

Vrijdag kwam er een oproep om onze zusterorganisatie in België te helpen omdat zij een wens hadden op zaterdag maar geen chauffeur.

Nou dat leek mij wel wat en zaterdagmorgen vroeg op pad naar Diepenbeek (2,5 uur rijden) In Diepenbeek aangekomen werd ik vriendelijk ontvangen door de ouders van Jan (de directeur) die het wagenpark (2 ambulances) stallen bij hun huis en onderhouden, lees schoonmaken na een wens en klaar zetten voor de volgende. De chauffeurs en verpleegkundigen hebben het daar makkelijk :-).

Het wagenpark bestaat daar uit twee Volkswagens Transporter, één ingericht als kinderambulance met beeldscherm voor video's en al en één voor volwassenen vervoer. De brancard is zo een die wij zelf ook (vroeger) hadden van Kartsana met hendels. Niks elektrisch en je beseft gelijk dat wij verwend zijn met onze brancards. Maar dat terzijde.

Na een kopje thee en honderd bedankjes dat we deze wens wilden doen op weg naar Gent. De Volkswagen rijdt geweldig qua wegligging en comfort. De pleeg woont en werkt in Gent dus die daar oppikken bij het ziekenhuis waar wij onze gast op moesten halen. Bleek dat zij ook de verpleegster was in het hospice van onze gast en dat heeft zo zijn voordelen. Het ziekenhuis hebben ze goed verstopt achter, wat zal ik zeggen, huizen die nodig aan renoveren toe zijn. Het ziekenhuis is nieuw en erg groot. Vandaar dat het makkelijk was dat de pleeg daar werkte want via liften en sluipweggetjes bij onze gast aangekomen, die al op ons lag te wachten. De ambulances zijn niet voorzien van een zuurstofconcentrator waardoor er zuurstof in flessen meegenomen moeten worden. Dan is het handig dat de pleeg op die afdeling werkt, want even in het magazijn en daar kwamen twee flessen zuurstof tevoorschijn. Nadat onze gast reisklaar was gemaakt en in de ambulance lag zijn we naar Ertvelde gereden.

Een half uurtje rijden van Gent volgens de navigatie, maar met de Belgische (binnen) wegen deden wij er ruim 50 minuten over. Daar aangekomen werden we hartelijk begroet door de hele familie die al op de komst van onze gast had gewacht. De BBQ was al opgestookt en ook de Belgische frietjes in de frituur niet te vergeten. Zoals wel vaker was onze gast, sinds hij in het ziekenhuis lag, niet meer thuis geweest. Het was een warm en emotioneel weerzien met de kinderen en kleinkinderen. Hij werd ook aan het hoofd van de tafel gezet waar hij heerlijk heeft zitten eten. Overigens werden wij ook midden aan de tafel gezet en je bent dan gelijk een onderdeel van de familie.

Ik moet zeggen dat, hoewel ze Nederlands praten, ik toch wel een deel van de conversatie gemist heb. Daarna ging onze gast wat rusten en een injectie met morfine tegen de pijn, zorgde dat hij nog even kon blijven. Het was een gezellige familie en werden rondgeleid op de grond die zij in bezit hadden. Ja, en dan komt het moment van afscheid waarna we rustig naar Gent zijn gereden. Daar afscheid genomen van de gast en zijn vrouw en de pleeg waar ik heel prettig mee samengewerkt heb.

Het is leuk om te zien en te ervaren dat bij de vrijwilligers, in België en Nederland, dezelfde instelling en passie hebben, waardoor werken met elkaar zo makkelijk is.

Nadat ik de ambulance af getankt en terug gebracht had in Diepenbeek, met een geweldige ervaring en herinnering naar huis gereden.

https://ambulancewens.be/

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Als Vriend van Stichting Ambulance Wens draag je bij aan het vervullen van laatste wensen voor niet meer mobiele (terminale) mensen. Met een jaarlijkse donatie van minimaal €1500,- maak je het mogelijk om gemiddeld 4 wensen te vervullen en draag je bij aan onze missie.

Wat krijg je ervoor terug? šŸ’š

  • Jaarlijks gebruik van onze inspirerende vriendenkamer of inspiratiezaal voor vergaderingen.
  • Het logo van jouw bedrijf op het vrienden van bord in onze nieuwe thuisbasis.
  • Uitnodigingen voor exclusieve events en (netwerk)bijeenkomsten.
  • Naamsvermelding op onze website en socials.
  • Toolkit voor communicatie (certificaat, banner en poster).
  • Nieuwsbrieven met updates en verslagen van vervulde wensen.
  • Fiscale voordelen door onze ANBI-status.

Ontdek onze inspirerende ruimtes: Vriendenkamer en Inspiratiezaal! 

Voor meer informatie klik dan hier

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens