op dit moment 21079 wensen vervuld 1600 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
wens_jan_van_geffen_verhaal_vrijwilligers.jpg

13 augustus 2021

Nog 1 keer naar je eigen huisje

Nog 1 keer naar je eigen huisje" Waar onze oorspronkelijke wens een dag van tevoren werd geannuleerd kwam daar 10 minuten later al een andere wens voor in de plaats. Deze wens was op maandag middag aangevraagd en binnen 10 minuten was alles geregeld en kon ik een dag later met mijn collega die ik nog niet kon van Rotterdam richting Leeuwarden om in het ziekenhuis eerst kennis te maken met onze patient en zijn gezelschap wat met hem mee ging. Deze aardige meneer was getroffen door de ziekte waar veel mensen voor vrezen en biij hem was die in zijn brein gaan zitten waardoor zijn communictie was aangetast en ook de vermoeidheid meer aanwezig was dan hem lief was. Wat hij wilde was heel simpel en eenvoudig maar zonder onze hulp niet uitvoerbaar, gewoon nog heel even in zijn eigen appartement zijn en nog even bij een hele goede vriendin op bezoek die een nieuw huisn had gekocht en daar pas woonde. Waar wij ruim 2 uur gedaan hadden over de rit naar leewarden waren wij binnen 10 minuten bij de flat van meneer en reden wij hem op de brancard de lift in en naar boven. Met onze hulp is hij even van de brancard kunnen komen en naar binnen kunnen schuifelen om op de bank waar hij altijd zat een shaggie te roken. Hierna schuifelde hij 1 voor 1 door de diverse kamertjes in zijn flat en gaf hij zijn goede vriend en echtgenote die mee waren wat aanwijzingen van wat er mee moest naar het hospice, over de vissen die gevoerd moesten worden etc. Uiteindelijk zijn wij mischien 20 minuten binnen geweest, best wel kort eigenlijk maar voor iemand die afscheid moet gaan nemen van het leven en van zijn woning zijn dit wel 20 hele belangrijke minuten en daar doen wij het voor. Nadat meneer weer comfortabel in de ambulance lag ging de rit dwars over het friese platteland richting zijn goede vriendin die in een heel leuk pittoresk huisje was gaan wonen. De omtvangst was heel hartelijk en om iedereen wat privacy te gunnen hebben wij wat afstand genomen maar toen het afscheid daar was konden we aan de tranen bij beiden wel zien dat dit een mooi moment en een fijna ontmoeting was geweest. Ook bij het afscheid wat wij an mener namen in het zieknhuis liet hij duidelijk merken hoe dankbaar hij ons was, maar eigenlijk moeten wij deze meneer en al die andere patienten die wij mogen helpen juist bedanken dat wij iedere keer opnieuw deelgenoot mogen zijn van deze intieme en belangrijke momenten in de laatste fase van iemands leven .......

"een vrijwilliger "

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Als Vriend van Stichting Ambulance Wens draag je bij aan het vervullen van laatste wensen voor niet meer mobiele (terminale) mensen. Met een jaarlijkse donatie van minimaal €1500,- maak je het mogelijk om gemiddeld 4 wensen te vervullen en draag je bij aan onze missie.

Wat krijg je ervoor terug? šŸ’š

  • Jaarlijks gebruik van onze inspirerende vriendenkamer of inspiratiezaal voor vergaderingen.
  • Het logo van jouw bedrijf op het vrienden van bord in onze nieuwe thuisbasis.
  • Uitnodigingen voor exclusieve events en (netwerk)bijeenkomsten.
  • Naamsvermelding op onze website en socials.
  • Toolkit voor communicatie (certificaat, banner en poster).
  • Nieuwsbrieven met updates en verslagen van vervulde wensen.
  • Fiscale voordelen door onze ANBI-status.

Ontdek onze inspirerende ruimtes: Vriendenkamer en Inspiratiezaal! 

Voor meer informatie klik dan hier

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens