op dit moment 17671 wensen vervuld 1242 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
IMG_20190624_160414_155.jpg

24 juni 2019

“ 2 lieve meiden hebben 1 lieve wens “

Een paar dagen geleden kreeg ik zoals ik dat enkele keren per maand krijg een mailtje van de ambulancewens of ik samen met een collega een wens mocht begeleiden en deze keer viel mij meteen de geboortedatum op en schrok ik daar van want de patient die ik mocht gaan begeleiden is geboren in 1999 en is dus slechts 1 jaar ouder dan mijn oudste dochter. Toen ik verder ging lezen schrok ik nog een keer want toen bleek onze patient een tweelingzus te hebben met dezelfde aangeboren ziekte en dezelfde lieve wens. Vanmorgen vroeg op kantoor zag ik op het intakeformulier een overzicht van haar ziektegeschiedenis staan en na de eerste 4 diagnoses ben ik maar gestopt met lezen... Het bijzondere aan deze wens was ook nog eens dat deze was aangevraagd door een bn’er, dat was Bas Smit, de echtgenoot van nicolien van dam, bas is enorm betrokken bij het leed van zieken kinderen en doet daar ontzettend veel voor. Het zure voor deze 2 meiden is ook nog eens dat ze al 19 zijn en bij veel andere stichtingen ( die heel mooi werk doen ) vanwege hun leeftijd niet meer in aanmerking komen want ze zijn inmiddels volwassen, maar toch hadden ze nog 1 lieve wens en dat was een keer een dolfijn mogen aaien. Bas trof deze kinderen en hun moeder in het ziekenhuis en was blijkbaar enorm geraakt door hun trieste verhaal en nog triester vooruitzicht dat hij vond dat hij in actie moest komen. De moeder vertelde over onze stichting en bas klom meteen in de telefoon. Het gevolg van dit alles was dat ik vandaag samen met mijn collega achter in de ambu een patiente had liggen die niet alleen heel erg zwak en ziek was en die meer leed heeft meegemaakt dan ze eigenlijk dragen kan, maar die ook slechts 1 jaar ouder was dan mijn dochter. Binnen in hun huis was veel roze en beide dames waren helemaal bezeten van K3 en dat was aan alles duidelijk te zien, hun kalenderleeftijd mocht dan wel 19 jaar zijn, qua ontwikkeling waren ze echter een stuk jonger maar daarmee waren ze zeker niet minder leuk en lief ! Eenmaal bij het dolfinarium eerst de brancards goed beladen, er moest nu eenmaal het nodige medische materiaal mee voor het geval dat... gelukkig hadden we in hun moeder een persoon bij die in welk geval dan ook precies wist wat ze in welk geval dan ook moest doen en dat was een hele geruststelling. En toen ging het ineens heel snel, met een big smile gingen we meteen naar het grote theater waar wij gastvrij werden ontvangen en waar we meteen naar binnen toe mochten en waar alles al in orde was gemaakt om deze 2 dames, ieder op een brancard te ontvangen. De lach op de gezichten van deze meiden was op dat moment al onbeschrijfbaar en toen de eerste van de 2 zussen richting het water mocht toen was het grote moment eindelijk daar ! Op dat moment kregen we nog een extra bezoeker en kwam bas zelf ook een kijkje nemen want dit wilde hij met eigen ogen zien gebeuren, ook dit vonden de meiden heel erg leuk. Waar het ene zusje het moment van haar leven al mocht beleven mocht het andere zusje trucjes met de dofijnen doen, bal weggooien, dolfijnen laten zwaaien, laten fluiten en zo nog veel meer ... En toen was de dame aan de beurt die ik mocht begeleiden, even spannend om de brancard zo dicht bij het water neer te zetten maar daarna ruimte gemaakt om ook deze meid het moment van haar leven mee te laten maken en wat is het dan mooi en bijzonder om daar zo dichtbij te mogen zijn. Ik kan niet in hun hoofdjes kijken maar ik durt te wedden dat ze zich op dat moment even helemaal niet ziek hebben gevoeld. Voor de dame die ik mocht begeleiden was de koek daarna eigenlijk al op, het liefst wilde ze meteen naar huis maar haar zus wilde graag de grote show nog zien, zelf was ze echter zeer slechtziend en kon ze maar 1 meter ver kijken maar om het haar zus te gunnen zijn we gebleven en dat was maar goed ook want ook hier heeft ze zeer intens van genoten en wat was het mooi om dat te mogen zien. Van bas mochten ze daarna nog een mooi cadeau uit kiezen en nadat we wat gegeten hebben zijn we weer huiswaarts gegaan. Wat mochten wij vandaag 2 lieve en dappere meiden begeleiden, 2 meiden die zich ondanks alles ook op hun manier heel bewust waren van wat hun allemaal te wachten stond, 1 van deze 2 was zelfs al met haar uitvaart bezig, ondanks de 30 graden kreeg ik kippevel toen ik dat hoorde ! Mensen noemen ons vaak “helden” dat deed bas smit vandaag ook, wij zijn echter geluksvogels die dit werk mogen doen. De ware helden zijn deze 2 meiden en hun ouders doe de kracht weten te vinden om zo goed voor hun dochters te kunnen zorgen ! Ik ben nu weer terug in eindhoven maar ik weet voor 100 % zeker dat er ergens in het noorden va het land op dit moment 2 meiden aan het dromen zijn, over dolfijnen en over k3. Ik gun ze nog heel veel mooie dromen !

Facebook-inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacy-instellingen.

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens