op dit moment 21582 wensen vervuld 1643 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

De Polar Experience 2024!

Graag willen we wat vertellen over de tocht die Tim Koornhof en ik (Erwin van Bussel)gaan maken naar de Noordkaap vanaf 11januari 2024. Nog maar enkele weken te gaan en dan is het zover….

De Polar Experience 2024!

Start en startlocatie

De start vindt plaats op donderdag 11 januari 2024 vanaf Evenementenlocatie Watergoed te Valburg. Tijdens de start zijn familieleden/vrienden van harte uitgenodigd om u vanaf 09:30 uit te komen zwaaien. De planning van de vertrek dag ziet er als volgt uit:

Planning

08.30 – 09:00 ontvangst met koffie en thee 09:00 - 09:30 Rijdersbriefing 10:00 – 11:00 vertrek teams We zullen 20 januari 2024 weer terugkeren in Nederland.

Als iemand zin heeft om ons uit te zwaaien is dat heel leuk. We hebben ook gekozen om onze rit te koppelen aan een goed doel en dat is in ons geval de Stichting Ambulancewens. Waarom? Omdat ik zelf vrijwilliger ben voor de promotie van de stichting en ik elke dag zie wat er gedaan wordt voor mensen die een laatste wens hebben. Er zijn zoveel mensen die aan het einde zijn en bedlegerig en waar niet zoveel voor geregeld kan worden en daar komt ambulancewens om de hoek kijken. Deze organisatie heeft maar liefst de beschikking over ca 270 vrijwilligers, zowel cahuffeurs als verpleegkundigen en ook voor promotie zoals evenementen etc. Lees hier wat over de wensen en hoe het werkt:

Hoe gaat een wensaanvraag in zijn werk? Om een wens in te kunnen plannen hebben wij een ingevuld intakeformulier nodig. Dit formulier kan ingevuld worden op onze website of door hier te klikken. Zodra het intakeformulier binnen is nemen onze wensplanners contact op. Tijdens onze openingstijden wordt er vaak binnen een uur contact met de contactpersoon opgenomen, worden de mogelijkheden doorgesproken en de wens ingepland. Na het indienen van de wens regelen wij verder alles entreekaartjes, reserveringen etc.. Dus niet alleen het vervoer.

We hebben 3 soorten wensen:

1. Spoedwensen Dit zijn wensen die op dezelfde dag dat ze binnenkomen nog uitgevoerd moeten worden. Over het algemeen kan vaak één van onze ambulance binnen 1 uur vertrekken naar de patiënt.2. Reguliere wensen Dit zijn alle overige wensen die binnenkomen en in Nederland plaatsvinden. Vaak kunnen deze wensen binnen 1 à 2 dagen na het indienen van het intakeformulier worden vervuld. 3. Buitenlandse wensen We gaan ook naar het buitenland met wensen. Maximaal 3 à 4 dagen per wens inclusief de reisdagen.

Kosten Wij vervullen de wensen geheel gratis. Stichting Ambulance Wens betaald alle kosten tijdens de wensdag voor de patiënt, twee familieleden/kennissen en onze twee vrijwilligers die meegaan (chauffeur en verpleegkundige).

Tijdsduur

Aan onze wensdagen zit geen eindtijd. Onze wensplanners spreken alleen een begintijd af en daarna staan de vrijwilligers de gehele dag ter beschikking.

Voor wie kan er een wens aangevraagd worden?

We vervullen wensen voor iedereen die afhankelijk is van liggend vervoer in ambulances. De meeste wensen die we vervullen zijn voor niet meer mobiele terminale patiënten, maar we vervullen ook wensen voor mensen die bijvoorbeeld in het ziekenhuis liggen door een ongeluk en naar een uitvaart moeten. https://www.ambulancewens.nl/overons Zover over de stichting.

We hebben de Subaru Outback opgebouwd van standaard naar een auto die goed offroad kan en ook in de sneeuw zijn mannetje zal staan. Veel extra verlichting, de auto is 2” gelift. Er zitten standaard Falken Wildpeaks banden onder en een set spijkerbanden (Nokian Hakkapalitta 9) gaan mee voor in de sneeuw maximale grip te hebben. Er is ook verse olie in de diffs en in de automatenbak gegaan en we controleren nog een keer alle vloeistoffen voor we vertrekken. Er is een extra aansluiting gemaakt voor 12volt om apparatuur te kunnen opladen zoals de extra IPad voor navigatie. Ook daar is een supergoeie steun voor aangeschaft van SeaSucker op aanraden van Frans (ons Belgische clublid) Er is een grote led-balk gemonteerd met 24000lumen en twee verstralers van angry moose van 210watt per stuk. Ook gaan we van coördinaat naar coördinaat rijden zonder dat we weten wat de eindbestemming wordt elke dag. Wat we wel weten is dat we de mooiste wegen gaan berijden en in goede hotels zitten. We weten ook dat we wat extra activiteiten gaan doen tijdens de dagen in Scandinavië. Je kan dag etappes winnen door de meest ideale tijden te rijden tussen de coördinaten, niet de snelste want dat is niet belangrijk. We hopen ook op het mooie Noorderlicht te zien onderweg en mooie plaatjes te schieten van de Outback. Als er geen Noorderlicht te zien is dan hebben we ons eigen Noorderlicht. We hebben op de Experienceday ook kennis gemaakt met andere deelnemers en hun auto’s maar zover we weten zijn we de enige met een Subaru. Geen probleem want dan houden we de eer hoog. We hebben ook mooie sponsoren en donateurs gevonden in de aanloop naar de Polar Experience. Iedereen kan ons ook volgen tijdens de rit via een track and trace systeem wat we bij ons hebben. We hebben ook een Facebookpagina en een Instagrampagina die elke dag bijgehouden zullen worden tijdens de rit. Wie de vorderingen van de auto wil bekijken kan op onze facebookpagina alles zien: https://www.facebook.com/OutbackWilderness Wie de instagrampagina wil volgen over ons kan hier terecht: https://instagram.com/teamwildernessnoordkaap2024

Volgen kan (team4)ook via: https://www.polarexperience.nl/

Alle voorbereidingen zijn klaar en we hebben er ontzettend veel zin in. Het mooiste is dat we al heel veel geld opgehaald hebben dat we al twee keer ons doelbedrag hebben kunnen bijstellen en nu hoop ik dat we er nog steeds overheen gaan. Met de grote sponsoren gaan we dan in februari de cheque overhandigen waar ook het definitieve bedrag wordt vastgesteld wat we opgehaald hebben, op dit moment zitten we op ca €18500,00. Mocht er iemand nog wat geld overhebben om te doneren dat kan hier gewoon nog steeds: https://supportanddonate.com/doneer-pagina/6736/kom-in-actie-voor-stichting-ambulance-wens

 

20231213_145305.jpg 20231213_145327.jpg 20231213_145353.jpg

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Als Vriend van Stichting Ambulance Wens draag je bij aan het vervullen van laatste wensen voor niet meer mobiele (terminale) mensen. Met een jaarlijkse donatie van minimaal €1500,- maak je het mogelijk om gemiddeld 4 wensen te vervullen en draag je bij aan onze missie.

Wat krijg je ervoor terug? šŸ’š

  • Jaarlijks gebruik van onze inspirerende vriendenkamer of inspiratiezaal voor vergaderingen.
  • Het logo van jouw bedrijf op het vrienden van bord in onze nieuwe thuisbasis.
  • Uitnodigingen voor exclusieve events en (netwerk)bijeenkomsten.
  • Naamsvermelding op onze website en socials.
  • Toolkit voor communicatie (certificaat, banner en poster).
  • Nieuwsbrieven met updates en verslagen van vervulde wensen.
  • Fiscale voordelen door onze ANBI-status.

Ontdek onze inspirerende ruimtes: Vriendenkamer en Inspiratiezaal! 

Voor meer informatie klik dan hier

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens