op dit moment 21325 wensen vervuld 1625 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

Stichting Ambulance Wens ontvangt de Rotterdam Promotieprijs

Op dinsdag 6 juni 2023 kreeg directeur Kees Veldboer jr. de Rotterdam Promotieprijs uitgereikt door burgemeester Aboutaleb in de Burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam. Ook de vrijwilligers van de Stichting werden op deze middag in het zonnetje gezet en Marlayne Sahupala verzorgde belangeloos een mooi intermezzo. 

https://openrotterdam.nl/stichting-ambulancewens-krijgt-prestigieuze-promotieprijs-rotterdamser-kan-het-niet/

Juryrapport
In 2007 opgericht om wensen te vervullen van ernstig zieke en niet-mobiele mensen om nog één keer…vul maar in. Dát doet de Stichting Ambulance Wens om mensen te helpen die niet lang meer te leven hebben en zo hun diepste eindwens vervullen. Nog één keer een dierbare vriend thuis bezoeken, een geliefde plek terugzien of een evenement bijwonen kan niet met gewoon vervoer en hoe mooi is het dan dat 7 ambulances met ervaren transportmedewerkers en medisch geschoold begeleidend zorgpersoneel, dit elke dag 5 tot 7 keer mogelijk maken en de totale teller inmiddels op ruim 19.000 vervulde wensen hebben gebracht. Met nationale en internationale samenwerkingspartners. Deze onbaatzuchtige prachtstichting draagt alle kosten en geen moeite is te veel. Dát viel ons op.

Geen borstkloppende woorden maar onbaatzuchtige daden des te meer
Kees Veldboer senior is de oprichter van Stichting Ambulance Wens in 2007. Als ambulancechauffeur bij de ambulancedienst Rotterdam-Rijnmond organiseerde hij spontaan voor een ernstig zieke patiënt een uitstapje naar het havenhoofd in Vlaardingen waar deze de middag van zijn (nog korte) leven had en het zaadje voor de huidige stichting was geplant. Helaas overleed Kees Veldboer senior veel te jong in juli 2021 waarna zoon Kees Veldboer junior de missie van Stichting Ambulance Wens voortzette om ‘iedere terminale bedlegerige patiënt die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd’. Eerst vader en later zoon Kees bieden inmiddels samen met 270 superenthousiaste vrijwilligers terminale patiënten waardige mogelijkheden om nog even als vanouds kwaliteit van leven te beleven en hun spoedige afscheid even te vergeten. Ware Rotterdammers die gewoon doorgaan met helpen als een ander dat niet meer kan. Dát bewonderen we zeer.

Kleine gebaren, groots en onbetaalbaar plezier
Dat wat ruim vijftien jaar geleden aan de keukentafel in Rotterdam begon heeft inmiddels in 20 landen wereldwijd navolging gevonden. Uiteraard geholpen door de doeners uit Rotterdam. Rotterdam kent in haar citybranding de slogan ‘Make it Happen’. Stichting Ambulance Wens vertaalt deze in de praktijk naar ‘kan niet, bestaat niet’. Wie de website bekijkt verliest zich met stijgende warmte en bewondering in ontelbaar onroerende, bijzondere en ongelofelijke verhalen, warme recensies van patiënten, nabestaanden en ambassadeurs die de stichting in de loop der jaren aan zich heeft ‘verbonden’ en die laten zien wat Stichting Ambulance Wens tot in de haarvaten van de samenleving teweegbrengt. Herinneringen leven oneindig verder, verzachten het gemis en geven de nabestaanden moed om verder te leven zonder hun dierbaren. Met hun pracht motto ‘Leven toevoegen aan dagen, wanneer er geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’ kunnen zwaar zieke mensen nog één keer een hoofdstuk van onschatbare waarde toevoegen aan hun familieverhaal. Dát is voor ons de ware betekenis van medeleven.

De Rotterdam Promotieprijs is een logische conclusie
De Stichting Rotterdam Promotieprijs is opgericht door de leden van Club 25. Sinds 1971 wordt de prijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die volgens de leden van Club 25 uitermate veel heeft bijgedragen aan het bevorderen van de bekendheid en de goede naam van Rotterdam als stad en haven. De Rotterdam Promotie Prijs gaat nadrukkelijk niet enkel en alleen over commerciële successen die Rotterdam vooruit hebben geholpen. Met de Stichting Ambulance Wens wordt juist een instantie geëerd die recht doet aan het uitdragen van het grote hart van de Rotterdammer en diens daadkracht. Een postuum eerbetoon aan oprichter Kees Veldboer senior én een direct eerbetoon aan zijn zoon Kees die uit hetzelfde stoere, no-nonsense hout gesneden is en geweldig leiderschap toont door het levenswerk van zijn vader voort te zetten. Kees’ stichting zat niet bij de pakken neer maar ging geïnspireerd door volgens zijn kenmerkende geest van ‘gewoon doen’. Samen met de hele organisatie en team van vrijwilligers. Rotterdamser kan het in onze ogen niet als je een organisatie van mensen mensen neerzet die elke dag weer hun mouwen opstropen om anderen totaal onbaatzuchtig te helpen aan eindeloze herinneringen en een vervuld afscheid met een grootse impact op onvergetelijke en tijdloze herinneringen. De leden van Club 25 hebben hier grote waardering voor die we niet onder stoelen of banken willen steken maar juist vandaag op de banken van de Burgerzaal willen bekronen met de Rotterdam Promotieprijs. Dát verdienen ze gewoon. Nog steeds zijn er veel mensen die niet weten wat de Stichting Ambulance Wens doet en wat er mogelijk is. Hopelijk draagt de Rotterdam Promotieprijs bij aan verdere naamsbekendheid en een langdurig voortbestaan om zoveel mogelijk terminale zieken en hun dierbaren verder te helpen. Als je wereldwijd zoveel navolging vindt, dan doe je iets universeels bijzonders: mensen in hun eindigheid oneindig laten voelen dat je ze wilt helpen en een warm hart toedraagt.


RP1.jpg RP2.jpg RP3.jpg

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Als Vriend van Stichting Ambulance Wens draag je bij aan het vervullen van laatste wensen voor niet meer mobiele (terminale) mensen. Met een jaarlijkse donatie van minimaal €1500,- maak je het mogelijk om gemiddeld 4 wensen te vervullen en draag je bij aan onze missie.

Wat krijg je ervoor terug? šŸ’š

  • Jaarlijks gebruik van onze inspirerende vriendenkamer of inspiratiezaal voor vergaderingen.
  • Het logo van jouw bedrijf op het vrienden van bord in onze nieuwe thuisbasis.
  • Uitnodigingen voor exclusieve events en (netwerk)bijeenkomsten.
  • Naamsvermelding op onze website en socials.
  • Toolkit voor communicatie (certificaat, banner en poster).
  • Nieuwsbrieven met updates en verslagen van vervulde wensen.
  • Fiscale voordelen door onze ANBI-status.

Ontdek onze inspirerende ruimtes: Vriendenkamer en Inspiratiezaal! 

Voor meer informatie klik dan hier

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens