op dit moment 20751 wensen vervuld 1565 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

20 jaar Sint Jans Hospice De Casembroot: kom je ook poffertjes eten?

https://wijzijndestad.com/verhalen/20-jaar-sint-jans-hospice-de-casembroot-kom-je-ook-poffertjes-eten/

5 oktober? Wat is er ook alweer, op deze dag? Oh ja! De verjaardag van Sint Jans Hospice De Casembroot natuurlijk. Vandaag is die verjaardag net wat specialer dan andere jaren, omdat het precies twintig jaar is geleden dat koningin Beatrix het hospice aan de Nassaulaan opende, in bijzijn van onder meer de toenmalige burgemeester Schouwenaar. Het jubileum wordt uiteraard gevierd, maar die bijeenkomst is alleen voor genodigden. Maar niet getreurd: alle Middelburgers vandaag, morgen en overmorgen van harte welkom om tussen 12.00 en 15.00 uur poffertjes te komen kopen. De opbrengst is voor Stichting Ambulance Wens Nederland. Om half elf kwam de eerste buurtbewoonster kijken of de poffertjes al verkrijgbaar waren. Ze was nog iets te vroeg, maar niet minder enthousiast. “Tot straks dan!” We zeiden het in 2019 al eens: “Het lijkt misschien een gek idee, zo’n feestelijk moment in een gebouw waar ook altijd pijn en verdriet is, maar ook dit soort dingen horen erbij. Hospice De Casembroot is ook een huis vol warmte en liefde.” Vanochtend waren Annelies Boot, Katrien Thoen en haar dochter bezig met de voorbereidingen van de poffertjeskraam. De bakplaat mochten ze lenen van A Domani XL. Sympathiek. Van de dames begrepen we dat er nog altijd veel behoefte aan het hospice is. Het huis zit bijna altijd vol. Een extra gebouw zou zo gek nog niet zijn, maar of dat haalbaar is? We feliciteren het Hospice, onderdeel van Zorgstroom hoe dan ook hartelijk. Jullie doen goed en mooi werk. Op naar de volgende twintig jaar!

Gewoon doen

Gewoon doen

Kees Veldboer, de man achter Stichting Ambulance Wens

Gewoon doen is het verhaal over leven en werk van Kees Veldboer, oprichter en directeur van de Stichting Ambulance Wens. Als ambulancechauffeur ontdekte Veldboer dat je soms met een heel klein gebaar enorm veel voor ernstig zieke mensen kunt betekenen. Hij besloot een stichting op te richten om de laatste wensen van terminaal zieken te vervullen.

Het boek 'Gewoon doen' is te bestellen.

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens