op dit moment 21725 wensen vervuld 1670 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

Wat doet Stichting Ambulance Wens

YouTube video-inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacy-instellingen.

Nog één keer de klok thuis horen tikken, de zee zien, of een concert bijwonen. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wens van niet meer mobiele terminale patiënten die niet lang meer te leven hebben. Het gaat soms om hele kleine dingen die voor een terminaal zieke patiënt heel belangrijk, maar eigenlijk niet meer mogelijk zijn. Omdat hij of zij niet meer mobiel is en niet op een gewone manier vervoerd kan worden.

Stichting Ambulance Wens vervuld wensen met speciaal voor dit doel ontworpen ambulances voorzien van onder andere een extra comfortabele brancard en ramen rondom. Ook gaat bij elke wens kundig medisch geschoold personeel mee. Per dag vervult de Stichting 5 à 7 wensen en inmiddels zijn er sinds de oprichting in 2007 meer dan 20.775 wensen vervuld.

Alle wensen worden gratis vervuld. De kosten voor iedereen in de ambulance worden door de Stichting gedragen. In de ambulance kunnen in totaal 5 personen namelijk de patiënt, 2 familieleden/vrienden van de patiënt en 2 vrijwilligers van de Stichting (chauffeur en verpleegkundige). Sommige mensen denken dat Stichting Ambulance Wens alleen het vervoer regelt, maar dat is niet zo. De Stichting regelt al jaren de gehele wens van toegangskaarten tot bijvoorbeeld het eten aan toe.

Wensen

Hoe gaat een wensaanvraag in zijn werk?
Om een wens in te kunnen plannen hebben wij een ingevuld intakeformulier nodig. Dit formulier kan ingevuld worden op onze website of door hier te klikken. Zodra het intakeformulier binnen is nemen onze wensplanners contact op. Tijdens onze openingstijden wordt er vaak binnen een uur contact met de contactpersoon opgenomen, worden de mogelijkheden doorgesproken en de wens ingepland. Na het indienen van de wens regelen wij verder alles entreekaartjes, reserveringen etc.. Dus niet alleen het vervoer. 

We hebben 3 soorten wensen:
1. Spoedwensen
Dit zijn wensen die op dezelfde dag dat ze binnenkomen nog uitgevoerd moeten worden. Over het algemeen kan vaak één van onze ambulance binnen 1 uur vertrekken naar de patiënt.

2. Reguliere wensen 
Dit zijn alle overige wensen die binnenkomen en in Nederland plaatsvinden. Vaak kunnen deze wensen binnen 1 à 2 dagen na het indienen van het intakeformulier worden vervuld. 

3. Buitenlandse wensen
We gaan ook naar het buitenland met wensen. Maximaal 3 à 4 dagen per wens inclusief de reisdagen. 

Kosten
Wij vervullen de wensen geheel gratis. Stichting Ambulance Wens betaald alle kosten tijdens de wensdag voor de patiënt, twee familieleden/kennissen en onze twee vrijwilligers die meegaan (chauffeur en verpleegkundige). 

Tijdsduur 
Aan onze wensdagen zit geen eindtijd. Onze wensplanners spreken alleen een begintijd af en daarna staan de vrijwilligers de gehele dag ter beschikking 

Voor wie kan er een wens aangevraagd worden? 
We vervullen wensen voor iedereen die afhankelijk is van liggend vervoer in ambulances. De meeste wensen die we vervullen zijn voor niet meer mobiele terminale patiënten, maar we vervullen ook wensen voor mensen die bijvoorbeeld in het ziekenhuis liggen door een ongeluk en naar een uitvaart moeten. 

Waar staat Stichting Ambulance Wens voor?

 • Wij vervullen sinds 2007 wensen voor terminale, immobiele patiënten.
 • Hiervoor zijn wij 7 dagen per week telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur. 
 • Ook op zon- en feestdagen.
 • De wensen zijn gratis.
 • De locaties van de wensen lopen uiteen; heel Nederland door, maar ook naar het buitenland. Wij kijken graag wat er mogelijk is.
 • Op onze website en social media wordt dagelijks bekend gemaakt welke wensen wij die dag gaan uitvoeren.
 • We zijn transparant over het aantal wensen dat wij uitvoeren en ons financiële beleid. Deze informatie is te vinden op onze website: www.ambulancewens.nl.
 • Er bestaat ook een andere organisatie, “wensambulance”. We merken dat er nog wel eens verwarring ontstaat. Bij twijfel kunt u ons altijd bellen.(085-4444288).
 • We staan altijd open voor samenwerking met andere partijen.

Medewerkers en vrijwilligers

Stichting Ambulance Wens bestaat uit een bestuur, directeur, wensplanners en vrijwilligers.

Directeur:

 • Kees Veldboer jr.

Wensplanners:

 • Jessica Nieuwenhuizen (32 uur) 
 • Ineke Veldboer (20 uur) 
 • Vanessa Schrijn (32 uur) 
 • Sarah Wolders (24 uur) 
 • Caroline van Nobelen(oproepkracht)
 • Jan van Katwijk (oproepkracht vrijwillig)
 • Menno Kuiper (oproepkracht vrijwillig) 

Bestuur:

 • Voorzitter: Sanne de Laat- Koevoets 
 • Penningmeester: Hans van Ruijven
 • Secretaris: Ramona Krieger
 • Algemeen bestuurslid: Bart Sterenborg 

 Vrijwilligers:

 • 270 (medische)vrijwilligers, zonder deze mensen zouden wij het niet kunnen. Klik hier voor meer informatie over onze vrijwilligers.

Wagenpark

Wagenpark

Stichting Ambulance Wens heeft zes Mercedes Vito's en één Mercedes sprinter. Deze ambulances zijn zo ontworpen dat de patiënt vanuit de ambulance gewoon naar buiten kan kijken door geblindeerde ramen. Daarnaast is er een elektrische brancard aanwezig met een speciale matras waardoor de patiënt heel comfortabel vervoerd wordt.

De ambulances worden speciaal voor Stichting Ambulance Wens ontworpen en ze gaan ongeveer 5 jaar mee. Doordat alle ambulance bijna dagelijks op pad zijn hebben ze na 5 jaar ongeveer 500.00 à 600.000 kilometer gereden en zijn ze toe aan vervanging. 

Contactgegevens

Stichting Ambulance Wens vervuld 7 dagen per week wensen. Ook op zon- en feestdagen. 

U kunt ons op verschillende manieren bereiken: 

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 08:00 tot 16:00 uur op het nummer 085-4444288. 

Per mail via info@ambulancewens.nl 

Mocht u een wensaanvraag hebben vul dan zo snel mogelijk het wensformulier op onze website in of klik hier

 

Bezoekadres hoofdkantoor:

Ambachtsweg 8a 
3161 GL Rhoon 

Onze missie

De missie van Stichting Ambulance Wens is om iedere terminale bedlegerige patiënt die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Door het meemaken van deze gebeurtenis kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen.

Dat is wat wij willen bereiken. Levenskwaliteit toevoegen aan die laatste periode, zodat een klein deel van de ellende even opzij gezet kan worden.

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Als Vriend van Stichting Ambulance Wens draag je bij aan het vervullen van laatste wensen voor niet meer mobiele (terminale) mensen. Met een jaarlijkse donatie van minimaal €1500,- maak je het mogelijk om gemiddeld 4 wensen te vervullen en draag je bij aan onze missie.

Wat krijg je ervoor terug? šŸ’š

 • Jaarlijks gebruik van onze inspirerende vriendenkamer of inspiratiezaal voor vergaderingen.
 • Het logo van jouw bedrijf op het vrienden van bord in onze nieuwe thuisbasis.
 • Uitnodigingen voor exclusieve events en (netwerk)bijeenkomsten.
 • Naamsvermelding op onze website en socials.
 • Toolkit voor communicatie (certificaat, banner en poster).
 • Nieuwsbrieven met updates en verslagen van vervulde wensen.
 • Fiscale voordelen door onze ANBI-status.

Ontdek onze inspirerende ruimtes: Vriendenkamer en Inspiratiezaal! 

Voor meer informatie klik dan hier

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens