op dit moment 21953 wensen vervuld 1680 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
449786208_8097251980309610_3600621650833906772_n.jpg

5 juli 2024

2 Juli 2024 “een dag om nooit meer te vergeten”

Leen en Ria van Wingerden, onze ouders, zijn 84 en 85 jaar.

Het laatste jaar is een rollercoaster geweest van ziekte, emoties en opname in het verzorgingstehuis. Bijzonder is, nadat mijn vader als eerste werd opgenomen 6 maanden geleden door zijn ziekte Parkinson (zoals hij het noemt een sluipmoordenaa), 3 weken later mijn moeder door de ziekte van Alzheimer terecht kwam in hetzelfde verzorgingstehuis. Zorg verergerde en herinneringen werden steeds dierbaarder. Na een val van mijn moeder 2 weken geleden, waar zij een zeer gecompliceerde heupfractuur opliep, verslechterde de Alzheimer per dag.

Door hun kwetsbaarheid was hun wens om nog 1 maal naar Hoek van Holland (aan zee) te gaan niet meer mogelijk. Vaak hebben zij het er samen nog over gehad. Dat bracht mij op het idee om STICHTING AMBULANCE WENS in te schakelen.. maar zou dit nof wel lukken op korte termijn en hoe zou dit gaan met twee kwetsbare mensen? Ik vulde het formulier eind van de dag op zondag in, en dezelfde dag werd ik al gebeld. Unieke situatie twee tegelijk, maar de wens kon dinsdag al plaatsvinden!

Gisteren was deze dag, een dag vol emoties en dierbare momenten. Beide werden opgehaald in het verzorgingstehuis. Mijn moeder zeer kwetsbaar, maar is gelukt! De voorpret begon al toen ik mijn vader maandagmiddag inlichtte: Pa je wilde met ma toch altijd nog een keer naar Hoek van Holland? Met een treurige blik knikte hij, totdat ik zei: we gaan het morgen doen met Stichting Ambulance Wens! Door zijn masker van het Parkinson heen, zag ik opeens twinkeloogjes en reageerde super enthousiast PRACHTIG!!!

OP DE BARRICADE! Mijn moeder vertelde wij het een uur van te voren…. Wilde ze niet nog eens naar Hoek van Holland? Toen ik vertelde dat wij dit vandaag met elkaar zouden doen, zag ik een blijdschap die wij maanden niet hebben gezien! Tegen mijn vader zei ze gelijk, wil jij ook mee naar Zee???

Onbeschrijfelijk wat wij toen zagen en voelden. De liefde tussen deze twee mensen! Er kwamen twee Ambulances met 4 top vrijwilligers. Met de liefde voor mensen en een dosis humor gingen wij op pad… helemaal tot aan zee met de brancards! Met een lunch in strandtent R Port en een “wandeling” over het strand zijn wij allen tot tranen geroerd. Ik kan hier veel over zeggen, maar de foto’s spreken boekdelen……

Ik ga zo weer op bezoek en hoorde al aan de telefoon, dat de glimlach van oor tot oor nog steeds aanwezig is! Rest ons om Stichting Ambulance Wens te bedanken voor een onvergetelijk, mooie, emotionele dag, waarin onze familie centraal stond.

Ja 2 juli 2024 zullen wij nooit meer vergeten en in ons hart koesteren……….

1000 x dank!

Liefs, Sylvia, Marcel en Jenny van Wingerden xxx

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens