op dit moment 21914 wensen vervuld 1677 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
Schermopname_23-6-2024_20123_.jpeg

23 juni 2024

Zo dankbaar

Verslag van de vervulling van de wens van Ben Krook met de Wens Ambulance 12-13 juni 2024

Woensdag 12 juni 2024 Ruim op tijd waren chauffeur Bert en verpleegkundige Marianne met de Wens Ambulance in Melderslo (Limburg).

Er was tijd genoeg om kennis te maken en een kop koffie te drinken. Tegen 10u30 was het dan zover en werd Ben op de brancard geïnstalleerd. De reis naar Vlieland kon beginnen! Eerst op naar Harlingen, waar de veerboot naar Vlieland vertrekt. Het was zo fijn dat Ben naar buiten kon kijken en de hele rit kon volgen. Hij kent de route dan ook op zijn duimpje. Alweer ruim op tijd kwamen we aan, waardoor we vooraan in de rij stonden om de boot op te rijden. De bemanning en het personeel van Rederij Doeksen waren goed voorbereid. Op het autodek werd ruimte vrijgehouden, zodat Ben in een rolstoel naar de barsalon kon om van de overtocht te genieten bij een groot raam. Het was genieten! Dit had hij zo gemist, de Waddenzee, Griend, De Richel en dan een stukje de Noordzee op om vlakbij de jachthaven te draaien en aan te komen bij de veerdam van Vlieland.

Op Vlieland was het een kort ritje via de Willem de Vlaminghweg en de Badweg naar het Westcord strandhotel Seeduyn. Daar was een invalidekamer geboekt en stond een hoog-laagbed klaar, met uitzicht op de duinen en vakantiewoningen van Duinkersoord. Van de zeelucht krijg je trek en dus werd er besloten om een hapje te gaan eten bij ‘t Smulpunt in de pittoreske Dorpsstraat. Op de brancard in de snackbar kibbeling en frieten eten is heel bijzonder! Daarna kwam een grote verrassing voor Ben, want hij mocht voorin in de politiewagen plaats nemen om een rit te maken over het Noordzeestrand. De 4x4 auto van de gemeente reed erachter aan, zodat iedereen mee kon. Eerst naar de oostpunt en dan helemaal naar de Vliehors langs de vloedlijn. Hij genoot intens van de prachtige luchten, het strand en de zee. Hij kon zijn geluk niet op en was zo dankbaar dat hij dit nog mocht meemaken… Langs de prachtige natuur aan de andere kant van het eiland werd hij weer naar het hotel gereden. Alles viel op zijn plek en ging precies zoals het moest gaan. Onvergetelijk, wat een weelde! Donderdag

13 juni 2024 Na een heerlijke en welverdiende nachtrust was er een lekker ontbijt in het hotel, met uitzicht op de duinen en de zee. Daarna ging Ben weer de Wens Ambulance in voor een laatste rit op het eiland naar speciale plekken die hij nog graag wilde zien: de jachthaven, en door de Dorpsstraat heen naar Pad van Twintig. Aan weerskanten van dit pad is het begrazingsgebied van Staatsbosbeheer en zijn Soay schapen en Schotse hooglanders te zien. De veerboot vertrok weer naar Harlingen om 11u50 en het was opnieuw genieten van de overtocht op zijn plekje bij het raam. Petra de purser kwam nog even een praatje maken.

Op de terugweg reed de ambulance een andere route, via Leeuwarden en Heerenveen. Dat vond Ben best raar. Maar toen bleek dat Bert een verrassing in petto had voor hem! In Wolvega wonen namelijk zijn broer Freek en schoonzus Elly, die zelf niet meer naar Limburg kunnen reizen. Op deze manier hebben ze afscheid kunnen nemen, wat ontzettend waardevol en mooi was. Ook neef Arnaud was erbij en het was een heel warm weerzien tussen alle familieleden. Iets na 18u00 zijn we weer thuis in Melderslo aangekomen, moe maar intens gelukkig en zo dankbaar dat we dit samen met ons gezin hebben mogen beleven.

Hulde aan de Stichting Ambulance Wens die dit mogelijk heeft gemaakt.

Donaties zijn inmiddels onderweg.

Dank jullie wel uit het diepste van ons hart!! 💛 💛 💛 💛 🙏 🙏 🙏 🙏

Ben Krook Esther Jurjens-Krook Ria Krook-van Giessen Sheila Schreuder-Krook

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens