op dit moment 20392 wensen vervuld 1530 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
FW__Wens_Adriaan_doets_wens_1.zip

26 september 2022

Wij zullen dit nooit meer vergeten

Waar een Facebook berichtje wel niet toe kan leiden.

Adriaan is maandag 5 september opgenomen in Hospice Bardo in Hoofddorp. Zijn levensverwachtingen zijn erg kort en hij kan niet meer uit zijn bed komen. Adriaan en ik zijn al meer dan 35 jaar vrienden en het gevoel van machteloosheid is niet te beschrijven. Op donderdagochtend de 15de zie ik een stukje op facebook over de herdenking op 17 september van de Airborne landingen op de Ginkelse Heide. Mijn gedachten gaan terug naar de keren dat wij met ons vieren daar gingen kijken en dat Adriaan ons dan met Informatie voorzag over hoe het toen in die tijd was gegaan. Adriaan heeft een grote interesse voor deze periode. In gedachten denk ik hoe leuk het zou zijn om dit nog 1 keer mee te kunnen maken. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en ben gaan bellen. Het was donderdagochtend 15 september en ik ging wat googlelen op het internet. Snel kwam ik uit op de site van Stichting Ambulance Wens voor het vervoer en stuurde een bericht via e-mail, binnen 10 minuten werd ik teruggebeld door Jan. Jan gaf aan dat hij zijn uiterste best wilde doen om de wens te vervullen. Ik hoefde maar aan te geven waar ze Adriaan konden ophalen en weer terug brengen en kreeg meteen hoop dat deze wens misschien nog gerealiseerd kon worden binnen dit korte tijdsbestek. Om een plekje tussen het publiek te krijgen moest de ambulance doorrijden waar eigenlijk een verbod was voor voertuigen. Weer heb ik mijn stoute schoenen aangedaan en ben gaan bellen met de gemeente Ede die mede organisator is van dit evenement. Alle verhalen over stroperige ambtenarij binnen gemeentes gaan niet op voor de gemeente Ede. Ik had een berichtje gestuurd en werd binnen 1 uur teruggebeld door Truus Lockhorn van de gemeente Ede. Truus verdient wat mij betreft een standbeeld. Wat een medewerking kreeg ik en niets was te veel. Hoewel Truus haar handen vol had met het organiseren van dit immense evenement had ik binnen het uur de toezegging van een mooie plek op het VIP terrein en toegang tot een parkeerplek voor de ambulance. Ik kon het niet geloven dat alles in een ochtendje geregeld was. Meteen ben ik naar Adriaan gefietst om hem het goede nieuws te brengen. Helaas had hij net een slechte dag en zou het er om hangen of het allemaal niet te veel zou zijn. Maar bij het horen van onze plannen kreeg hij weer moed en heeft hij er alles aangedaan om fit te zijn voor zaterdag 17 september. Toen werd het zaterdagochtend en stond de ambulance voor het hospice om Adriaan en ons op te halen. Jan en Hans zijn twee kanjers van Stichting Ambulance Wens voor wie niets te veel was om ons een mooie dag te bezorgen. Adriaan werd in de ambulance geladen en we waren onderweg naar Ede. Alles werkte er aan mee om hier een mooie dag van te laten maken. Zelfs het weer deed zijn best. Wij kregen een hele mooie plek op het VIP terrein naast omroep Gelderland. Nou je snapt het al binnen 1 minuut was er een afspraak gemaakt voor een live interview op de televisie. Maar ook nu alleen maar aardige mensen bij omroep Gelderland wij mochten zelfs hun tent lenen bij de enkele buitjes die soms vielen. Wat een prachtige plek kregen wij van Truus Lockhorn van de gemeente Ede. Wij konden alles heel goed volgen en aan belangstelling geen gebrek. Iedereen was oprecht belangstellend met als klap op de vuurpijl een bezoekje van de burgemeester van Ede de heer Verhulst en de commandant van de Engelse Para’s, Luitenant Generaal Harrison. De dag is om gevlogen voor ons en toen wij uiteindelijk weer terug waren gebracht door Jan en Hans van Stichting Ambulance Wens waren we moe maar ongelofelijk dankbaar dat wij deze herinnering samen hebben kunnen maken door de hulp van Truus, Jan en Hans.

Jullie zijn ontzettende kanjers en wij zullen dit nooit meer vergeten. Heel veel dank hiervoor. Adriaan, Arenda en Erik.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens