op dit moment 19290 wensen vervuld 1431 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
Image1.20.jpeg

31 mei 2022

Vanuit Groningen naar de camping in Putten

Zaterdag 28 mei 2022

Wat een verrassing! Afgelopen zaterdag werd opa Jan, 95 jaar wonend in verpleeghuis Maartenshof in Groningen verrast door de ambulancewens. Na deze week enkele hints te hebben gehad, door middel van foto’s, stond zaterdagmorgen 28 mei opeens een brancard met twee vrijwilligers van de ambulance wens in de kamer bij opa Jan. Nadat hij s morgens nog even een tegenvaller had gehad, zat eerst de schrik er even in, maar al snel las hij de naam op de uniforms van Hans en Liesbeth, zijn chauffeur en verpleegkundige voor vandaag. Emotioneel zei hij dat hij alles over zich heen liet komen en graag meeging. Nog niet wetende waar heen! Samen met zijn jongste dochter Greetje werd opa Jan ontvoerd. Hij had nog steeds geen idee. Eerst dacht hij naar de camping in Midlaren waar zijn oudste dochter op de camping zat. Maar daar reden ze voorbij. Toen dacht hij naar Hoogeveen, naar de plek waar hij jaren had gewoond. Maar ook daar reden ze hard voorbij. Bij Zwolle had hij opeens, al genietend op de brancard gezegd; “Ooh wat heeft Esther (zijn oudste kleindochter, Welzijnsmedewerkster in de ouderenzorg) nu weer uitgevreten. Ik heb eens gezegd dat ik nog wel en keer wilde kijken bij haar caravan bij strandparc Nulde in Putten! “

En ja daar ging de reis naartoe. Genietend van de reis, de weg die hij vele jaren vaak gereden had, daar kwamen prachtige verhalen naar boven. Langs Oldebroek, waar hij, jawel, 77 jaar geleden in dienst had gezeten… en nog zulke prachtige herinneringen… Maar oma dan? Bij Nunspeet hoorde hij dat zijn vrouw Trijn er ook zou zijn. Dat was de kers op de taart. Bij aankomst in Putten stond zijn kleindochter Esther met haar vriendin Vera in Clownskleding als Jut en Jul hen op te wachten! Wat een emotioneel weerzien! En wat heb je je toch in je hoofd gehaald, zei opa! Nog mooier was dat alle familie uit Putten aanwezig was. Zijn dochter en schoonzoon Bert en Frouwke waren er met Oma, kleinzoon Paul en Annemarie met hun gezin, Esther en Gerard en haar gezin. En… iedereen op de camping wist ervan! Wat een feestelijk onthaal. Bij de caravan kon opa eindelijk van de brancard en hebben we samen genoten van het uitzicht op het Nuldernauw. Maar nog mooier was dat Opa Jan met zijn familie uit Putten zomaar op zaterdagmiddag aan de koffie zat bij de caravan van zijn kleindochter en gezin! Nooit verwacht! En zo prachtig. Een plek waar hij vroeger veel gefietst had en waar zijn vrouw, zijn kleindochter Esther o.a. had leren schaatsen. Opa Jan genoot van alle aandacht die hij en zijn vrouw Trijn deze middag kregen.

Na een heerlijke lunch en koffie en thee, en volop genieten, werd het weer tijd om terug te gaan naar Groningen. Emotioneel, maar natuurlijk ook met heel veel verhalen, plezier en een glunderend gezicht gingen Opa Jan en dochter Greetje weer op pad met Liesbeth en Hans. Wat een heerlijke ontspannen, gemoedelijke dag. Ook via deze weg willen we de ambulance wens bedanken omdat zij deze prachtige dag mogelijk hebben gemaakt! Wat hebben we met elkaar genoten! Wat was het fijn om dit nog een keer voor opa en oma te kunnen doen!

Met vriendelijke groeten,

Kleindochter Esther Boute

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens